Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές μπορούν να αποτελέσουν το εφαλτήριο για την πολιτική αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου, υποστηρίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης. Τονίζει πως η δυσαρέσκεια της κοινωνίας έναντι της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ έχει δημιουργήσει ένα πλειοψηφικό ρεύμα υπέρ της αλλαγής, το οποίο ευνοεί τις συνεργασίες μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Υποδεικνύει παράλληλα ότι με ένα ισχυρό ΑΚΕΛ τόσο πιο πολύ θα διευκολύνονται και οι προοπτικές συνεργασίας με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης στο πλαίσιο μιας πολιτικής πλατφόρμας με βάση την οποία θα μπορέσουν να συνεργαστούν ενόψει των προεδρικών εκλογών. Αναφέρεται στις διεργασίες του κόμματος ενόψει του συνεδρίου του κόμματος της Αριστεράς, που είναι προγραμματισμένο για τις 11-14 Ιουνίου και σχολιάζει την απόφαση του Άντρου Κυπριανού να επαναδιεκδικήσει τη θέση του γ.γ. του ΑΚΕΛ. Ο προσυνεδριακός διάλογος δεν θα περιοριστεί στο κομματικό κοινό, αλλά θα επεκταθεί ευρύτερα στην κοινωνία προκειμένου να ακούσουν τους προβληματισμούς του κόσμου, αλλά και να κοινοποιήσουν τις κομματικές θέσεις. Απαντά στην κριτική του Προέδρου για τον τρόπο αντιπολίτευσης του ΑΚΕΛ.
 
– Χρονιά συνεδρίου για το ΑΚΕΛ. Πού βρίσκονται οι προσυνεδριακές διαδικασίες;
– Αυτή την ώρα συζητούμε τα τελικά κείμενα των θέσεων του 23ου συνεδρίου στη Γραμματεία της ΚΕ του κόμματος και αφού ολοκληρωθεί η συζήτηση υπάρχει καθορισμένη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου για να συνεχιστεί η συζήτηση. Υπάρχει επίσης καθορισμένη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής προς το τέλος του μήνα για να συζητηθούν οι θέσεις που θα τεθούν ενώπιον του συνεδρίου. Θα ακολουθήσει η διαδικασία που ορίζει το καταστατικό για συζήτηση των θέσεων στις κομματικές ομάδες βάσεις, όπου πέραν από τη συζήτηση, θα υποδειχθούν και οι υποψήφιοι για τη νέα Κεντρική Επιτροπή, την οποία θα εκλέξει το Συνέδριο. Απ’ εκεί και πέρα προετοιμάζονται μία σειρά από άλλες δραστηριότητες ενόψει του συνεδρίου και η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο διάστημα των τεσσάρων ημερών του Ιουνίου που είναι προγραμματισμένη η διεξαγωγή του συνεδρίου.
– Από το συνέδριο θα καθοριστεί και η πορεία του κόμματος στο μέλλον… Ποιοι οι στόχοι και οι επιδιώξεις;
– Όπως και σε κάθε άλλο συνέδριο, με βάση τις καταστατικές πρόνοιες, αναμένεται να καθοριστεί μέσα από την πολιτική απόφαση του Συνεδρίου, το πολιτικό πλαίσιο δράσης του κόμματος για τα επόμενα πέντε χρόνια. Οι γενικοί άξονες πολιτικής σε όλα τα μεγάλα ζητήματα και προκλήσεις που απασχολούν τον κυπριακό λαό, την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τη νεολαία και γενικότερα τον τόπο μας. Θέλαμε και θέλουμε σε αυτή τη διαδικασία να μην περιοριστεί η συζήτηση ανάμεσα στο κομματικό σύνολο ή ακόμα και ανάμεσα στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς, αλλά αυτός ο διάλογος να συμπεριλάβει ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας. Έτσι ώστε, με αυτό τον τρόπο να υπάρξει μία αμφίδρομη επικοινωνία: Να μεταφέρουμε αυτές τις θέσεις προς την κοινωνία αλλά και να ακούσουμε τους προβληματισμούς των πολιτών, οργανωμένων συνόλων και ευρύτερα της κοινωνίας.
– Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα γίνει μία αποτίμηση της πορείας μέχρι τώρα, αλλά θα καθοριστούν και οι εκλογικοί στόχοι ενόψει βουλευτικών και προεδρικών εκλογών. Δηλώνετε ως ΑΚΕΛ ότι στόχος είναι η αλλαγή στη διακυβέρνηση. Θα απασχολήσει φαντάζομαι το συνέδριο και αυτό το κεφάλαιο…
– Προφανώς και τα ζητήματα της εσωτερικής διακυβέρνησης όπως και τα θέματα διαχείρισης του Κυπριακού συνδέονται άμεσα με την πολιτική που ακολουθείται από τη σημερινή διακυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ. Η προσέγγισή μας ήταν και παραμένει κριτική απέναντι στη διακυβέρνηση και ως εκ τούτου είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο ότι και μέσα από το συνέδριο θα επιβεβαιωθεί η ανάγκη πολιτικής αλλαγής στη χώρα μας. Θα έλεγα ότι, ένα πετυχημένο συνέδριο θα αποτελέσει τη βάση, το εφαλτήριο για μια πετυχημένη παρουσία στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές και αυτονόητα ένα καλό αποτέλεσμα στις βουλευτικές εκλογές θα θέσει τις βάσεις για την αλλαγή διακυβέρνησης στον τόπο μας.
– Επισημαίνετε ως αντιπολίτευση τη δυσαρέσκεια του κόσμου έναντι της Κυβέρνησης. Την ίδια ώρα όμως δεν καταφέρνετε να κεφαλαιοποιήσετε αυτή την απογοήτευση των πολιτών. Πώς το σχολιάζετε;
– Μέχρι αυτή την ώρα δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σας ότι δεν έχουμε καταφέρει να κεφαλαιοποιήσουμε εκλογικά αυτή την έντονη δυσαρέσκεια που υπάρχει ανάμεσα στην κοινωνία για τη διακυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ. Αυτός όμως θα είναι ο στόχος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Χωρίς βέβαια να τρέφουμε ψευδαισθήσεις για τον βαθμό δυσκολίας. Αφενός γιατί ότι όλη αυτή τη δυσαρέσκεια της κοινωνίας έναντι της κυβέρνησης, δεν έχει δυνατότητες να την κεφαλαιοποιήσει αποκλειστικά και μόνο το ΑΚΕΛ. Αναμένεται ότι ευρύτερα η αντιπολίτευση θα έχει τη δυνατότητα να επωφεληθεί από αυτή τη δυσαρέσκεια, στον βαθμό βέβαια που και τα υπόλοιπα κόμματα θα πολιτεύονται στην πράξη ως αντιπολίτευση. Πρόσθετα, αυτονόητη προϋπόθεση για ολόκληρη την αντιπολίτευση και ειδικότερα για το ΑΚΕΛ, είναι να πείθουμε ότι η αυξημένη στήριξη προς το ΑΚΕΛ θα ενισχύσει την προσπάθεια αλλαγής κατεύθυνσης και προοπτικής, που τόση ανάγκη έχει η χώρα μας. Αλλά το ερώτημά σας παραπέμπει έμμεσα και στο εάν θα υπάρχουν τα πολιτικά δεδομένα και το πολιτικό περιβάλλον το οποίο θα μπορεί να επιτρέψει υπό προϋποθέσεις την ενδυνάμωση του ΑΚΕΛ ως του βασικού κόμματος της αντιπολίτευσης. Εμείς λέμε πως εάν συνεχίσουν να εξελίσσονται έτσι τα πράγματα τότε ναι, για όλη αυτή την όχι κατ’ ισχυρισμό αλλά δεδομένη γενικευμένη δυσαρέσκεια που επικρατεί, υπάρχει και η προοπτική για να αξιοποιηθεί από πλευράς μας ώστε να πετύχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα όπως το επιδιώκουμε στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Είναι απίστευτη η κατρακύλα των κυβερνώντων. Δυστυχώς όμως δεν είναι αποκλειστικά δική τους. Παρασύρουν μαζί τους και ολόκληρη τη χώρα και τους θεσμούς. Ως εκ τούτου η πρόκληση είναι τεράστια για την Αριστερά, ώστε να μπορέσει να πείσει ευρύτερα ότι όχι μόνο αποτελεί το ισχυρότερο ανάχωμα στις κυβερνητικές πολιτικές αλλά και την καλύτερη, τη ρεαλιστική εναλλακτική επιλογή για τη χώρα και τον λαό μας.
– Μπορεί η Αριστερά να αναλάβει τις πρωτοβουλίες και να στήσει γέφυρες για μια ευρύτερη συνεργασία με τα κόμματα της αντιπολίτευσης; Έχετε ξεκινήσει επαφές με άλλες πολιτικές δυνάμεις;
– Αντιλαμβάνεστε ότι προτού φτάσουμε στις προεδρικές εκλογές, μεσολαβούν οι βουλευτικές εκλογές και το πρώτο και πιο κρίσιμο και καθοριστικό στάδιο για επίτευξη του στόχου της αλλαγής είναι να πετύχουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά ποσοστά στις βουλευτικές εκλογές. Όσο πιο ισχυρό εξέλθει το ΑΚΕΛ στις βουλευτικές εκλογές, τόσο μεγαλύτερες θα είναι και οι πιθανότητες υλοποίησης του στόχου της αλλαγής στη διακυβέρνηση. Συνακόλουθα θα έλεγα ότι όσο πιο ισχυρό εξέλθει το ΑΚΕΛ τόσο πιο πολύ θα διευκολυνθούν και οι προοπτικές συνεργασίας με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης στο πλαίσιο μιας κοινής πολιτικής πλατφόρμας στη βάση της οποίας θα μπορέσουν να συνεργαστούν ενόψει των προεδρικών εκλογών. Είτε αυτές οι συνεργασίες αφορούν τον πρώτο γύρο, είτε τον δεύτερο γύρο. Αυτά όπως είναι πρωθύστερο να τα προβλέψουμε σήμερα. Πάρα πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Όμως όπως εξελίσσεται το πολιτικό περιβάλλον, αυτό ευνοεί τις συνεργασίες από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, διότι είναι ξεκάθαρα πλειοψηφική η βούληση και η απαίτηση για να γίνει πράξη η αλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας.
 
ΕΠΙΔΙΩΞΗ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΝ
 
– Πώς ορίζετε το καλό αποτέλεσμα στις βουλευτικές εκλογές; Θέσατε συγκεκριμένους στόχους;
 
– Σίγουρα θα επιδιώξουμε αύξηση όχι μόνο σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα που φέραμε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, αλλά και συγκριτικά με τις τελευταίες ευρωεκλογές. Οι ευρωεκλογές έχουν σηματοδοτήσει μια ανακοπή της καθοδικής πορείας του κόμματος των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων και μία σταθεροποίηση και είναι εκτίμησή μας ότι έχουν τεθεί οι βάσεις για να μπορέσει το κόμμα να ανακτήσει τις δυνάμεις του. Στόχος λοιπόν μέσα από το εκλογικό αποτέλεσμα είναι να παραμείνει το ΑΚΕΛ πρωταγωνιστική δύναμη με όσο το δυνατόν πιο ψηλά ποσοστά. Δεν έχουν καθοριστεί ασφαλώς αριθμητικοί στόχοι, αλλά είναι δεδομένη η επιδίωξη για αύξηση των ποσοστών μας σε σχέση με τις τελευταίες ευρωεκλογές που ήταν στο 27%.
 
– Και η πρωτιά;
 
– Αν έρθει και η πρωτιά θα είναι καλοδεχούμενη ασφαλώς. Η εκτίμησή μας είναι ότι ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας στρέφονται προς το ΑΚΕΛ, εναποθέτοντας στην Αριστερά την ελπίδα τους για να πετύχουμε μία καλύτερη Κύπρο. Μία Κύπρο που μας αξίζει και για την οποία θα είμαστε περήφανοι.
– Έχουν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για επαφές του ΑΚΕΛ με το ΔΗΚΟ και έχουν σχολιαστεί εκατέρωθεν αυτές οι πληροφορίες για συναντήσεις του Άντρου Κυπριανού με τον Νικόλα Παπαδόπουλο…
– Αυτός ο διάλογος δεν αφορά αυτή καθαυτή τη συνεργασία στις προεδρικές εκλογές. Έχουν γίνει σχετικές δηλώσεις διάψευσης επί τούτου, τόσο από πλευράς Άντρου Κυπριανού όσο και από πλευράς Νικόλα Παπαδόπουλου. Είναι λογικό και αναμενόμενο μια τέτοια συζήτηση ανάμεσα στα κόμματα της αντιπολίτευσης να γίνει.
– Ένα από τα θέμα του συνεδρίου είναι και η ανάδειξη νέας ηγεσίας του κόμματος. Ο Άντρος Κυπριανού δήλωσε ότι θα επαναδιεκδικήσει τη θέση του γγ του κόμματος. Έχετε συζητήσει καθόλου το θέμα;
– Εκλογή νέας ηγεσίας σημαίνει εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής. Απ΄ εκεί και πέρα, όπως ορίζεται στο καταστατικό, ακολουθεί η εκλογή γγ του κόμματος, Γραμματείας και εκλογή μελών του Πολιτικού Γραφείου. Με το ξεκαθάρισμα των προθέσεων του συντρόφου Άντρου Κυπριανού ότι θα επαναδιεκδικήσει τη θέση του γενικού γραμματέα του κόμματος κλείνει η συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα και η οποία θα έλεγα ότι μας αδικεί. Είμαστε επικεντρωμένοι όλοι πλέον στον στόχο ενός πετυχημένου συνεδρίου, στις προκλήσεις που έχουμε ως χώρα και ως λαός. Στις προκλήσεις που έχουν οι εργαζόμενοι, η νεολαία και οι θεσμοί στον τόπο μας και εκεί είναι που θα επικεντρωθούμε μέχρι τέλους, ενόψει και κρίσιμων αναμετρήσεων που θα έχουμε αμέσως μετά το συνέδριο. Ασφαλώς ο σύντροφος ο Άντρος έχει συζητήσει σε επίπεδο Γραμματείας και έχει μεταφέρει τον προβληματισμό και την πρόθεσή του να επαναδιεκδικήσει και βεβαίως αυτή του η επιλογή έτυχε καθολικής και ομόθυμης στήριξης από τα μέλη της Γραμματείας. Απ΄εκεί και πέρα, όπως είπε και ο ίδιος ο γγ του κόμματος, την απόφαση θα την πάρει η νέα Κεντρική Επιτροπή.
– Μέσα στα σενάρια μη επαναδιεκδίκησης της θέσης από τον Άντρο Κυπριανού, ήσασταν ένας εν δυνάμει υποψήφιος για νέος γγ του ΑΚΕΛ. Έκλεισε οριστικά αυτή η συζήτηση;
– Νομίζω ότι αυτή η συζήτηση αδικούσε και το κόμμα, αδικούσε και εμάς που τα δημοσιεύματα μας έφεραν ως δυνητικούς υποψήφιους για τη θέση του γγ. Αυτή η συζήτηση έκλεισε με το δημόσιο ξεκαθάρισμα της πρόθεσης του Άντρου Κυπριανού να επαναδιεκδικήσει τη θέση του γγ του ΑΚΕΛ. Χωρίς να παραγνωρίζω λοιπόν την καταστατική πρόνοια για εκλογή του γγ από την νέα Κ.Ε. του κόμματος, θεωρώ ότι η συζήτηση αυτή είναι οριστικά κλειστή και δεν θα ανοίξει παρά μόνο όταν έρθει η ώρα της αποχώρησης του Άντρου Κυπριανού από το πόστο του γγ του κόμματος.
«Είναι δυνατόν να μας αποκαλεί μηδενικά και να μας κατηγορεί;»
– Πολλές φορές απαντώντας στην κριτική που ασκείτε, η Κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ σας κατηγορούν για τον τρόπο που αντιπολιτεύεστε, ότι είναι αφοριστικός και ότι εκφράζετε θέσεις που λειτουργούν εις βάρος της ελληνοκυπριακής πλευράς. Πώς το σχολιάζετε;
– Σε ό,τι αφορά το κομμάτι της αφοριστικής κριτικής του ΑΚΕΛ, όπως μας κατηγορούν, απαντούμε ότι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Το ΑΚΕΛ σε καμία περίπτωση δεν λειτουργεί όπως λειτούργησε η ηγεσία του ΔΗΣΥ επί διακυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια. Είχαν ξεπεράσει όλες τις κόκκινες γραμμές που αφορούν τον σεβασμό του πολιτικού πολιτισμού.
 
Είχα τη δυνατότητα να απαντήσω σε αυτή την κατηγορία του προέδρου του ΔΗΣΥ προς το ΑΚΕΛ κατά τη συζήτηση των προϋπολογισμών στην Ολομέλεια της Βουλής. Διάβασα μέσα από δύο όλες και όλες παραγράφους δηλώσεων του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας και τότε προέδρου του ΔΗΣΥ, σωρεία υβριστικών χαρακτηρισμών κατά της ηγεσίας του ΑΚΕΛ και του τότε Πρόεδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, που δεν νομίζω να έχουν ξανακουστεί στην πολιτική ζωή του τόπου. Δεν θέλω να πάμε πίσω να δούμε και να συγκρίνουμε, αλλά προφανέστατα λέω ότι με κανέναν τρόπο το ΑΚΕΛ δεν ανταποδίδει αυτά που η ηγεσία του ΔΗΣΥ επέλεξε να κάνει γράφοντας μαύρες σελίδες στην πολιτική ιστορία του τόπου, όταν εκείνη ήταν στην αντιπολίτευση. Το ΑΚΕΛ συμπεριφέρεται υπεύθυνα και δημιουργικά. Εκεί και όπου κρίνει ότι οι πολιτικές που εφαρμόζονται μπορούν να δημιουργήσουν μια θετική προοπτική για τον τόπο και το λαό μας, το ΑΚΕΛ στηρίζει και βάζει πλάτες, ακόμη και με πολιτικό κόστος για το ίδιο. Το απέδειξε για παράδειγμα στο κορυφαίο ζήτημα για τον τόπο, στο Κυπριακό. Όταν οι ίδιοι έκαναν στροφή όχι μόνο έξι μήνες πριν, όπως συνέβηκε με τον Γλαύκο Κληρίδη επί Βασιλείου, αλλά τρεισήμισι χρόνια πριν από τις προεδρικές εκλογές στην περίπτωση του Νίκου Αναστασιάδη, εμείς ενεργήσαμε στηρίζοντας τη διαδικασία στο Κυπριακό μέχρι και έξι μήνες πριν από τις τελευταίες προεδρικές εκλογές. Ακόμη και όταν διαπιστώσαμε από το πρώτο Μοντ Πελεράν τις κραυγαλέες αντιφάσεις και παλινωδίες του ΠτΔ. Συνεπώς αυτά που λέμε δεν είναι λόγια κενά περιεχομένου. Αποδείξαμε στην πράξη ότι δεν καθοδηγούμαστε από σκοπιμότητες.
Όσον αφορά την εσωτερική διακυβέρνηση, να αναφερθώ στο θέμα του ΓεΣΥ. Όλοι προβήκαμε σ’ έναν συμβιβασμό σχετικά με τις νομοθεσίες που ψηφίστηκαν τον Ιούνη του 2017. Εμείς τηρήσαμε αυτά για τα οποία δεσμευτήκαμε και τα υπηρετούμε με συνέπεια. Εάν υπάρχει εδώ ζήτημα, αυτό αφορά την ηγεσία του ΔΗΣΥ, η οποία συνεχίζει να υπονομεύει το ΓεΣΥ όπως αυτό έχει ψηφιστεί. Αυτά είναι παραδείγματα που δείχνουν ότι στο βαθμό που αυτή η Κυβέρνηση υλοποιεί πολιτικές που εξυπηρετούν την κοινωνία ή την πλειοψηφία της κοινωνίας, δεν υπάρχει περίπτωση να μην τη στηρίξουμε. Αλλά διερωτώμαι: Θα έπρεπε να σιωπήσουμε όταν η χώρα μας διασυρόταν στο εξωτερικό, πρώτα με τα δημοσιεύματα του OCCRP ή ύστερα με τα θέματα της βιομηχανίας χρυσών διαβατηρίων, έπρεπε να σιωπήσουμε με τα ζητήματα που αφορούν τα προσωπικά ταξίδια του Προέδρου Αναστασιάδη και για τα οποία δεν έχει δώσει καμία απάντηση; Έπρεπε να γίνουμε συνένοχοι στο διεθνές ρεζίλεμα και τη δυσφήμηση της χώρας μας από την κατάχρηση ενός σωστού προγράμματος όπως αυτό εφαρμόστηκε αρχικά; Πρέπει να μη μιλάμε όταν η Παγκόσμια Τράπεζα μας κατατάσσει ως πρωταθλητές στην αύξηση της διαφθοράς σ΄ ολόκληρη την Ευρώπη στα χρόνια διακυβέρνησης ΔΗΣΥ-Συναγερμού;
 
Ή όταν οι κυβερνώντες έδειξαν πλήρη περιφρόνηση στο πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τις ασήκωτες ευθύνες τους στη συνειδητή, προμελετημένη επιλογή τους για διάλυση του Συνεργατισμού; Πρέπει ακόμη να σιωπούμε όταν ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης, ακόμη και τώρα ως ΠτΔ, κάνει αυτό το οποίο κατηγορεί το ΑΚΕΛ ότι κάνει; Είναι δυνατόν να βρίζει το ΑΚΕΛ ότι εκφράζει τα συμφέροντα της Τουρκίας και όχι των Ελληνοκυπρίων, την ώρα που ο ίδιος φλερτάρει παρασκηνιακά με λύση δύο κρατών ή συνομοσπονδίας; Είναι δυνατόν να μας αποκαλεί μηδενικά αλλά και να μας κατηγορεί και από πάνω ότι εμείς είναι που αφορίζουμε και ισοπεδώνουμε; Αυτές και άλλες αναφορές του Προέδρου, αποδεικνύουν ότι δεν είναι η αντιπολίτευση που αφορίζει, είναι ο ίδιος που αφορίζει και βρίζει την αντιπολίτευση.
 
Προφανώς, εξαιτίας της αδυναμίας των κυβερνώντων να απαντήσουν με επιχειρήματα στην τεκμηριωμένη κριτική του ΑΚΕΛ. Αλλά και γιατί έχουμε διαφορετικό ήθος. Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει κατά συνέπεια να επιδεικνύει σεβασμό απέναντι σε όλους, αλλά την ίδια ώρα θα συνεχίσει να ασκεί το αναφαίρετο του δικαίωμα και την υποχρέωση του να ελέγχει την Κυβέρνηση, μη επιτρέποντας σε κανέναν να το φιμώσει. Θα συνεχίσουμε ταυτόχρονα όχι μόνο να ασκούμε τεκμηριωμένη κριτική αλλά και να καταθέτουμε τις δικές μας ρεαλιστικές και δημιουργικές προτάσεις, είτε αυτές αφορούν στο Κυπριακό, είτε στα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης.