Σε στάση εργασίας από τις 11:00πμ – 12:00μμ την Παρασκευή κατέρχεται το σύνολο των εργαζομένων στα Γραφεία Κοινωνικών Υπηρεσιών και τα Επαρχιακά Γραφεία Ευημερίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συνεχιζόμενη, όπως αναφέρεται, αφαίμαξη του προσωπικού των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας μέσω των αποσπάσεων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κλάδου Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών ΠΑΣΥΔΥ, ερχομένης από την Παρασκευή όλοι οι Λειτουργοί Κοινωνικών Υπηρεσιών σε όλες τις επαρχίες θα σταματήσουν επίσης επαόριστον να χρησιμοποιούν τα προσωπικά τους οχήματα για υπηρεσιακούς λόγους ενώ θα απέχουν από τα καθήκοντα τους on call, μέτρα που θα τερματιστούν μόνο, σημειώνεται, με την επιστροφή του συνόλου των 14 Λειτουργών που είναι αποσπασμένοι εκτός των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

Προστίθεται πως στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας «υπάρχει σωρεία προβλημάτων, τα περισσότερα από αυτά χρονίζουν και συνδέονται κυρίως με τον ελάχιστο αριθμό εργαζομένων που έχει απομείνει στην πρώτη γραμμή των υπηρεσιών, του οποίου ο φόρτος εργασίας είναι γιγαντιαίος, το ηθικό τους είναι χαμηλό και βρίσκονται στα όρια επαγγελματικής εξουθένωσης». Η τελευταία απόσπαση, προστίθεται, το μόνο που έκανε είναι να επιδεινώσει τα πιο πάνω και να προκαλέσει την αγανάκτηση μας.

Επισημαίνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο είχε λάβει διαβεβαιώσεις ότι καταρχήν δεν θα γίνουν περαιτέρω αποσπάσεις και αντ’ αυτού θα καταβληθούν προσπάθειες να επιστρέψει το σύνολο των αποσπασμένων. «Η απόσπαση αυτή όπως και όλες όσες προηγήθηκαν πρώτον στερούνται επαρκούς αιτιολόγησης και δεύτερον μεταφέρουν προσωπικό από μια υπηρεσία που δεν έχει πλεόνασμα προσωπικού σε άλλες υπηρεσίες», σημειώνεται.

ΚΥΠΕ