Μετά το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ, σειρά παίρνει σήμερα η Αλληλεγγύη. Ο τρίτος της παρέας αναμένεται σήμερα το απόγευμα να επικυρώσει  στο Κεντρικό Συμβούλιο και τυπικά την ομόφωνη απόφαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου, προς στήριξη της υποψηφιότητας Νικόλα Παπαδόπουλου στις προεδρικές Εκλογές.
 
Θα προηγηθεί συζήτηση της πρότασης ενώπιον των μελών της Πολιτικής Επιτροπής, η οποία θα συνεδριάσει μια ώρα νωρίτερα. Η πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους με ομιλία  της ενώπιον του Κεντρικού Συμβούλιου, το οποίο είναι το ανώτατο όργανο του κινήματος, θα εξηγήσει τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για στήριξη της υποψηφιότητας του προέδρου του ΔΗΚΟ, αλλά και για την ανάγκη συνεργασίας των κομμάτων του ενδιάμεσου με έναν υποψήφιο.
 
Εντός της Αλληλεγγύης, φαίνεται να υπάρχουν φωνές οι οποίες επιμένουν στην υποψηφιότητα της Ελένης Θεοχάρους, γεγονός το οποίο και η ίδια η πρόεδρος της Αλληλεγγύης παραδέχθηκε σε χθεσινές δηλώσεις της στο ραδιόφωνο του ACTIVE 107.4 και 102.5. «Υπάρχουν φωνές στην Αλληλεγγύη που μου έλεγαν ή εσένα ή κανένα. Δεν θα πρέπει να αφήσουμε τις προσωπικές φιλοδοξίες και τον συναισθηματισμό να υπερκεράσουν τη λογική που λέει θα πρέπει να συμμορφωθούμε όλοι για την αναγκαιότητα ενός και μόνου υποψηφίου του πατριωτικού χώρου», ανέφερε η Ελένη Θεοχάρους. Ωστόσο δεν έκρυψε την απογοήτευση της που δεν θα είναι η ίδια υποψήφια σημειώνοντας ότι «ο καθένας μας έχει τις φιλοδοξίες του».
 
Αναφερόμενη στον Γιώργο Λιλλήκα, τον οποίο χαρακτήρισε πατριώτη και του απηύθυνε εκ νέου κάλεσμα συστράτευσης μαζί τους.«Όμως η πραγματικότητα και το ορθό για τον τόπο», επισήμανε, «προστάζει μία επιλογή. Σημασία έχει να σωθεί η Κύπρος και όχι οποιοδήποτε κόμμα», ανέφερε. Η Ελένη Θεοχάρους σημείωσε ακόμα ότι η επιλογή Νικόλα Παπαδόπουλου έβγαινε αβίαστα από τα δεδομένα και εξέφρασε την πίστη ότι θα δώσει λύσεις σε πολλά αδιέξοδα στο Κυπριακό.
 
Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι η πρόεδρος της Αλληλεγγύης αποκήρυξε τον όρο «ενδιάμεσος χώρος», χαρακτηρίζοντάς τον προσβλητικό. Όπως είπε, «δεν είναι σάντουιτς η πολιτική μας ζωή». Η Αλληλεγγύη, συνέχισε, δεν ανήκει σε ενδιάμεσο ή κεντρώο χώρο. «Έχει δεξιά πολιτική όσον αφορά τις υποχρεώσεις του πολίτη προς το κράτος και αριστερή πολιτική όσον αφορά τις υποχρεώσεις του κράτους προς τον πολίτη».
 
Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Προέδρου Αναστασιάδη για τους χειρισμούς του στο Κυπριακό, δηλώνοντας ότι η λύση που εξυφαίνεται οδηγεί στη νομιμοποίηση των τετελεσμένων της εισβολής και όχι στην πραγματική επανένωση ή την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών.
 
Νικόλας Παπαδόπουλος και Μαρίνος Σιζόπουλος συναντήθηκαν στα γραφεία του ΔΗΚΟ, καθορίζοντας τα επόμενα βήματα της πορείας προς τις Προεδρικές. Κατά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ ενημέρωσε και επίσημα για την απόφαση του συνεδρίου της περασμένης Κυριακής για στήριξη του προέδρου του ΔΗΚΟ, ως υποψήφιου για τις προεδρικές εκλογές. Παράλληλα, οι ηγέτες των δύο κομμάτων συζήτησαν και το οργανωτικό κομμάτι της προεκλογικής εκστρατείας με τον καταρτισμό κοινού προγράμματος αλλά και το στήσιμο και συντονισμό εκλογικών επιτελείων, τα οποία θα στελεχώνονται από όλα τα συνεργαζόμενα κόμματα.
 
Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση οι ηγέτες των δύο κομμάτων τόνισαν τις συγκλίσεις τους στο περιεχόμενο της επιδιωκόμενης λύσης, υποβαθμίζοντας το ζήτημα της ονοματολογίας. Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ανέφερε πως «δεν πρόκειται να παγιδευτούμε στην ονοματολογία». «Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι η ουσία και το περιεχόμενο της λύσης, ανεξάρτητα αν η ΕΔΕΚ έχει απορρίψει, στη βάση συγκεκριμένης λογικής, την ονοματολογία. Δεν νομίζω οποιοσδήποτε να έχει διαπιστώσει ότι υπάρχουν διαφορές με το ΔΗΚΟ ή ακόμα και με τα υπόλοιπα κόμματα, με τα οποία επιδιώκουμε αυτή τη συνεργασία, όσον αφορά τις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού».
Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος είπε πως ο στόχος είναι κοινός, είναι η απελευθέρωση της Κύπρου, η απαλλαγή από την κατοχή.
 
«Και όποιος συμφωνεί με την εκ περιτροπής προεδρία, με την παραμονή όλων των εποίκων, με την αριθμητική ισότητα, με τα βέτο, με την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη μετατροπή της σε ένα τουρκικό προτεκτοράτο που δεν θα μπορεί να πάρει καμία απόφαση, χωρίς την έγκριση της Άγκυρας, θα έχει υποψήφιο. Θα είναι ο Νίκος Αναστασιάδης και όποιος υποψήφιος αποφασίσει στη συνέχεια το ΑΚΕΛ να βάλει», πρόσθεσε.
 
Μέτωπο Λιλλήκα με ενδιάμεσους για το ΓεΣΥ
 
Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών επανήλθε για ακόμα μια φορά χθες στο θέμα του Γενικό Σχέδιο Υγείας. Τις τελευταίες μέρες ο Γιώργος Λιλλήκας τονίζει ιδιαίτερα το θέμα του ΓεΣΥ, αναδεικνύοντάς το ως το δεύτερο σημαντικότερο θέμα μετά το Κυπριακό, θέλοντας να τονίσει τη διαφορετική θέση του με τα υπόλοιπα κόμματα του ενδιάμεσου, αφήνοντας να διαφανεί η διαφωνία του με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο. Αλλά και να προκαταλάβει τυχόν καταψήφιση του ΓεΣΥ από το ΔΗΚΟ. «Όσοι επιμένουν για πολυασφαλιστικό και για μεσοπρόθεσμη λύση στο ΓεΣΥ είναι επικίνδυνοί και επιζήμιοι για τη δημόσια υγεία», ανέφερε σε χθεσινές του δηλώσεις. «Προφανώς κάποιοι  βάζουν πιο πάνω από την υγεία των πολιτών τα 100 εκατομμύρια ευρώ που θα κερδίζουν ετησίως οι ασφαλιστικές εταιρείες από το πολυασφαλιστικό», πρόσθεσε.
 
«Ως Συμμαχία Πολιτών, παραμένουμε σταθεροί στις θέσεις μας για άμεση και ταυτόχρονη ψήφιση και των δύο νομοσχεδίων με παράλληλες διαδικασίες διαχείρισης των επειγόντων προβλημάτων που τρέχουν», δήλωσε ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών.