Φορτώνονται βαράκια, στρώματα, λάστιχα αντίστασης και κάθε λογής γυμναστηριακά είδη και εξοπλισμό που ενδέχεται να χρειαστούν σε μια προπόνηση, ώστε να στήσουν γυμναστήρια σε πάρκα, πεζόδρομους και υπαίθριους χώρους. Πρόκειται για προπονητές ή και ιδιοκτήτες και εργαζόμενους γυμναστηρίων, οι οποίοι εξαιτίας των νέων μέτρων και της παύσης της εργασίας τους, εφευρίσκουν τρόπους για να αντέξουν, να βγάλουν τα προς το ζην και να κρατήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους.

«Τα πράγματα είναι πολύ τραγικά. Πέφτουμε συνεχώς σε αδιέξοδα, οπόταν πρέπει να κάνουμε κάτι. Να βγάζουμε έστω τα προς το ζην», σημείωσε στον «Φ» η γυμνάστρια Νικόλ Τσίγκη, η οποία πραγματοποιεί προπονήσεις στο Γραμμικό Πάρκο Λακατάμιας. «Είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα για τον κλάδο μας και από οικονομικής και από ψυχολογικής σκοπιάς. Μας κλείνουν την εργασία μας κάθε τρεις και λίγο και δεν γνωρίζουμε πότε θα ανοίξουμε ξανά. Στον περίγυρό μας, μας εύχονται “καλό καλοκαίρι”». Την ίδια στιγμή, σημείωσε, μειώνεται η πελατεία τους, διότι ο κόσμος φοβάται ότι θα κολλήσει τον ιό στο γυμναστήριο, «παρά το γεγονός ότι με την άθληση ενδυναμώνεις τον οργανισμό και το σώμα. Έχουμε από παντού απώλειες. Ακόμη και όταν θα ανοίξουμε ξανά, θα περάσουν μήνες για να επανέλθει το πελατολόγιο μας και η εργασία μας. Για να εμπιστευτούν το γυμναστήριο».

Παράλληλα, υπογραμμίζει, τα χρέη και τα έξοδα τρέχουν. «Δεν έχουμε πάρει ούτε σεντ για βοήθεια από το κράτος. Πρέπει να επιβιώσουμε, να κρατήσουμε την επιχείρηση όρθια και το σπίτι μας. Υπό κανονικές συνθήκες θα πραγματοποιούσαμε τα προγράμματά μας στο γυμναστήριο μας στην Ανθούπολη (Nicole’s Personal Training Studio). Όμως, αφού παραμένουμε κλειστά, ήδη, για 1,5 μήνα και ταυτόχρονα δικαιούμαστε την υπαίθρια άθληση, βρήκαμε διέξοδο σε αυτήν την επιλογή».

Κάποιοι από τους πελάτες της, αναφέρει η κ. Τσίγκη, ενδιαφέρθηκαν για αυτού του είδους προπόνηση και έτσι προσφέρουν προγράμματα σε ένα άτομο τη φορά. Ωστόσο, εξηγεί, είναι πολλές οι προκλήσεις στην υπαίθρια προπόνηση. «Έχουμε μαζί μας ό,τι μπορεί να μεταφερθεί. Επί παραδείγματι, έχω μαζί μου στεπ, βάρη, χαλάκια, στρώματα, κρίκους πιλάτες, μαξιλάρια. Πέρα από τις μεταφορές, μας δυσκολεύει και το γεγονός ότι σκοτεινιάζει νωρίς, ενώ ο κόσμος τα πρωινά εργάζεται. Επιπλέον ότι έχει κρύο». Όπως εξηγεί, οι πολίτες ενδιαφέρονται, ακόμη, για τα γυμναστήρια και την άθλησή τους. «Μου στέλνουν καθημερινά μηνύματα για να μάθουν πότε θα ανοίξουμε. Τον αναζητούν τον αθλητισμό για λόγους υγείας, ψυχολογίας, απασχόλησης», σημείωσε η κ. Τσίγκη.