Ο Α. Γ. Κουφτερός σχολιάζει την απόφαση της Αννίτας Δημητρίου να διεκδικήσει την προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού.
Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων υπέβαλε την ύστατη στιγμή υποψηφιότητα για την προεδρία του ΔΗΣΥ. Ως δικαιολογία της υποψηφιότητας της δεδομένου ότι είναι και πρόεδρος της Βουλής, δήλωσε ότι πολλοί προηγούμενοι πρόεδροι της Βουλής υπήρξαν και πρόεδροι των κομμάτων τους ταυτόχρονα.
Θέλω να υποδείξω στην πρόεδρο της Βουλής ότι αυτά που δήλωσε είναι μισή αλήθεια. Η άλλη μισή αλήθεια αφορά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβηκε αυτό το γεγονός. Ο Γλαύκος Κληρίδης ήταν αρχηγός με σαρωτική βαρύτητα εξαρχής ως ιδρυτής του τότε «Μακαριακού Ενιαίου Κόμματος της Εθνικοφρόνου συμπολιτεύσεως». Ήταν μια άλλη εποχή όταν στην Ελλάδα κυριαρχούσε η Χούντα. Ο Σπύρος Κυπριανού ήταν αρχηγός του ΔΗΚΟ (τότε που ιδρύθηκε το 1976 είχε άλλο όνομα). Ευθύς εξ αρχής: Ύστερα έγινε πρόεδρος της Βουλής κατέχοντας ταυτόχρονα την προεδρία του κόμματος. Πάλι έχουμε ιδιάζουσες συνθήκες. Ήταν μετά την τουρκική εισβολή και τη δηλητηριασμένη πολιτική κατάσταση. Το κόμμα του ήταν η κατ’ εξοχήν μακαριακή κατάσταση. Ο Βάσος Λυσσαρίδης ήταν αποτέλεσμα της έντονης αντιπαράθεσης μετά την κρίση του 1985 που προκλήθηκε λόγω του θέματος των «εγγύς συνομιλιών». Τα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ συμμάχησαν για ένα καταδικαστικό ψήφισμα κατά του Σπύρου Κυπριανού. Ο Β. Λυσσαρίδης εκμεταλλεύτηκε αυτό το γεγονός και με τη παρέμβαση Ανδρέα Παπανδρέου (παρασκηνιακά) εξελέγη αυτός με τις λιγότερες έδρες αλλά με στήριξη του ΔΗΚΟ. Ο Μάριος Κάρογιαν ήταν πρόεδρος του κόμματος του και ύστερα έγινε και της Βουλής πρόεδρος.
Οπωσδήποτε το θέμα δεν είναι ρατσιστικό εναντίον σας. Δεν ανήκω στον ΔΗΣΥ για να ανησυχώ για το κόμμα. Ως πολίτης, σας υποδεικνύω ότι όλοι αυτοί τι πέτυχαν για τα κόμματά τους κρατώντας ταυτόχρονα δυο θέσεις; Πέτυχαν τη φθορά των κομμάτων τους και τη διάσπαση. Το ίδιο και ο Γιαννάκης Ομήρου. Στα χέρια του «πέθανε» η ΕΔΕΚ και στήθηκαν το ΚΙΣΟΣ, που και αυτό διαλύθηκε για να αναστηθεί η ΕΔΕΚ.
Κυρία Δημητρίου, «ουδείς δύναται δυσί Κυρίου δουλεύειν». Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα διότι εκείνος που τα είπε δήλωνε ταυτόχρονα ότι «ο ουρανός και η γη παρελεύσονται αλλά οι λόγοι μου ου μη παρέλθωσιν». Σκεφτείτε καλά τούτους τους λόγους, διότι υπάρχουν σοβαρότερα παραδείγματα που άλλοι διπλοθεσίτες προκάλεσαν ζημιά αλλά δεν θέλω να τα ονοματίσω. Σκεφτείτε τα εσείς. Ανιχνεύσετε την πορεία του Κυπριακού. Αν εκλεγείτε θα πετύχετε «Πύρρειον νίκην» και θα φθαρείτε ανεπανόρθωτα.