Προχειρότητα στο πρόγραμμα των εξετάσεων του δεύτερου τετραμήνου εντοπίζουν οι οργανωμένοι γονείς, οι οποίοι σπεύδουν με αιτήματα αλλαγών στο υπουργείο Παιδείας. Όπως σημείωσε στον «Φ» ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Λοΐζος Κωνσταντίνου, το πρόβλημα εντοπίζεται στη Β’ και Γ’ τάξη Γυμνασίου καθώς και στη Β’ και Γ’ τάξη Λυκείου. Οι παρατηρήσεις των γονέων στάλθηκαν μέσω επιστολής στο Υπουργείο. Παράλληλα, όπως πληροφορείται ο «Φ», από σήμερα ξεκινούν οι συναντήσεις του υπουργείου Παιδείας με τις εμπλεκόμενες οργανώσεις, ώστε να καταθέσουν τις εισηγήσεις τους για τις αλλαγές που, μέσω νομοθεσίας, θα εφαρμοστούν από την ερχόμενη χρονιά στα τετράμηνα.
Ειδικότερα ο κ. Κωνσταντίνου σημείωσε ότι το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε είναι πρόχειρο. «Μπορούσαν, χωρίς να αλλάξουν τις ημέρες να δουλέψουν καλυτέρα τη σειρά των μαθημάτων στα οποία θα εξεταστούν οι μαθητές», είπε και ανέφερε ότι «είναι το ίδιο πρόγραμμα με εκείνο που εφαρμόστηκε στο α’ τετράμηνο».
Οι αλλαγές που ζητούν οι γονείς, είναι:
Να διαφοροποιηθεί το πρόγραμμα της δεύτερης εβδομάδας για την Β’ και Γ’ τάξη Γυμνασίου καθώς τα παιδιά εξετάζονται δύο μέρες συνεχόμενες, την Τετάρτη (31 Μαΐου) και την Πέμπτη (1η Ιουνίου). Οι οργανωμένοι γονείς ζητούν να επεκταθούν κατά μια μέρα οι εξετάσεις, ώστε την Πέμπτη να έχουν κενό από την εξέταση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκαθάρισμα στη Βουλή για τα τετράμηνα – Έκτακτη συνεδρία
Να διαφοροποιηθεί το πρόγραμμα της Β’ τάξης Λυκείου, καθώς οι μαθητές που είναι στη θετική κατεύθυνση δίνουν τα τέσσερα από τα πέντε μαθήματα της αξιολόγησής τους στη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας. «Μετά τους μένει μόνο η βιολογία τη δεύτερη εβδομάδα. Μπορούν να τους τα μοιράσουν», είπε.
Να διαφοροποιηθεί το πρόγραμμα για τους τελειόφοιτους, οι οποίοι όπως είπε ο κ. Κωνσταντίνου, καλούνται να δώσουν δύο καίριας σημασίας μαθήματα (μαθηματικά κατεύθυνσης και φυσική) με διαφορά μιας μέρας. Θα μπορούσαν να αξιοποιηθεί διαφορετικά το διάστημα των 14 ημερών, σημείωσε ο Κωνσταντίνου.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος σημείωσε στον «Φ» ότι δεν υπήρχε κάποια έκπληξη στο πρόγραμμα των εξετάσεων και ότι είναι περίπου το ίδιο με εκείνο του α’ τετράμηνου.
«Είχαμε αποστείλει στο Υπουργείο επιστολή όπου ζητούσαμε κάποιες ρυθμίσεις», ανέφερε ο κ. Κωνσταντινόπουλος και διευκρίνισε ότι εισακούστηκαν οι προτάσεις τους. Το ένα αίτημα ήταν να παραμείνει στο γυμνάσιο ο διαχωρισμός στο μάθημα των φυσικών και να εξεταστούν χωριστά φυσική από χημεία – βιολογία. Το δεύτερο ήταν να ξεκινήσουν νωρίτερα οι εξετάσεις για τους μαθητές γυμνασίου. Πάντως, είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, το πρόβλημα είναι γενικά με τις εξετάσεις τετραμήνων και με τα σφιχτά χρονοδιαγράμματά τους.