Μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ1 «Από Μέρα Σε Μέρα» και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου, διαβεβαίωσε πως η εξαγγελία για υποβοήθηση καταναλωτών ρεύματος να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά στις οικίες τους θα υλοποιηθεί.

Είπε συγκεκριμένα ότι υπάρχει σε εξέλιξη σχεδιασμός σε συνεργασία του Υπουργείου Ενέργειας και της ΑΗΚ, ώστε να αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα καλύπτεται μέσω της ΑΗΚ το αρχικό κεφάλαιο για αγορά και εγκατάσταση φωτοβολταϊκού οροφής και ο καταναλωτής θα αναλαμβάνει δέσμευση για σταδιακή εξόφληση του κεφαλαίου, μέσα από τον λογαριασμό ρεύματος της ΑΗΚ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, απέμειναν οι τελευταίες πινελιές για την οριστικοποίηση του σχεδιασμού, ώστε ο στόχος «Φωτοβολταϊκά για Όλους» να μπει σε πορεία υλοποίησης το συντομότερο.

Κατά τον ίδιο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για υλοποίηση του στόχου και η επιλογή του πιο λειτουργικού είναι αυτό που συζητείται σήμερα με την ΑΗΚ.

Εκτίμησε ότι προς το τέλος του φθινοπώρου θα είναι σε θέση η Κυβέρνηση να ανακοινώσει την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος.