Συναγερμός για την αύξηση των κρουσμάτων, των νοσηλειών αλλά και των θανάτων λόγω κορωνοϊού έχει σημάνει στον ΕΟΔΥ, ο οποίος προχωρά σήμερα στις 10:30 το πρωί σε έκτακτη ενημέρωση σχετικά με την πορεία της πανδημίας.

Σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, στην Ελλάδα καταγράφηκαν πάνω από 11.000 νέες μολύνσεις και 26 θάνατοι, ενώ οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 98.

Συγκεκριμένα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 11.629. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.719.839 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 48.6% άνδρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πορτογαλικό σοκ με Covid – Φόβοι για νέα μέτρα σε Ευρώπη

Κρούσματα παντού

Τις τελευταίες ημέρες, η αύξηση των κρουσμάτων και η εκτόξευση των νοσηλειών στην Ελλάδα έχει χτυπήσει καμπανάκι στους ειδικούς, με αρκετούς να μιλούν για την ανάγκη να επανέλθει η μάσκα σε ορισμένους χώρους, ώστε να σταματήσει η διασπορά του ιού.

Δεν είναι λίγοι άλλωστε αυτοί που προειδοποιούν για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων έως και τα 25.000 το επόμενο διάστημα με δεδομένο ότι ακόμη δεν έχει φύγει το μεγάλο κύμα των εκδρομέων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιστήμονες παρακολουθούν με προσοχή το νέο κύμα στο οποίο κυριαρχούν οι υποπαραλλαγές της μετάλλαξης Όμικρον, ενώ η κυβέρνηση επιμένει να δηλώνει ότι δεν προσανατολίζεται στη λήψη μέτρων, ούτε τοπικού χαρακτήρα, σε ότι αφορά στην αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού.

in.gr