«Η πρόταση της ελληνοκυπριακής πλευράς για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (MOE) δεν πρέπει να απορριφθεί, καθώς τέτοιου είδους ευκαιρίες δεν θα προσφέρονται πάντα», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του συνεδρίου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, στη Λευκωσία και ερωτηθείς για την επιστολή με τα ΜΟΕ που στάληκε από τον ΠτΔ στον Τουρκοκύπριο ηγέτη, ο κ. Κασουλίδης ανέφερε πως «εμείς προτείνουμε και επί του Κυπριακού και επί των ΜΟΕ και η τουρκική πλευρά μέχρι τώρα απορρίπτει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστολή ΠτΔ προς Τατάρ με ΜΟΕ και συμφιλιωτικές αναφορές

Παράλληλα επεσήμανε πως δεν έχει ακούσει απόρριψη χωρίς να προεξοφλεί ότι δεν θα υπάρξει, τονίζοντας πως είναι μια μοναδική ευκαιρία που θα προσφέρει στην τ/κ κοινότητα και οικονομική πρόοδο και ευημερία.

Όπως δήλωσε ο ΥΠΕΞ η επιστολή που απεστάλη για τα ΜΟΕ περιλαμβάνει διάφορα θέματα ως μια ένδειξη της καλής μας θέλησης και υποδεικνύοντας ποιο είναι το καλό κοινό για την Κύπρο. Δήλωσε επίσης πως τα ΜΟΕ είχαν υποβληθεί ένα χρόνο πριν από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, αλλά δεν συζητήθηκαν και τώρα με την επιστολή δίνεται η ευκαιρία να συζητηθούν.π