Ανεξάρτητη θα είναι η υποψηφιότητα του Μιχάλη Σπανού, παρά τη συνεργασία με το ΑΚΕΛ όπως ο ίδιος διευκρίνισε σε συνέντευξή του την Παρασκευή στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα.
Ο Μ. Σπανός χαρακτήρισε «κακοήθη κύτταρα» τα πολιτικά κόμματα και ανέφερε ότι θεωρεί προτέρημα το γεγονός ότι δεν έχει καμία απολύτως τριβή με τα πολιτικά πράγματα. Πάντως, αναγνώρισε ότι η κομματική υποστήριξη είναι απαραίτητη για να έχει κάποιος υποψήφιος σοβαρές ελπίδες εκλογής. Εντούτοις, υπογράμμισε ότι η ανεξαρτησία της υποψηφιότητάς του είναι αδιαπραγμάτευτη.
Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας –παρά το ότι δεν έχει ακόμη επίσημα εξαγγείλει την υποψηφιότητά του- διαβεβαίωσε ότι, σε αντίθεση με τους πολιτικούς, ο ίδιος ξέρει να διοικεί και ότι θα εξασφαλίσει μια αποτελεσματική και αξιοκρατική διοίκηση.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Η δημοσκόπηση και οι… εξαιρετικές συστάσεις για Σπανό
- Μάικ, άλλως Μιχάλης: Άρθρο της Χρυστάλλας Χατζηδημητρίου
Ο Μ. Σπανός υποσχέθηκε, μεταξύ άλλων, επιστροφή του κόσμου στην υπερηφάνεια, λύση στα προβλήματα, επιστροφή των νέων στην Κύπρο αλλά και επιστροφή στην κοινωνία όσων βρίσκονται στην Κύπρο.
Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι το πνεύμα της πολιτικής ζωής της Κύπρου είναι ακρωτηριασμένο, καθώς η οικονομική κρίση συνοδεύτηκε με μια τεραστίων διαστάσεων κρίση αξιών και ο κόσμος «εγκατέλειψε τα ιδανικά και πήγε στα δανεικά», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν έφυγε ποτέ από την Κύπρο και ότι είναι καλός γνώστης τόσο της κοινωνίας, όσο του οικονομικού περιβάλλοντος και των προβλημάτων.
Παράλληλα, αναφέρθηκε σε μια «κοινωνικοοικονομική επανάσταση» που θα φέρει η εκλογή του και στη σύσταση ενός Υπουργικού Συμβουλίου που θα αποτελείται από έντεκα «ψημένους» τεχνοκράτες.
Για το ΑΚΕΛ και το Κυπριακό εξέφρασε την άποψη ότι το κόμμα έχει τις πιο καθαρές και σταθερές σχέσεις και δήλωσε ο ίδιος ότι είναι «φανατικά υπέρ της λύσης», αλλά και φεντεραλιστής, αφού πιστεύει ότι τα ομοσπονδιακά συστήματα είναι τα πλέον δημοκρατικά.
Τέλος, είπε ότι δεν προέρχεται από το κεφάλαιο, αλλά από την τάξη των ανθρώπων «που εργάστηκαν σκληρά και πέτυχαν», τονίζοντας ότι το καλοκαίρι συμπληρώνει 50 χρόνια δουλειά, καθώς εργάζεται από 13 ετών.
Πηγή: philenews