Κακόβουλα τέθηκε η πυρκαγιά στην Χρυσοχού το απόγευμα της Πέμπτης, η οποία έθεσε σε κίνδυνο κτηνοτροφικές μονάδες και αριθμό ζώων σε αυτές και που κατέκαυσε 12 εκτάρια με ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση, λάστιχα και εξοπλισμό ποτίσματος, αλλά και εξοπλισμό της ΑΗΚ.

Αρμόδιοι της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής σε έρευνες που ακολούθησαν την κατάσβεση της φωτιάς εντόπισαν τεκμήρια που δείχνουν καθαρά προς την κατεύθυνση της κακόβουλης ενέργειας, ενώ και οι τοπικές αρχές και κάτοικοι έκαναν λόγο για συνεχόμενα τις τελευταίες μέρες συμβάντα σε καλλιέργειες που καταδεικνύουν προσπάθεια κάποιων να κάψουν σιτηρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παραλαμβάνονται δύο Air Tractor, έρχονται και 2 ρωσικά Kamov

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Δασών, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου Air Tractor του Τμήματος Δασών, δυνάμεις της Θήρας και των τοπικών αρχών και κάτοικοι της περιοχής. Για την έγκαιρη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, η Πυροσβεστική κάλεσε και προσωπικό εκτός υπηρεσίας.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο τρεις ώρες αργότερα, ενώ στο σημείο παρέμαναν μέχρι το επόμενο πρωί δυνάμεις πυρόσβεσης για αποτροπή αναζωπυρώσεων.