Μετά την ακύρωση της δημιουργίας Πανεπιστημιακής Σχολής στη Λάρνακα, ακόμα ένα εκπαιδευτικό αίτημα της πόλης, που αφορά στη δημιουργία νέου Γυμνασίου στον χώρο της Διανελλείου Τεχνικής Σχολής, θα παραμείνει, όπως όλα δείχνουν, στα συρτάρια. Παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν, το υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε πως διενεργεί τώρα μελέτη για να διαφανεί εάν η Λάρνακα έχει τέτοια ανάγκη. 

Η γη της Διανελλείου Τεχνικής Σχολής, έχει αποκτηθεί πριν από οκτώ χρόνια από το υπουργείο Παιδείας, έπειτα από ανταλλαγή γης με την Εκκλησία, με σκοπό να ανεγερθεί νέο Γυμνάσιο στην πόλη. Με αίτημά της η Σχολική Εφορεία Λάρνακας, είχε ζητήσει όπως το νέο Γυμνάσιο στεγάσει τους μαθητές του Γυμνασίου Δροσιάς, που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια πάρα πολλά προβλήματα. Στις επιστολές της προς το ΥΠΠΑΝ, η Σχολική Εφορεία υποδείκνυε πως το Γυμνάσιο Δροσιάς πρέπει να εγκαταλειφθεί το συντομότερο δυνατό, λόγω της μεγάλης ηλικίας της οικοδομής και πολλών άλλων προβλημάτων που προκύπτουν, κυρίως από το γεγονός ότι το σχολείο είναι κτισμένο σε τουρκοκυπριακή γη που ανήκει στο ΕΒΚΑΦ.

Ωστόσο, με πρόσφατη επιστολή του προς τη Σχολική Εφορεία Λάρνακας, το υπουργείο Παιδείας αναφέρει πως τελικά αποφασίστηκε γενική αναβάθμιση του Γυμνασίου Δροσιάς. Θα προχωρήσει, όπως σημειώνει, στην προκήρυξη διαγωνισμού για επεκτάσεις και διαμορφώσεις χώρων, με την εκτιμώμενη δαπάνη να υπολογίζεται στα 3 εκατ. ευρώ. Στην ίδια επιστολή σημειώνεται επίσης, πως η ανέγερση νέου Γυμνασίου στον χώρο της Διανελλείου Τεχνικής Σχολής, δεν περιλαμβάνεται στο Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό πρόγραμμα 2022-2024. Απορρίπτοντας, σε αυτό το στάδιο, το αίτημα της σχολικής Εφορείας για νέο γυμνάσιο, το ΥΠΠΑΝ ενημέρωσε, μάλιστα, πως διενεργεί μελέτη, που θα ολοκληρωθεί εντός του έτους, για να διαφανεί, όπως λέει, κατά πόσον υπάρχει ή όχι ανάγκη για νέο Γυμνάσιο στη Λάρνακα.

Σημειώνεται ότι ο χώρος της Διανελλείου Τεχνικής Σχολής, που παραμένει αναξιοποίητος, συνεχίζει να παρουσιάζει άθλια εικόνα, με τους περιοίκους να καταγγέλλουν πως τα βράδια στο κτήριο γίνεται χρήση ναρκωτικών και πως προκαλείται οχληρία.