Σε εκκρεμότητα παραμένει εδώ και αρκετά χρόνια το θέμα της υπηρεσιακής αποκατάστασης λειτουργού του Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία κατείχε τη θέση της ανώτερης λειτουργού για μερικά χρόνια, την οποία κι έχασε δύο φορές έπειτα από προσφυγές που έγιναν, χωρίς δική της υπαιτιότητα. Μετά από την τότε δικαστική διαμάχη, το ίδρυμα αποφάσισε να μην διορίσει στη θέση του ανώτερου λειτουργού τόσο τη συγκεκριμένη υπάλληλο, όσο και άλλα πρόσωπα. 

Κατά αυτής της απόφασης – όπως έγραψε από τον Ιούλιο του 2021 ο «Φ» – κινήθηκε νομικά η παραπονούμενη ζητώντας την υπηρεσιακή της αποκατάσταση, με το Διοικητικό Δικαστήριο να κρίνει ως επιτυχή την προσφυγή της τον Δεκέμβριο του 2020. Ωστόσο, η αποκατάσταση δεν έγινε, με τις πληροφορίες του «Φ» να αναφέρουν ότι το θέμα για το Πανεπιστήμιο Κύπρου θεωρείται λήξαν, τουλάχιστον επί της παρούσης. Κι αυτό διότι, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλευρά της λειτουργού προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει για τα περαιτέρω. 

Ο «Φ» επικοινώνησε με αρμόδιες πηγές του ακαδημαϊκού ιδρύματος για το εν λόγω ζήτημα και όπως μας αναφέρθηκε, στο χρόνο αυτό έγιναν όλες οι διαδικασίες οι οποίες προνοούνταν στην απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου. Μεταξύ αυτών των ενεργειών ήταν και ο καταρτισμός του προτύπου σταδιοδρομίας, οπόταν και μελετήθηκε σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο ποιες θέσεις (δύο συνολικά, όπως μας αναφέρθηκε) μπορούσε να διεκδικήσει η παραπονούμενη και δεν το έκανε λόγω της θέσης που κατείχε, την οποία στη συνέχεια απώλεσε. 

Από την εσωτερική έρευνα που έγινε, μας λέχθηκε, ότι διαφάνηκε πως μάλλον δεν θα πληρούσε τις προδιαγραφές που απαιτούνται γι’ αυτές, σύμφωνα και με την αρμόδια Επιτροπή του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου. Αναφέρθηκε ακόμη ότι «φάνηκε πως δεν επηρεάστηκε η σταδιοδρομία της». 

Μέσα από αυτές τις διαδικασίες, το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου θεωρεί ότι το θέμα έκλεισε και η συγκεκριμένη εργαζόμενη παραμένει στη θέση της λειτουργού του Πανεπιστημίου Κύπρου. 

Τώρα, θα κληθεί να αποφασίσει σχετικά το Ανώτατο Δικαστήριο, με το ακαδημαϊκό ίδρυμα σε περίπτωση που δικαιωθεί η εργαζόμενη, να αναγκαστεί να εξετάσει εκ νέου το ζήτημα.