Μετά τη σύλληψη του ζεύγους 65 και 66 χρόνων από τη Λάρνακα, οι οποίοι φέρονται να είναι οι εισπράκτορες στην Κύπρο διεθνούς κυκλώματος, που εξαπατά ηλικιωμένους, η Αστυνομία διευρύνει τις εξετάσεις της, σε μια προσπάθεια να εντοπίσει τον εγκέφαλο της πολυμελούς σπείρας, που είναι Ελλαδίτης και παρουσιάστηκε στους υπόπτους με το όνομα «Βαλεντίνος».

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας έχουν ζητήσει τη συνδρομή των κλιμακίων της Ίντερπολ σε δύο χώρες, αφού όπως διαπιστώθηκε, αυτοί που παρουσιάζονταν ως ψευδογιατροί στα υποψήφια θύματα, δρούσαν από τη Βουλγαρία και τηλεφωνούσαν από ρουμάνικους αριθμούς.

Σε δυο περιπτώσεις μάλιστα, οι ύποπτοι ταξίδεψαν στη Βουλγαρία και φαίνεται πως παρέδωσαν σε συνεργάτες του «Βαλεντίνου» χρηματικά ποσά. Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας βρίσκονται και τέσσερα κινητά τηλέφωνα που εντοπίστηκαν σε χρηματοκιβώτιο στο σπίτι του ζεύγους που συνελήφθη, καθώς και συσκευασίες καρτών sim του εξωτερικού. Στο ίδιο χρηματοκιβώτιο υπενθυμίζεται πως εντοπίστηκαν €16.000, εννέα χρυσά νομίσματα και χρυσαφικά που ανήκαν σε 79χρονη, η οποία κατήγγειλε πως έπεσε θύμα της σπείρας την περασμένη Πέμπτη.

Οι ύποπτοι φέρονται κατόπιν οδηγιών από μέλη της σπείρας, να άρπαξαν συνολικά από τέσσερις ηλικιωμένες στη Λάρνακα πάνω από €100.000. Μέχρι στιγμής έχουν συνδεθεί με την υπόθεση της 79χρονης και γίνονται προσπάθειες να εντοπιστούν στοιχεία και για τις υπόλοιπες.

Γι’ αυτόν το λόγο τις επόμενες ημέρες θα γίνουν αναγνωριστικές παρατάξεις και θα κληθούν να αναγνωρίσουν τους υπόπτους οι παραπονούμενες, κάποιες εκ των οποίων χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη, όταν τα μέλη της σπείρας τους άρπαξαν χρήματα που φύλαγαν στα σπίτια τους. Εναντίον του ζεύγους θα γίνει και οικονομική έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον απέκτησαν περιουσιακά στοιχεία μετά τις 16 Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία άρχισε η δράση του κυκλώματος στη Λάρνακα. Εάν απέκτησαν περιουσία μετά από αυτή την ημερομηνία, τότε θα εμπλακεί και η ΜΟΚΑΣ, προκειμένου να μελετηθεί το ενδεχόμενο δέσμευσής τους.

Οι ανακριτές της υπόθεσης έφτασαν στη σύλληψη των δύο υπόπτων, που δεν έχουν εγκληματικό παρελθόν, αξιολογώντας πληροφορίες που παρείχαν πολίτες και βίντεο από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.