Τους νέους φιναλίστ του Διαγωνισμού Νεαρών Σολίστ της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου παρουσιάζουν οι συναυλίες «Κυπροφωνία 1», που πραγματοποιούνται στις 11 και 12 Δεκεμβρίου, υπό τη διεύθυνση του διεθνούς εμβέλειας μαέστρου Τσαρλς Ολιβιέρι Μάνρο.
Οι σολίστ επιλέχθηκαν ανάμεσα σε δεκάδες διαγωνιζομένους από την Κύπρο.
Με το πέρας της συναυλίας στις 12 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθεί ο νικητής του διαγωνισμού, ο οποίος θα προσκληθεί ως σολίστ σε μία συναυλία με τη Σ.Ο.Κ. ως βραβείο, μέσα στην επόμενη καλλιτεχνική περίοδο.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την 1η μέρα έργα των Νέι Ροσάουρο, Νταριούς Μιγιό, Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ και Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν και τη 2η μέρα έργα των Βιντσέντζο Μπελίνι, Νίνο Ρότα, Τζουζέπε Βέρντι, Καμίλ Σεν- Σανς και Πιότρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι.
Συμμετέχουν την 1η μέρα οι νεαροί σολίστες Δόνα Αμύρωτου (μαρίμπα), Ενυάλιος Παπαδόπουλος (κρουστά), Μαριάννα Σιάμισιη (φλάουτο), Λάμπης Παύλου (πιάνο), Χρίστος Γιάλλουρος (πιάνο) και Ορέστης Μάγου (πιάνο) και τη 2η μέρα οι σολίστες Ελένη Χαραλάμπους (σοπράνο), Κλείτος Παύλου (τρομπόνι), Κατερίνα Βασιλειάδου (σοπράνο), Ντανιέλλα Νασσάρ (πιάνο) και Χρήστος Φούντος (πιάνο).
Πρόγραμμα 11/12
- N. Rosauro: Κοντσέρτο για μαρίμπα και ορχήστρα εγχόρδων αρ. 2
- D. Milhaud: Κοντσέρτο για κρουστά και μικρή ορχήστρα
- W. A. Mozart: Κοντσέρτο για φλάουτο αρ. 1 σε Σολ μείζονα, Κ. 313, Ι. Αllegro maestoso
- W. A. Mozart: Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 17 σε Σολ μείζονα, Κ 453, Ι. Allegro
- L. v. Beethoven: Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 3 σε Ντο ελάσσονα, έργο 37, I. Allegro con brio
- L. v. Beethoven: Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 4 σε Σολ μείζονα, έργο 58, III. Rondo: vivace
Πρόγραμμα 12/12
- V. Bellini: “Casta Diva”από την όπερα Norma
- N. Rota: Κοντσέρτο για τρομπόνι και ορχήστρα σε Ντο μείζονα
- I. Allegro giusto, II. Lento, ben ritmato
- G. Verdi: “E strano” από την όπερα La Traviata
- C. Saint – Saens: Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 2, έργο 22, Ι. Andante sostenuto
- P. I. Tchaikovsky: Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 2 σε Σολ μείζονα, έργο 44, II. Andante non troppo, III. Allegro con fuoco
Πού και πότε
- Λευκωσία, Θέατρο Παλλάς, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου & Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, 8.30μ.μ. cyso.interticket.com
Περισσότερα για τους συμμετέχοντες:
ΔΟΝΑ ΑΜΥΡΩΤΟΥ μαρίμπα

Η Δόνα Αμυρώτου oλοκλήρωσε τις πτυχιακές της σπουδές στη Μουσική Ακαδημία ARTE με τον Μάριο Νικολάου και το Μεταπτυχιακό της στην Akademia Muzyczna im. Stanisława Moniuszki w Gdańsku. Έχει παρακολουθήσει masterclasses καταξιωμένων εκτελεστών της μαρίμπας όπως είναι η Katarzyna Myćka, ο Conrado Moya και η Marianna Bednarska.
Έχει συμμετάσχει παρουσιάζοντας κομμάτια με σύνολα σε φεστιβάλ αφιερωμένα στη μαρίμπα, όπως το φεστιβάλ Amsterdam Marimba Weekend (2022), το IKMMA (2023) και το International Marimba Festiva Meetings (2024) στην Πολωνία.
Η Δόνα κέρδισε το 1η βραβείο (διάκριση) στον 3o Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό Σόλων Μιχαηλίδης 2023 και το 3ο βραβείο (ex aequo) στον διαγωνισμό ‘IV Uczelniany Konkurs “Polska Miniatura” που διοργανώθηκε από την Ακαδημία της στην Πολωνία. Τώρα φοιτά στο Westfälische Wilhelms – Universität Münster Musikhochschule στη Γερμανία, για να αποκτήσει το διδακτορικό της δίπλωμα.
ΕΝΥΑΛΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ κρουστά

O Ενυάλιος Ευαγγέλου Παπαδοπούλου ξεκίνησε μαθήματα κρουστών και ντράμς σε ηλικία έξι ετών. Συνέχισε τις σπουδές του με τον Μάριο Νικολάου στο Μουσικό Λύκειο Λευκωσίας, από όπου αποφοίτησε με άριστα. Στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές του στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής και Χορού της Κολωνίας με τους Carlos Tarcha και Dirk Rothbrust. Μετά την αποφοίτησή του ως αριστούχος, συνεχίζει με μεταπτυχιακές σπουδές στην ίδια σχολή με ειδικότητα στην Σύγχρονη Μουσική, με τους καθηγητές Susanne Blumenthal και Dirk Rothbrust.
Έχει εμφανιστεί με σύνολα όπως Ορχήστρα Κρουστών Κολωνίας, Ensemble Aroura Nr. π, Ορχήστρα Αntiphon, Ορχήστρα Gürzenich Κολωνίας και Ορχήστρα Beethoven Βόννης, καθώς και ως σολίστ στη σειρά συναυλιών «Συναυλίες Δευτέρας» του Musikfabrik Köln. Αξιοσημείωτες συνεργασίες περιλαμβάνουν εμφανίσεις με μουσικούς όπως οι Enno Poppe, Sebastian Gramms και Paulo Alvares.
Επί του παρόντος είναι υπότροφος της Κρατικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Ρήνου και μέλος της ορχήστρας για τη σεζόν 2024-2025. Έχει επίσης ηχογραφήσει με τη Δυτικογερμανική Ραδιοφωνία και το Ραδιόφωνο Deutschlandfunk στο πλαίσιο της σειράς Musik der Zeit.
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΣΙΑΜΙΣΙΗ φλάουτο

Η Μαριάννα Σιάμισιη είναι φλαουτίστρια από την Κύπρο. Ξεκίνησε τη μουσική της πορεία σε ηλικία έξι ετών με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Λεμεσού, συνεχίζοντας στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου και στο Μουσικό Λύκειο Λεμεσού. Αποφοίτησε με έπαινο από το HKU Utrecht Conservatory, ολοκληρώνοντας τόσο το πτυχίο όσο και το μεταπτυχιακό στην εκτέλεση φλάουτου, υπό την διδασκαλία του Aldo Baerten, και πίκολο υπό τον Blaz Snoj.
Έχει διατελέσει μέλος νεανικών και επαγγελματικών ορχήστρών και συνόλων, όπως η Ορχήστρα Νέων Ολλανδίας (NJO), με εμφανίσεις σε φημισμένες αίθουσες συναυλιών, όπως το Konzerthaus στο Βερολίνο, Het Concertgebouw του Άμστερνταμ, Musikverein στη Βιέννη, υπό τη διεύθυνση σημαντικών μαέστρων, όπως οι Anthony Hermus, Martin Sieghart και Chloe Rooke. Έχει επίσης παρακολουθήσει masterclasses με διάσημους φλαουτίστες, όπως οι Peter Lukas Graf, Peter Verhoyen, Katherine Baker, Paul Edmond Davies, Gaby Pas van Riet, Wilbert Hazelzet, Rien de Reede και Gudrun Burel.
Ζει και εργάζεται στην Ολλανδία, όπου δίνει τακτικά συναυλίες και διδάσκει σε γνωστά ιδρύματα, όπως το Leerorkest Amsterdam και το The Residentie στη Χάγη.
ΛΑΜΠΗΣ ΠΑΥΛΟΥ πιάνο

Ο Λάμπης Παύλου ζει και εργάζεται στη Φινλανδία, όπου αποφοίτησε με μεταπτυχιακό δίπλωμα από την Ακαδημία Sibelius, σπουδάζοντας με τη Tuija Hakkila και τον Ilmo Ranta.
Έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις στην Κύπρο, τη Φινλανδία, την Κίνα, την Ιταλία και τη Γερμανία, και έχει παίξει ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου και τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου. Ο Λάμπης διαθέτει ποικίλο ρεπερτόριο και έχει πλούσια εμπειρία ως πιανίστας δωματίου και Lied, καθώς και ως μέλος σύγχρονων συνόλων και ορχήστρας.
Τελευταία έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ όπως το Musica Nova, το Luosto Soi, το Nurmes Music Festival, το Tampere Biennale, το Savonlinna Opera Festival και το Kamarikesä.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΟΣ πιάνο

Ο Χρίστος Γιάλλουρος είναι απόφοιτος της Βασιλικής Ακαδημίας Μουσικής του Λονδίνου (MMus, BMus), όπου μελέτησε πιάνο με τη Tatiana Sarkissova, και επί του παρόντος, είναι διδακτορικός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, με υποτροφίες από το ίδιο το Πανεπιστήμιο, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου.
Έχει συμμετάσχει σε masterclasses με σημαντικούς πιανίστες όπως Cyprien Katsaris, Alessio Bax, Katharina Treutler και Yevgeny Sudbin, και έχει δώσει συναυλίες και ρεσιτάλ σε συνεργασία με πολιτιστικούς οργανισμούς όπως Pharos Arts Foundation, Ledra Music Soloists, και Arts Embrace. Επίσης, ο Χρίστος έχει εκτελέσει παγκόσμιες πρεμιέρες πέραν των δέκα νέων έργων για σόλο πιάνο και μικρά σύνολα, και έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες animation, δουλεύοντας πάνω σε πρότζεκτ που έχουν παρουσιαστεί στο London Piano Festival. Ακόμη, του ανατέθηκε η καταγραφή και επιμέλεια του αρχείου του Νικόλα Οικονόμου από το LUMA Foundation στη Ζυρίχη.
Διδάσκει στο King’s College London και στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΑΓΟΥ πιάνο

Ο Ορέστης Μάγου ξεκίνησε μαθήματα πιάνου με την Αιμιλία Μιχαήλ στο Λύκειο Ελληνίδων Αμμοχώστου υπό την καθοδήγηση του Χριστόδουλου Γεωργιάδη, κερδίζοντας το Πρώτο βραβείο στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Πιάνου Avantgarde. Συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία στο Βασιλικό Κονσερβατόριο του Birmingham με καθηγητές τους Julian Jacobson, Daniel Browell και Robert Markham, αποσπώντας πολλαπλές διακρίσεις. Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στη Μουσική Ακαδημία Franz Liszt της Βουδαπέστης με τους László Borbély, András Kemenes, Klára Würtz και Fülöp Ránki, αποφοιτώντας με άριστα.
Από τον Σεπτέμβριο του 2024, ο Ορέστης φοιτά στην Ακαδημία Τεχνών της Ζυρίχης, ακολουθώντας ένα πρόγραμμα ειδίκευσης στη μουσική δωματίου με τον Eckart Heiligers.
ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ σοπράνο

Γεννημένη στη Λευκωσία το 1997, η Ελληνοκύπρια σοπράνο ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές σε ηλικία πέντε ετών, παίζοντας πιάνο. Ξεκίνησε τις προπτυχιακές της σπουδές στις Βιολογικές Επιστήμες στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά η καλλιτεχνική της κλίση την οδήγησε στο Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance του Λονδίνου, όπου σπούδασε κλασικό τραγούδι. Συνέχισε την εκπαίδευσή της στη Ρώμη με τον βαρύτονο Romualdo Savastano. Αυτή τη στιγμή ακολουθεί την ερμηνευτική της καριέρα στην Ευρώπη, με παρουσιάσεις σε Ιταλία, Αυστρία, Κύπρο και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η Ελένη έχει εμφανιστεί σε αξιόλογους χώρους και φεστιβάλ, όπως το Musikverein της Βιέννης με τη Συμφωνική Ορήστρα Νέων Κύπρου, Villa Medici και Palazzo Farnese στη Ρώμη, Festival di San Leo, Umbria Music Festival και Teatro Sociale Novafeltria, Ιταλία, Cícle de Música Clàsica Vila-Real, Ισπανία, Old Royal Naval College Chapel και Blackheath Halls, Λονδίνο. Εμφανίστηκε επίσης στο ρεσιτάλ «Symphony of Language», στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας 2023-2024.
ΚΛΕΙΤΟΣ ΠΑΥΛΟΥ τρομπόνι

Ο Κλείτος Παύλου είναι τρομπονίστας με έδρα τη Λευκωσία και με πτυχίο στην Εκτέλεση Τρομπονιού από το Βασιλικό Κονσερβατόριο της Σκωτίας.
Εχει εμφανιστεί με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου και τη Royal Scottish National Orchestra. Ο Κλείτος κέρδισε πρόσφατα το Governors’ Recital Prize for Brass (για σολίστ πνευστών) και το David James Brass Prize (για σύνολα πνευστών).
Έχει αποκτήσει επαγγελματική εμπειρία μέσω του Mentoring Scheme for Orchestral Players με τη BBC Scottish Symphony Orchestra και του Professional Experience Scheme της Royal Scottish National Orchestra. Με εμπειρία στην ορχηστρική μουσική και τη μουσική δωματίου, ο Κλείτος είναι αφοσιωμένος στην εξέλιξή του στον χώρο της κλασικής μουσικής.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ σοπράνο

Η Κατερίνα Βασιλειάδου έχει αναγνωριστεί ως σολίστ σε σημαντικές σκηνές, όπως το Römerstadt Carnuntum Βιέννης και το Brucknerhaus του Λίντς. Έχει συνεργαστεί με το Κρατικό Θέατρο του Άουγκσμπουργκ και το Opera Festival Asia, ενώ έχει τραγουδήσει σε Αυστρία, Γαλλία, Σουηδία, Ελλάδα και Κύπρο. Έχει συνεργαστεί με την Ορχήστρα Δωματίου Ορφέας της Βιέννης και την ορχήστρα του Ιδιωτικού Πανεπιστημίου Anton Bruckner του Λίντς.
Σημαντικές εμφανίσεις της περιλαμβάνουν το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νέας Μουσικής στο Brucknerhaus του Λίντς και το Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου. Είναι κάτοχος Bachelor και Master στο σολιστικό τραγούδι από το Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Anton Bruckner του Λίντς και έχει διακριθεί σε μουσικούς διαγωνισμούς. Έχει λάβει επαίνους από τον Thomas Hampson για τη χαρισματική φωνή και ερμηνεία της.
Το ντεμπούτο της στο «Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο – Μαρία Κάλλας» στην Αθήνα αναμένεται την Άνοιξη του 2025.
ΝΤΑΝΙΕΛΛΑ ΝΑΣΣΑΡ πιάνο

Η Ντανιέλλα Νασσάρ είναι βραβευμένη Κύπρια πιανίστρια, βιολοντσελίστρια και συνθέτρια, με εμφανίσεις σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Κύπρο και Ιταλία. Γεννημένη στη Λευκωσία, ξεκίνησε τη μουσική της εκπαίδευση στη σχολή La Ronda School of Music and Ballet με την Έλλη Γαβριήλ και συνέχισε στο Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance, υπό τη διδασκαλία της Yekaterina Lebedeva στο πιάνο και του Richard Markson στο βιολοντσέλο. Απέκτησε το πτυχίο της με άριστα στο Piano Performance και έλαβε το Αργυρό Μετάλλιο από το Τμήμα Πιάνου που απονέμεται στον προπτυχιακό φοιτητή με την υψηλότερη βαθμολογία. Απέκτησε μεταπτυχιακό με άριστα στη Σύνθεση Μουσικής για Κινηματογράφο από το Berklee College of Music.
Οι συνθέσεις της περιλαμβάνουν έργα για κινηματογράφο, ψηφιακά μέσα και χορό. Έχει κερδίσει βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς ως σολίστ και ως μέλος του Asteri Piano Duet του οποίου είναι συνιδρύτρια. Διατηρεί ενεργή καριέρα ως ερμηνεύτρια στο Λονδίνο.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΟΥΝΤΟΣ πιάνο

Ο Χρήστος Φούντος γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1997. Άρχισε μαθήματα πιανου στα πέντε του χρόνια, υπο την καθοδήγηση του Μιροσλάβ Γκοσποντίνοφ. Στην ηλικία των δεκαεπτά ετών εκτέλεσε το 2ο Κοντσέρτο του Shostakovich στο ντεμπούτο του με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου. Tο 2022 αποφοίτησε από το Κονσερβατόριο Trinity Laban του Λονδίνου με ανώτατη βαθμολογία και τους τίτλους BMus, MΜus, Artist Diploma in Performance, έχοντας μελετήσει με πλήρη υποτροφία με τους Μαρτίνο Τιρίμο, Sergio de Simone και Philip Fowke.
Έχει πρόσφατα κληθεί να εκτελέσει το 1ο, 2ο, 3ο Κοντσέρτο του Rachmaninov και την Ραψωδία Paganini όπως επίσης το 1o Κοντσέρτο του Tchaikovsky, 3ο Prokofiev, 3ο Beethoven και 2ο Shostakovich με διάφορες ορχήστρες στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο Χρήστος είναι επίσης αφοσιωμένος στη μουσική δωματίου ως ο πιανίστας του Waldstein Trio που πρωτοεμφανίστηκε στον Διαγωνισμό Cavatina 2022 του Wigmore Hall στο Λονδίνο. Το Τρίο έχει δώσει επίσης συναυλίες σε Καναδά, Αυστρία (Musikverein & Mozarteum), Γερμανία (Beethoven’s House Bonn), Μάλτα, Κύπρο, και πρόσφατα στο Weill Room-Carnegie Hall (Νέα Υόρκη). Ήταν μέχρι πρόσφατα υπότροφος του Ιδρύματος Λεβέντη. Πέρα από τη μουσική, αγαπά την Ποίηση.
CHARLES OLIVIERI–MUNROE, Μαέστρος
Ο Charles Olivieri-Munroe αποτελεί σήμερα έναν από τους πιο διακεκριμένους και πολυταξιδεμένους μαέστρους. Έχει διευθύνει σπουδαίες ορχήστρες σε όλο τον κόσμο όπως: Φιλαρμονική του Ισραήλ, Συμφωνική του Μοντρεάλ, Συμφωνική του Τορόντο, Συμφωνική του Σίδνεϋ, Ορχήστρα DSO Βερολίνου, Συμφωνική του Μονάχου, Συμφωνική της Ραδιοφωνίας της Δανίας, Φιλαρμονική της Τσεχίας, Φιλαρμονική Αγ. Πετρούπολης, Φιλαρμονική της Βαρσοβίας, Εθνική Φιλαρμονική της Ουγγαρίας και πολλές άλλες. Δραστηριοποιείται επίσης στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, όπου διευθύνει συχνά συναυλίες σε Ιαπωνία, Κορέα, Κίνα, Βιετνάμ και Ταïλάνδη.
Ο Charles Olivieri-Munroe έχει συνεργαστεί με διεθνούς εμβέλειας καλλιτέχνες όπως οι Angela Gheorghiu, Krystian Zimerman, Joshua Bell, Maxim Vengerov, Sol Gabetta, Joseph Suk, Mischa Maisky, Shlomo Mintz, Ivan Moravec, Gabriela Beňačková και Joseph Calleja, Ramon Vargas, ανάμεσα σε άλλους.
Εξίσου περιζήτητος και στον τομέα της όπερας, έκανε το ντεμπούτο του το 2001 διευθύνοντας Falstaff στην όπερα του Βερολίνου. Από τότε, έχει διευθύνει παραγωγές όπως Don Giovanni στο Μιλάνο, Evgeny Onegin στην Alte-Oper Φρανκφούρτης, Aida στο Φεστιβάλ Lago di Como, The Rake’s Progress στη Βαρσοβία, Il barbieri di Siviglia στο Θέατρο Όπερας του Πόζναν, καθώς και παραγωγές στην Όπερα του Σίδνεï, το Teatro Fenice στη Βενετία και στο Άμστερνταμ. Το 2023 διηύθυνε την Όπερα του Χονγκ Κόνγκ στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 20-χρονά της. Σημαντική συνεισφορά του αποτελεί η δημιουργία της πρώτης οπερατικής σουίτας της όπερας του Robert Schumann Genoveva μετά από παραστάσεις της όπερας στο Εθνικό Θέατρο Πράγας.
Γεννημένος στη Μάλτα, ο Charles Olivieri Munroe μεγάλωσε στον Καναδά όπου σπούδασε πιάνο στο Βασιλικό Κονσερβατόριο Μουσικής και στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Μετά την αποφοίτησή του το 1992, κέρδισε τρεις κρατικές υποτροφίες του Οντάριο για να σπουδάσει με τον Otakar Trhlik στη Ακαδημία Μουσικής Janáček στο Μπρνο. Έχει επίσης μελετήσει με σπουδαίους μαέστρους όπως οι Jiří Bělohlávek και James DePriest, καθώς και με τους Yuri Temirkanov, Myung Whun Chung και Ilja Musin στο πλαίσιο δύο καλοκαιρινών σεμιναρίων στην Accademia Musicale Chigiana της Σιένα.
Η διεθνής του καριέρα ξεκίνησε μετά από σειρά βραβείων σε διεθνείς διαγωνισμούς, με αποκορύφωμα το Πρώτο Βραβείο στον Διαγωνισμό Διεύθυνσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής «Άνοιξη» Πράγας το 2000.
Ο Charles Olivieri-Munroe είναι Επίτιμος Κύριος Μαέστρος της Φιλαρμονικής της Βορείου Τσεχίας, της οποίας υπήρξε Κύριος Μαέστρος από το 1997 μέχρι το 2014. Ταυτόχρονα, είναι Κύριος Φιλοξενούμενος Μαέστρος της Φιλαρμονικής της Θουριγγίας στη Γερμανία και Resident Conductor του Round Top Festival Institute του Τέξας, το φεστιβάλ με τη μακρύτερη ιστορία στο είδος του στις ΗΠΑ. Από το 2015 που έκανε το ντεμπούτο του στην Μπανγκόκ με τον φημισμένο πιανίστα Krystian Zimerman, είναι τακτικός φιλοξενούμενος μαέστρος της Βασιλικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Μπανγκόκ.
Διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κρακοβίας στο διάστημα 2015-2021, Κύριος Μαέστρος της Φιλαρμονικής Südwestfalen στη Γερμανία (2011-2018) καθώς και Κύριος Μαέστρος του Φεστιβάλ ‘Crested Butte’ του Κολοράντο (2008), Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Inter-Regionales στη Γερμανία (2008) και Κύριος Μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Ραδιοφωνίας της Σλοβακίας στην Μπρατισλάβα (2001-2004).
Ο Charles Olivieri Munroe χαίρει αναγνώρισης ως ειδικός στην ερμηνεία έργων Dvořák, Smetana, Janáček, Martinů καθώς και του ευρύτερου σλαβικού ρεπερτορίου. Έχει ηχογραφήσει για τις Sony, RCA Red Seal, Naxos, SMS Classical και Naïve Records.
Από το 2022 ο Charles διαμένει στην Κύπρο, όπου προωθεί με πάθος τη μουσική ζωή και πολιτισμό τόσο στο νησί όσο και στο εξωτερικό, μέσω των συνεργασιών του με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου.