Η έκθεση ζωγραφικής του διακεκριμένου ζωγράφου Βασίλη Βαγιάννη με τίτλο «Αντανακλάσεις ψυχής» παρουσιάζεται από τις 18 μέχρι τις 21 Οκτωβρίου στο Mediterranean Beach Hotel, στη Λεμεσό.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει την έκθεση μια πρόσκληση για να κοιτάξουμε βαθιά μέσα μας και να βρούμε κομμάτια του εαυτού μας που ίσως έχουμε ξεχάσει ή δεν έχουμε τολμήσει να γνωρίσουμε. Κάθε πίνακας είναι ένα παράθυρο σε έναν κόσμο συναισθημάτων, φόβων, ελπίδων και ονείρων.

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λεμεσού Γιάννης Τσουλόφτας.

Την έκθεση οργανώνει ο Πνευματικός Όμιλος Λεμεσού και η βραδιά των εγκαινίων περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το φωνητικό συγκρότημα «Μελωδία» με σολίστ τον τενόρο Μάριο Ανδρέου και την Ιωάννα- Μαρία Γαλανού στο πιάνο. Διεύθυνση: Βιολέτα Κακομανώλη.

Το βράδυ των εγκαινίων η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 10μ.μ. Θα συνεχιστεί Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 10π.μ. μέχρι τις 10μ.μ. Πληροφορίες: 99347222

Ο Βασίλης Βαγιάννης γεννήθηκε το 1952 στη Μυτιλήνη. Σε μικρή ηλικία, όταν εγκαταστάθηκε η οικογένειά του στην Αθήνα, ξεκίνησε η σχέση του με τη ζωγραφική. Τα πρωτόλεια έργα του έγιναν σε χαρτόνια, όστρακα και ξύλινες επιφάνειες. Όταν τέλειωσε το Λύκειο πήγε στο Παρίσι, όπου σπούδασε Φυσική, Χημεία και Οικολογία φοιτώντας παράλληλα στη Σχολή Καλών Τεχνών.

Το έτος 1974 πραγματοποίησε στο Παρίσι τη πρώτη ατομική έκθεσή του. Ακολουθούν πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο εξωτερικό (ΗΠΑ, Καναδά, Γερμανία, Λονδίνο, Κύπρο) καθώς και σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Επιπροσθέτως, έχει επιμεληθεί και την σκηνογραφία σε παραστάσεις και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σε Γαλλία, Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Βασίλης Βαγιάννης δεν αρέσκεται στην μονοτονία, γι’ αυτόν τον λόγο στο έργο του απεικονίζονται πληθώρα θεμάτων. Πηγή έμπνευσής του αποτελούν Έλληνες ποιητές, ελληνικά τοπία αλλά και η μυθολογία. Ο σουρεαλισμός, επίσης, έχει έντονη επιρροή πάνω του και αποτυπώνεται στους πίνακές του. Ο ίδιος, προσπαθώντας να δώσει μία άλλη διάσταση στο έργο του, χρησιμοποιεί συμβολισμούς και σύμβολα, παρακινώντας μας να ταξιδέψουμε αλλά και να σκεφτούμε ένα βήμα παραπέρα.