Ένας ύμνος στην αγάπη και την αποδοχή είναι το βαθιά ανθρώπινο και ευαίσθητο έργο του βραβευμένου Καταλανού συγγραφέα Γκιλιέμ Κλούα «Το χελιδόνι», που προτείνει από την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου το Θέατρο Ροή, σε σκηνοθεσία Πέτρου Χαραλάμπους.

Η πρεμιέρα του έργου θα γίνει την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Σκάλα. Η παράσταση εντάσσεται στις δράσεις του οργανισμού Λάρνακα 2030. Ερμηνεύουν οι Βαλεντίνα Σοφοκλέους και Εύρος Βασιλείου.

Ο Γκιλιέμ Κλούα θεωρείται από τις πιο καινοτόμες και διεισδυτικές φωνές του σύγχρονου καταλανικού θεάτρου και ανήκει σε μια νέα γενιά δημιουργών γεννημένων τη δεκαετία του ’70, οι οποίοι συμβάλλουν με τις δημιουργίες τους, στη μεταμόρφωση του θεατρικού στερεώματος της Βαρκελώνης και ολόκληρης της Ευρώπης.

Με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση της 12ης Ιουνίου 2016 σε μπαρ του Ορλάντο, ο Γκιλιέμ Κλούα γράφει έναν ύμνο στην αγάπη και τον θρίαμβο της ζωής απέναντι στο μίσος και τον θάνατο. Η απώλεια γίνεται εστία αντιπαράθεσης και προκαλεί την αναζήτηση των πραγματικών κινήτρων του δράστη και της αληθινής σημασίας της επίθεσης, οδηγώντας σταδιακά τα δυο πρόσωπα του έργου στην αυτογνωσία, την αποδοχή και το μεγαλείο της ένωσης δυο ανθρώπινων ψυχών.

Η υπόθεση

Η Αμέλια, καθηγήτρια πιάνου διατηρεί το δικό της ωδείο ζώντας μέσα στις αυστηρές παρακαταθήκες της στενής κοινότητας όπου ζει και εργάζεται. Το σύμπαν της, όμως, ανατρέπεται με την εμφάνιση του νεαρού Ραμόν που της ζητά επίμονα να του διδάξει ένα συγκεκριμένο τραγούδι: Το χελιδόνι. Παρόλη την αρχική της άρνηση η Αμέλια θα υποκύψει στις πιέσεις του Ραμόν και θα μπει στη διαδικασία της διδασκαλίας. Μέσα σ’ αυτό το δρόμο θα ξεδιπλώσουν και οι δύο τα βαθιά μυστικά της ζωής τους που έχουν έναν κοινό και σπουδαίο παρονομαστή: την αγάπη. 

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία: Πέτρος Χαραλάμπους 
  • Ερμηνεία: Βαλεντίνα Σοφοκλέους, Εύρος Βασιλείου 
  • Σκηνικά/ κοστούμια: Ανδρέας Παρασκευά 
  • Μουσική: Γιώργος Καλογήρου 
  • Συμμετοχή: Γιώργος Λίζος 
  • Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ 

Παραστάσεις

  • Λάρνακα, Θέατρο Σκάλα, Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, 8.30μ.μ. SoldOut Tickets
  • Λάρνακα, Αμφιθέατρο Αμερικανικού Πανεπιστημίου Λάρνακας (AUCY), Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 8.30μ.μ., Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 8.30μ.μ. Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 7μ.μ. SoldOut Tickets