«Μόνο μέσα από ορθολογισμό μπορούμε να δώσουμε ανάσες σε αυτούς που έχουν προβλήματα αλλά και να διορθώσουμε στρεβλώσεις του παρελθόντος», δήλωσε σήμερα από το Πισσούρι ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και Υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Τόνισε ότι το κράτος με βάση τις οικονομικές του δυνατότητες πρέπει να στηρίξει τους τομείς που έχουν το μεγαλύτερο κόστος.

  

Ακολουθεί αυτούσια η δηλωση:

Σήμερα με τους συνεργάτες μου εδώ στο Πισσούρι μια κοινότητα με δυνατό τον κλάδο της κτηνοτροφίας. Από πρώτο χέρι άκουσα ακόμη μια φορά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Έχω μια ξεκάθαρη θέση: Το κράτος με βάση τις οικονομικές του δυνατότητες πρέπει να στηρίξει τους τομείς που έχουν το μεγαλύτερο κόστος και έχουν επιφορτιστεί τη μεγαλύτερη ζημιά λόγω των τεράστιων αυξήσεων που βιώνουμε και ο κλάδος της κτηνοτροφίας είναι ένας από αυτούς.

Το δεύτερο, τα οποιαδήποτε μέτρα η κυβέρνηση με βάση τις δυνατότητές της θα εξαγγείλει για στήριξη πρέπει να βασίζονται στην παραγωγή. Θέλουμε περισσότερο γάλα; Δεν πρέπει να επιδοτούμε με βάση τον αριθμό των ζώων αλλά πρέπει η επιδότηση να στραφεί στην παραγωγή, για όσο περισσότερο γάλα παράγει κάποιος να έχει όσο το δυνατόν περισσότερη στήριξη.

Μόνο μέσα από ορθολογισμό μπορούμε και να δώσουμε ανάσες σε αυτούς που έχουν προβλήματα αλλά και να διορθώσουμε στρεβλώσεις του παρελθόντος.