Ακυρώσεις πτήσεων και τεράστιες ουρές σε μεγάλα αεροδρόμια της Ευρώπης ήταν το τελευταίο που περίμεναν εκατοντάδες χιλιάδες ταξιδιώτες όταν σχεδίαζαν τις φετινές διακοπές τους, που ανέβαλε επί τόσο διάστημα η πανδημία.

Αλλά τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με σκηνές χάους στα αεροδρόμια και πολύωρη αναμονή, ενώ οι πιο άτυχοι βλέπουν τις πτήσεις τους να ακυρώνονται. Κι ο εφιάλτης δεν έχει τέλος καθώς οι απεργίες εργαζομένων στις αεροπορικές εταιρείες σε ορισμένους από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης αναμένεται να προκαλέσουν νέα μεγάλα προβλήματα το Σαββατοκύριακο.

Τα πληρώματα καμπίνας της Ryanair και της easyJet στην Ισπανία κατέβηκαν χθες Πέμπτη σε απεργία και θα προχωρήσουν σε νέες το επόμενο διήμερο προκαλώντας τεράστια προβλήματα σε ταξιδιώτες που ταξιδεύουν από και προς τα αεροδρόμια της Βαρκελώνης, της Μαδρίτης, του Αλικάντε, της Μάλαγα, της Σεβίλλης, της Πάλμα, της Βαλένθια, της Χιρόνα και της Ίμπιζα. Ενώ από σήμερα ξεκινούν κινητοποιήσεις και τα πληρώματα της easyJet στην Ισπανία μετά τις απεργίες των συναδέλφων της της Ryanair στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, και το Βέλγιο το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Αεροπορικές εταιρείες περικόπτουν πτήσεις από τα προγράμματά τους λόγω έλλειψης προσωπικού, καθώς δεν προσέλαβαν εγκαίρως αρκετούς εργαζομένους για να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση για διεθνή ταξίδια. Οι ελλείψεις προσωπικού στα αεροδρόμιο επέτειναν την πολύωρη αναμονή των ταξιδιωτών στα γκισέ και τα σημεία ελέγχου καθώς και στα σημεία παραλαβής των αποσκευών τους.

iefimerida.gr