«Γιατί να είναι ο κακός διάβολος ο Έλον Μασκ, την ώρα που ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, έχει το Facebook και έχει κατηγορηθεί ότι χειραγωγεί τους χρήστες με τους αλγόρυθμους και ο Τζεφ Μπέζος, που γράφει ειρωνικά σχόλια για τον Mask, έχει αγοράσει την Washington Post για τους δικούς του σκοπούς», διερωτήθηκε μιλώντας στον ACTIVE o Εκτελεστικός Διευθυντής της Social Wizz», Μάριος Καρατζιάς.
«Είναι ιδιόρρυθμος ο Έλον Μασκ», ανέφερε ο κύριος Καρατζιάς, αλλά «απέδειξε ότι αγαπάει το τουίτερ και είναι δραστήριος, ενώ άλλοι το σνομπάρουν. Άλλοι ασχολούνται οι υπάλληλοι τους, στην προκειμένη ασχολείται ο ίδιος, με 86,1 εκατομμύρια ακόλουθους, περισσότερους και από όσους είχε ο Τραμπ. Στην Αμερική έχει και πολιτική σημασία το τι σκοπεύει να κάνει ο Έλον Μασκ».
«Εμείς οι υπόλοιποι χρήστες», σημείωσε ο κύριος Καρατζιάς, «θέλουμε ένα πιο ευχάριστο και λιγότερο ρυθμιστικό εργαλείο, που να ανταποκρίνεται στο νόμιμο πλαίσιο αφενός, να μην ξεφεύγει από την άλλη».
«Αυτή τη στιγμή όλα τα κοινωνικά δίκτυα ελέγχουν την κοινή γνώμη ως προς το τι βλέπουν και διαβάζουν, σε τροφοδοτούν με πληροφορίες που τυγχάνει να έχεις αναζητήσει και ο αλγόρυθμος ελέγχει και ρυθμίζει τις πληροφορίες στις οποίες γίνεσαι δέκτης», πρόσθεσε ακολούθως.
«Ο Έλον Μασκ», κατέληξε ο κύριος Καρατζιάς, «υπόσχεται διαφάνεια και να ανοίξει όλα αυτά τα μυστικά». «Είναι» όπως είπε, «η ψηφιακή πλατεία της πόλης, το καφενείο του χωριού, το οποίο έχει γίνει ηλεκτρονικό. Εκεί που ακούγαμε τον δάσκαλο ή τον ιερέα να λένε τη γνώμη τους, τώρα οι δέκτες είναι εκατομμύρια, κάτι που έχει το ρίσκο του, αλλά και το όφελος του».