Ο Μάριος Χριστοφίδης γράφει ποιοι, κατά την άποψή του, πρέπει να κατηγορηθούν από την ελληνική Δικαιοσύνη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη…
Για τη τραγωδία του τρένου των Τεμπών θα πρέπει να κατηγορηθούν για αμέλεια καθήκοντος και εγκληματική ενέργεια όχι μόνο ο σταθμάρχης της Λάρισας αλλά όλοι οι κάτωθι: Όλοι οι υπουργοί Μεταφορών από την υπογραφή της Σύμβασης Σηματοδότησης και Τηλεδιοίκησης 2014 μέχρι την ημέρα της σύγκρουσης των τρένων. Οι δυο εταιρείες ΤΟΜΗ και Alstom που ανέλαβαν την εφαρμογή της σύμβασης. Όλοι οι πρόεδροι και μέλη του Συμβούλιου του ΟΣΕ από την υπογραφή της Σύμβασης Σηματοδότησης και Τηλεδιοίκησης 2014 μέχρι την ημέρα της σύγκρουσης. Ο σταθμάρχης της βάρδιας 28/02 από 11μ.μ. μέχρι 8π.μ 01/03/23. Ο επιθεωρητής που όρισε τον μοιραίο άπειρο σταθμάρχη μόνο του στη συγκεκριμένη βάρδια. Ο σταθμάρχης που σχόλασε στις 10:30μ.μ. αντί στις 11μ.μ. 28/02/23 όπως προνοούσε η βάρδιά του. Αυτοί όλοι είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές της τραγωδίας της μαύρης μέρας του Φεβράρη του 2023.
Το ελληνικό κρατικό κανάλι ανέφερε τη τραγωδία ως τραγικό δυστύχημα ενώ κατ’ ακρίβεια είναι τραγικό έγκλημα. Αν δεν προχωρήσει τάχιστα η υπόθεση κατηγορίας των ανωτέρω αναφερόμενων υπευθύνων, τότε ίσως να οδεύεται είτε προς το κουκούλωμα είτε προς τις ελληνικές καλένδες. Για αυτό το δράμα των τεράστιων διαστάσεων ίσως θα έπρεπε να παραιτηθεί όλη η κυβέρνηση και όχι μόνο ο υπουργός Μεταφορών. Η EU Railway Agency (ERA) προειδοποιούσε από το 2014 τις διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις για τα κενά ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ. Οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν την απόλυτη ευθύνη για την τραγωδία λόγω απραξίας των στο θέμα της ασφάλειας των σιδηροδρόμων παρά τις πολλές προειδοποιήσεις της ΕΕ.
Acta Non Verba από την ελληνική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και τη δικαστική έρευνα ως ελάχιστος σεβασμός στη μνήμη των φονευθέντων (για έγκλημα πρόκειται) και για τη μερική ελάφρυνση του τεράστιου πόνου των συγγενών. Οι ανευθυνότητες και τα λάθη πρέπει να πληρώνονται πολύ ακριβά, προ πάντων όταν αφορούν ζωές αλλά, δυστυχώς, συνήθως δεν πληρώνονται και έτσι με την ατιμωρησία τα λάθη επαναλαμβάνονται. Αυτή η τραγωδία μας θυμίζει το τραγικό Μαρί με την ίδια ανευθυνότητα και την ίδια αδιαφορία των κινδύνων.