Ο Δήμος Λάρνακας έχει βραβευθεί για ακόμα μια χρονιά, ως Πράσινη Πόλη της Κύπρου για το 2023 και εντάχθηκε αυτόματα στο Δίκτυο των Πράσινων Πόλεων & Κοινοτήτων της Κύπρου του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ), αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Δήμος Λάρνακας βραβεύθηκε για τη χρονιά 2023  για τα έργα «Ανάπλαση της αυλής και αποκατάσταση μέρους του οικοδομικού συμπλέγματος Ζουχούρι» στην κατηγορία «Πολιτισμός και Περιβάλλον» και «Ανάπλαση Οδών και Διευκόλυνση ΑμεΑ στο Κέντρο Λάρνακας» στην κατηγορία «Αειφόρος Διακίνηση και Μεταφορές».

Η απονομή των Πράσινων Σημαιών πραγματοποιήθηκε σε ειδική επίσημη τελετή στις 26 Απρίλιου στο Προεδρικό Μέγαρο και η επίδοση τους έγινε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Προστίθεται ότι τα βραβεία «Πράσινες Πόλεις & Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου» αποσκοπούν, μεταξύ άλλων, στην προώθηση της προστασίας του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης στους Δήμους και τις κοινότητές με την επιβράβευση και προβολή πράσινων πρωτοβουλιών.

“Επίσης αποσκοπούν στην κινητοποίηση των τοπικών αρχών για διαρκή βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών τους, αλλά και τη βελτίωση των περιβαλλοντικών τους επιδόσεων, στην ανάδειξη των τοπικών αρχών που εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες και στη δημιουργία ενός Δικτύου Πράσινων Πόλεων και Κοινοτήτων της Κύπρου», αναφέρεται.

Προστίθεται πως ο Δήμος Λάρνακας αναγνωρίζοντας ότι μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στη βιώσιμη ανάπτυξη, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην προστασία του περιβάλλοντος υιοθετεί και αναπτύσσει φιλικές προς το περιβάλλον πολιτικές και πρακτικές.

Στόχος είναι να μετατραπεί η πόλη της Λάρνακας σε μια φιλοπεριβαλλοντική πόλη, μέσω πρωτοβουλιών όπως είναι η αύξηση των πράσινων περιοχών, των κήπων και των πάρκων, η αειφορική διαχείριση απορριμμάτων, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση, η εξοικονόμηση ενέργειας και η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καταλήγει η ανακοίνωση.