Τον τρόμο σκόρπισε για άλλη μια φορά η αγέλη σκύλων που κυκλοφορεί στο γραμμικό πάρκο κατά μήκος του ποταμού Πεδιαίου.
Όπως καταγγέλθηκε στον «Φ», πολίτες που βγήκαν προχθές για περίπατο γύρω στις 6:00 το πρωί, μερικοί από τους οποίους με το σκύλο τους, αντιμετώπισαν ομάδα πέντε μεγαλόσωμων αδέσποτων στο ύψος της παρεκκλησιάς 13ων Οσιομαρτύρων και Ομολογητών. Οι περαστικοί έπιασαν στα χέρια τους τα ζώα τους και προσπάθησαν να αποθαρρύνουν την αγέλη ώστε να μην τους επιτεθεί, ενώ τα σκυλιά γαύγιζαν αγριεμένα δίνοντας τους την εντύπωση ότι είχαν απειλητικές διαθέσεις. Μετά το περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομία και οι αρμόδιες Αρχές, με τον Δήμο Λευκωσίας να αναφέρει στον «Φ» ότι από ξεκινάει εκ νέου τοποθέτηση παγίδων.
Ειδικότερα, ο υπεύθυνος για τα αδέσποτα του Δήμου Λευκωσίας Μιχάλης Παπαδάκης, σημείωσε ότι γίνονται καθημερινά περιπολίες. «Τις τελευταίες πέντε –έξι μέρες η αγέλη έχει μετακινηθεί από τα σύνορα Λακατάμιας και Στροβόλου όπου κινούνταν, και φαίνεται να βρίσκεται προς τη Λευκωσία. Έχω εντοπίσει ορισμένα σημεία του ποταμού όπου θα τοποθετηθούν παγίδες. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να πιάσουμε ορισμένους σκύλους», σημείωσε και πρόσθεσε ότι πρόκειται για ειδικές παγίδες που προμηθεύτηκαν από την Αγγλία. Μάλιστα, είπε, το προηγούμενο διάστημα επιτήδειοι έκλεψαν ορισμένες από αυτές τις παγίδες.
Πάντως, ο κ. Παπαδάκης σημείωσε ότι η παγίδευση των εν λόγω σκύλων είναι αρκετά δύσκολη υπόθεση. «Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη έκταση. Τα σκυλιά μετακινούνται συνεχώς. Κάποια σημεία είναι πολύ δύσβατα στην κοίτη του ποταμού και δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε». Επιπλέον εισέρχονται μέσα στις παγίδες γάτες και αλεπούδες, οι οποίες καταναλώνουν την τροφή – δόλωμα. «Αυτές είναι οι δυσκολίες και οι αιτίες που δεν έγινε κατορθωτό να παγιδεύσουμε τα συγκεκριμένα σκυλιά», είπε και υπογράμμισε ότι ως δήμος Λευκωσίας ετησίως παγιδεύουν γύρω στα 150 αδέσποτα.
Κατέληξε, τέλος, ότι έχει μειωθεί ο πληθυσμός της αγέλης σκύλων που κυκλοφορεί στο γραμμικό πάρκο, η οποία έκανε την εμφάνισή της για πρώτη φορά περίπου τον περασμένο Δεκέμβρη, προκαλώντας πονοκέφαλο στις αρμόδιες Αρχές και σε κρατικούς φορείς. Πλέον, είπε, είναι πέντε σκυλιά κυνηγητικού τύπου. «Είναι άγρια, όμως δεν είναι επιθετικά», καθησύχασε.