Ετοιμάζεται να μπει στη μάχη των Προεδρικών ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο οποίος σε δήλωσή του ευχαρίστησε το ΑΚΕΛ και τον κόσμο του, που αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία να στηρίξει την υποψηφιότητά του για τις Προεδρικές Εκλογές. 

«Η γενναιόδωρη και αφειδώλευτη αυτή στήριξη διανοίγει προοπτικές ευρείας δυναμικής, με νικηφόρους ορίζοντες και μου επιτρέπει στις αμέσως επόμενες μέρες να προβώ στη εξαγγελία της ανεξάρτητης υποψηφιότητας μου», σημείωσε ο κ. Μαυρογιάννης.

Ακολουθεί αυτούσια η γραπτή δήλωσή του:

«Ευχαριστώ θερμά το ΑΚΕΛ, και τον κόσμο του που σήμερα, στην Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του, ολοκλήρωσε τις εσωτερικές του διαδικασίες και αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητα μου στις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Φεβρουαρίου. 

Η απόφαση αυτή με τιμά και με συγκινεί και με θέτει ενώπιον της  ευθύνης να ηγηθώ της μεγάλης προσπάθειας για πραγματική προοδευτική αλλαγή στον τόπο και για την δημιουργία συνθηκών ενός ευοίωνου μέλλοντος.

Η γενναιόδωρη και αφειδώλευτη αυτή στήριξη διανοίγει προοπτικές ευρείας δυναμικής, με νικηφόρους ορίζοντες και μου επιτρέπει στις αμέσως επόμενες μέρες να προβώ στη εξαγγελία της ανεξάρτητης υποψηφιότητας μου.