Προτάσσει την ενότητα του Δημοκρατικού Συναγερμού και το στοίχημα της επόμενης μέρας για τον μελλοντικό ρόλο του κόμματος, δηλώνοντας, πανέτοιμη για την μάχη της ηγεσίας του κόμματος. Η Αννίτα Δημητρίου, ξεδιπλώνει στον «Φ» το όραμα της για τον ΔΗΣΥ και τους λόγους που την ώθησαν να κάνει το μεγάλο βήμα και να μπει στην μάχη  για την κομματική προεδρία. Δηλώνει πώς όραμα της είναι ένας ενωμένος, ισχυρός και μεγάλος Δημοκρατικός Συναγερμός. Αναφέρει ότι η η ευθύνη για την υλοποίηση αυτού του στόχου βαραίνει όλους, στο πλαίσιο μιας συλλογικής ηγεσίας που θα λαμβάνει τις αποφάσεις συλλογικά. Τονίζει πώς προτεραιότητα την επόμενη μέρα, είναι το άνοιγμα καναλιών επικοινωνίας με τη βάση του Δημοκρατικού Συναγερμού, δίνοντας πρόσβαση στις δομές του κόμματος, ώστε όλες οι αποφάσεις να λαμβάνονται μέσα από ένα ουσιαστικό  διάλογο ηγεσίας- βάσης. Θα πρέπει, επισημαίνει, η βάση του κόμματος να μην αισθάνεται αποξενωμένη από την ηγεσία. Τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης των δομών και των οργανώσεων του Δημοκρατικού Συναγερμού, τόσο σε τοπικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, αν τα μέλη του ΔΗΣΥ, την εκλέξουν στην ηγεσία του κόμματος, έχει ολοκληρωμένο πλάνο αλλαγών για εκσυγχρονισμό του κόμματος, το οποίο θα συνεχίζει να διαμορφώνεται και μετά τις 11 Μαρτίου.

– Πώς οραματίζεστε την επόμενη μέρα του Δημοκρατικού Συναγερμού; 

– Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει πανέτοιμους/ες να συγκεράσουμε απόψεις, να υπερβούμε προσωπικές φιλοδοξίες, να ανιχνεύσουμε κοινές συνισταμένες μέσα από τις αρχές και αξίες που διέπουν διαχρονικά τον Δημοκρατικό Συναγερμό προκειμένου να εργαστούμε για να χαράξουμε την πορεία ανασύστασης και ανασυγκρότησης του. Με όραμα ένα πραγματικά ενωμένο, σύγχρονο και ισχυρό Δημοκρατικό Συναγερμό με ανοιχτούς ορίζοντες και σε διαρκή επικοινωνία με τον κόσμο του, που να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο, όπως αρμόζει σε μια παράταξη με τη δική της ιστορία, στις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις του τόπου αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο διασφαλίζοντας και διαφυλάσσοντας τα συμφέροντα της Κύπρου προς όφελος πάντα των πολιτών της. Μια παράταξη πιστή στις παρακαταθήκες του ιδρυτή της Γλαύκου Κληρίδη που να μπορεί να συνδράμει αποφασιστικά στον υπέρτατο στόχο της επίλυσης του κυπριακού προβλήματος και της επανένωσης της πατρίδας μας. Σε μια τόσο κρίσιμη και ρευστή περίοδο όπως αυτή που διανύουμε, όπου οι προκλήσεις διαδέχονται η μία την άλλη είναι κεφαλαιώδους σημασίας οι παραγωγικές δυνάμεις του κόμματος να βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση. Να παράξουμε πολιτικές, να χτίσουμε στρατηγικές, να δημιουργήσουμε και να αξιοποιήσουμε ευκαιρίες.

– Πόσο εύκολα μπορεί να γυρίσει σελίδα και να κλείσουν οι πληγές που άνοιξαν;

– Το μόνο σίγουρο, είναι ότι δεν θα είναι καθόλου εύκολο το εγχείρημα. Πληγώσαμε, απογοητεύσαμε και δεν αφουγκραστήκαμε όσο θα έπρεπε τον κόσμο μας. Χρειάζεται σκληρή δουλειά για να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη της βάσης του Δημοκρατικού Συναγερμού που αποτελεί το ζωντανό κύτταρο και το πιο γερό θεμέλιο της παράταξης για να κτίσουμε και να επενδύσουμε στο αύριο. Θα πρέπει συνεπώς να βρούμε εκείνους τους συνεκτικούς μηχανισμούς που θα μας βοηθήσουν να απευθυνθούμε στους απλούς ψηφοφόρους μας. Η κομματική βάση, ο συναγερμικός κόσμος είναι ο πιο αληθινός καθρέφτης για να μπορέσουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Να αντικρύσουμε με ειλικρίνεια, ευθύτητα και τόλμη τον κόσμο μας και να κάνουμε τις παραδοχές μας. Έγιναν λάθη, υπήρξαν τοξικές και διχαστικές συμπεριφορές, ειπώθηκαν και έγιναν πολλά που δεν θα έπρεπε, για όλα αυτά θα κληθούμε να τοποθετηθούμε στο Παγκύπριο Συνέδριο τον Μάιο, αλλά κυρίως να βρούμε τις ασφαλιστικές εκείνες δικλείδες που θα αποτρέψουν επανάληψη τους. Η αλληλοτροφοδότηση και η πραγματική επαφή με τον κόσμο είναι ο πιο πολύτιμος σύμβουλος. Και αλήθεια δεν είναι η ώρα ούτε για να κακίσουμε, ούτε για να αφορίσουμε, ούτε για να επιδοθούμε σε ισοπεδωτική κριτική. Η  αλληλοεπίρριψη ευθυνών εις το όνομα της κάθαρσης μάλλον περισσότερες πληγές θα ανοίξει. Λύσεις χρειάζονται, συναινετικές πράξεις και έργα για να πάμε μπροστά, αρχίζοντας από τη δική μας στάση και συμπεριφορά.

– Γιατί Αννίτα Δημητρίου; Γιατί τα μέλη του ΔΗΣΥ να σας δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης για την προεδρία του κόμματος;

– Δεν συνηθίζω να επιδίδομαι σε αποκλεισμούς. Γιατί εγώ και όχι κάποιος άλλος… Ο/Η κάθε ψηφοφόρος θα μελετήσει τα δεδομένα που έχει μπροστά του, θα κρίνει και θα ψηφίσει αυτόν ή αυτή που εμπιστεύεται και θεωρεί ότι έχει τις περισσότερες ικανότητες για να ανταποκριθεί στο κάλεσμα ενότητας και ανανέωσης, δίνοντας στον ΔΗΣΥ -σε συνεργασία πάντα και με την υπόλοιπη ηγεσία- την προοπτική που τόσο πολύ έχει ανάγκη. Προοπτική που θα τον βγάλει από την εσωστρέφεια, θα τον ενδυναμώσει και θα τον ενώσει. Πιστεύω ακράδαντα ότι ως συναινετική προσωπικότητα που επενδύει πάντα στον συγκερασμό απόψεων και στη δημιουργία συνεργειών, μπορώ κάτω από το πρίσμα της συλλογικότητας να ανοίξω τον δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση. Θεωρώ επίσης, στο να ανταποκριθώ με αξιώσεις σε αυτό τον δύσκολο ρόλο, πολύ σημαντική την εμπειρία που έχω αποκομίσει εδώ και δύο χρόνια ως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων εκπροσωπώντας τη χώρα μας σε διεθνή και ευρωπαϊκά forum, αξιοποιώντας δυναμικά την κοινοβουλευτική διπλωματία και κτίζοντας ένα αξιόλογο δίκτυο σχέσεων σε διεθνές επίπεδο με ηγέτες κρατών και κοινοβουλίων. Αλλά και στο εσωτερικό στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού έργου μέσα από τη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων και την εξασφάλιση των απαιτούμενων συγκλίσεων έχω αποδείξει ότι μπορώ να βοηθήσω στη σύνθεση απόψεων, ιδεών και προσώπων.    

Ποιες αλλαγές θέλετε να φέρετε στο κόμμα;

– Είμαι αποφασισμένη να εργαστώ σκληρά, με την υπόλοιπη ηγεσία, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε τομές δημιουργώντας εκείνες τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για να επαναφέρουμε στη μεγάλη οικογένεια του Συναγερμού το σύνολο των συναγωνιστών και υποστηρικτών μας. Επιβάλλεται να ανοίξουμε κανάλια και διαύλους επικοινωνίας κατευθείαν με την κομματική βάση. Να εξασφαλίσουμε στους απλούς ψηφοφόρους μας την απαιτούμενη πρόσβαση στις δομές του κόμματος, ούτως ώστε όλες οι πολιτικές αποφάσεις να περνάνε μέσα από το μέστωμα της αλληλοτροφοδότησης και του διαλόγου. Να νιώθουν ότι συναποφασίζουμε και να μην αισθάνονται αποξενωμένοι από την ηγεσία του κόμματος. Πρέπει να ενισχυθούν τοπικές, κλαδικές, περιφερειακές επιτροπές. Να αφουγκραστούμε τη νεολαία μας, τους φοιτητές μας, τις επαγγελματικές οργανώσεις, τους παραγωγικούς φορείς αλλά και τις αξιόλογες μη κυβερνητικές οργανώσεις, αξιοποιώντας δυνατότητες που μας παρέχει η ψηφιακή τεχνολογία καθώς και σημαντικές εμπειρίες από καλές ευρωπαϊκές πρακτικές. Να ενεργοποιήσουμε μηχανισμούς παρακολούθησης και αξιολόγησης όσον αφορά στο κυβερνητικό έργο. Να ενισχύσουμε δομές και να τολμήσουμε εκεί και όπου χρειάζεται καταστατικές αλλαγές. Έχουμε ολοκληρωμένο πλάνο του οποίου ο σχεδιασμός και η διαμόρφωση θα συνεχιστούν και μετά τις 11 Μαρτίου, στην περίπτωση που ο συναγερμικός κόσμος με εμπιστευτεί και με τιμήσει με την ψήφο του, καθώς ο εκσυγχρονισμός είναι μια διαρκής διαδικασία. 

– Όταν μιλάτε για συλλογική ηγεσία, τι εννοείτε; Σκοπεύετε να αλλάξετε το μοντέλο ηγεσίας του κόμματος;

– Η λέξη κλειδί είναι συναποφασίζουμε. Δεν έχω καμία πρόθεση εάν εκλεγώ να δρω συγκεντρωτικά, δημιουργώντας ένα αρχηγικό κόμμα. Ποτέ δεν πίστευα στη σοφία του ενός, αλλά σε αυτή των πολλών. Συλλογική ηγεσία σημαίνει συλλογικότητα στην παραγωγή πολιτικής, στη λήψη αποφάσεων και κατ’ επέκταση συλλογική δράση. Αυτό προϋποθέτει μεγαλύτερη εμπλοκή των συλλογικών οργάνων στη διαδικασία λήψεως αποφάσεων και μια συνεχή αμφίδρομη σχέση με την κομματική βάση.  Θέλουμε όλα τα στελέχη σε όλες τις βαθμίδες της ηγεσίας όχι απλά να έχουν λόγο στις αποφάσεις αλλά και να συνδιαμορφώνουν την ατζέντα συζήτησης μεταφέροντας τις θέσεις, τις απόψεις και τις ανησυχίες των πολιτών.   

– Πολλοί Πρόεδροι Βουλής, ήταν και πρόεδροι κόμματος. Στην δική σας περίπτωση όμως, το έργο θα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Προεδρία Βουλής αλλά και νέα αρχή στο κόμμα. Παλιά στελέχη επισημαίνουν θα χρειαστείτε δίπλα σας μια στιβαρή κομματική προσωπικότητα, που να μπορεί να τραβήξει κουπί. Σας έχει απασχολήσει αυτό το θέμα; 

–  Είμαι συνηθισμένη στα δύσκολα και έχω πλήρη επίγνωση των ζητημάτων και των προκλήσεων που θα κληθώ να αντιμετωπίσω. Έχω όμως την ίδια στιγμή και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και τις ικανότητες μου. Εξάλλου όπως ήδη προανέφερα το ζητούμενο είναι να επενδύσουμε στη συλλογικότητα, να εντοπίσουμε κοινές συνισταμένες και να εργαστούμε συγκροτημένα και ομαδικά, για να βρούμε λύσεις και να ξεπεράσουμε αδιέξοδα. Κι αυτό δεν μπορεί να είναι έργο ενός και μόνο προσώπου. Κανείς και καμία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει από μόνος του ή μόνη της. Το κουπί είναι όλες και όλοι μαζί που θα πρέπει να το τραβήξουμε και μάλιστα συγχρονισμένα και συγκροτημένα για να δώσουμε προοπτική και να βάλουμε τον ΔΗΣΥ σε ρότα ανάκαμψης. Για ένα Δημοκρατικό Συναγερμό ενωμένο, πιο ισχυρό και δυνατό όσο ποτέ άλλοτε. 

«Καταλύτης για την υποψηφιότητά μου το κάλεσμα για ενότητα και ανανέωση»

– Τι μεσολάβησε το Σαββατοκύριακο πριν την υποβολή της υποψηφιότητας σας; Η πίεση και τα μηνύματα του κόσμου ήταν από την πρώτη στιγμή. Τι ήταν εκείνο που ήταν ο καταλύτης τελικά για να βγείτε μπροστά;

– Αντιλαμβάνομαι ότι σκόπιμα αναπτύσσεται μια έντονη παραφιλολογία γύρω απ’ την υποψηφιότητα μου -περί παρασκηνίου και συνδιαλλαγών- και εμβόλιμα αφήνονται διάφορες συκοφαντίες να αιωρούνται. Μέχρι στιγμής έχουν φτάσει στα αφτιά μου πολλά και είμαι σίγουρη ότι θα ακουστούν περισσότερα… Με πιο πρόσφατο το ότι δήθεν συμφώνησα να παραιτηθώ απ’ το αξίωμα της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και να παραχωρήσω τη θέση, στην περίπτωση που εκλεγώ πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού. Σάμπως και αυτοί που διασπείρουν τις φήμες δεν γνωρίζουν ότι αποτελεί συνταγματική διαδικασία η εκλογή του εκάστοτε Προέδρου της Βουλής. Σας διαβεβαιώ ότι τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Η πρωτοβουλία για να βγω μπροστά ως μία συναινετική υποψηφιότητα και να διεκδικήσω την προεδρία του κόμματος δεν είναι προϊόν καμίας σκευωρίας ούτε υποκινείται από κανένα, παρά μόνο από την έγνοια και την αγάπη γι’ αυτή την παράταξη. Καταλύτης στάθηκε το κάλεσμα για ενότητα και ανανέωση. Έτσι έχω μάθει να πορεύομαι από τα πρώτα μου βήματα στην πολιτική: Ν’ αγαπώ την ευθύνη και στα δύσκολα να δηλώνω παρούσα. 

– Πολλοί λένε ότι αυτό που χτύπησε καμπανάκι για εσάς, ήταν το ενδεχόμενο να κέρδιζε την εσωκομματική μάχη ο ανθυποψήφιος σας. Αυτό θα σας έφραζε τον δρόμο στην κομματική ηγεσία για αρκετά χρόνια… Τι απαντάτε σε αυτό;

– Η υποψηφιότητα μου δεν στρέφεται εναντίον κανενός. Ούτε περιορίζεται και εξαντλείται σε μικροπολιτικές συμπεριφορές ή προσωπικές φιλοδοξίες. Αυτό που πραγματικά σήμανε συναγερμό, για να υποβάλω την εισήγηση μου, ήταν η αγωνία και ανησυχία που εισέπραττα μιλώντας με τον κόσμο. Τα μηνύματα και οι επίμονες παροτρύνσεις, που έλαβα ακούγοντας με προσοχή εκατοντάδες μέλη, στελέχη, φίλους και φίλες της παράταξης με κοινή απαίτηση την ενότητα, τη σταθερότητα και τη σιγουριά. Το έντονο αίσθημα της αποστροφής στο διχαστικό κλίμα, έντασης και αντιπαράθεσης που καλλιεργήθηκε το τελευταίο διάστημα. Αυτά ήταν που καθόρισαν την απόφαση μου να θέσω εαυτόν στη διάθεση του κόμματος ως μια συναινετική προοπτική ενότητας. Και πραγματικά προβληματίστηκα πολύ μέχρι να καταλήξω στην απόφαση μου, ένιωσα ότι δεν θα μπορούσα να αγνοήσω τα μηνύματα που λάμβανα τόσο από τη βάση του κόμματος, όσο και από στελέχη.  

– Τι είναι για εσάς ο Δημοκρατικός Συναγερμός και πώς απαντάτε στις αναφορές ότι έχει χάσει τον ιδεολογικοπολιτικό προσανατολισμό του;

– Ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι αξίες, είναι ιδέες, είναι πολιτικές. Είναι η δυναμική που πηγάζει από τα ζωντανά κύτταρα του, τον κόσμο του, που τον θέλει να εκσυγχρονίζεται, να βελτιώνεται και να εξελίσσεται. Έχουμε ιδεολογία. Την ισχυρότερη στην Ευρώπη με σαφή προσανατολισμό. Πρόσφατα κιόλας συζητήσαμε αυτά τα θέματα στο Ιδεολογικό μας Συνέδριο. Είμαστε κόμμα φιλελεύθερο, ευρωπαϊκό, ανεκτικό στη διαφορετική άποψη, στη δημόσια έκφραση γνώμης, στη διαφωνία. Οι αρχές και η φιλοσοφία μας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Οφείλουμε όμως να τις μετουσιώσουμε σε πολιτικές και να τις προσαρμόσουμε στις ανάγκες του τόπου και των ανθρώπων μας. Στις ανάγκες της εποχής μας. 

«Οι αρχές και η φιλοσοφία μας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση»

– Τι κατά την άποψη σας πήγε λάθος στην προεκλογική; Γιατί ήρθε η ήττα;

– Πραγματικά πιστεύω ότι δεν θα υπήρχε χειρότερη στιγμή να μπούμε στη διαδικασία αλληλοεπίρριψης ευθυνών για το εκλογικό αποτέλεσμα και δη από τα τηλεοπτικά παράθυρα και τα ΜΜΕ. Έγιναν και λάθη και παραλείψεις, υπήρξαν και κενά και αδυναμίες… Και αυτό δεν αφορά τον ένα, αλλά ολόκληρη την ηγεσία του κόμματος. Μας αφορά συλλογικά. Όλα θα συζητηθούν στο συνέδριο του Μαΐου, μέσα από εποικοδομητική αυτοκριτική διάθεση, εύχομαι, με απώτερο στόχο να δημιουργηθεί εκείνη η δυναμική που θα μας απαλλάξει από τις σκιές, την ένταση και την τοξικότητα που προηγήθηκε και ακολούθησε των εκλογών. Ο ΔΗΣΥ χρειάζεται αναβάπτισμα για να προχωρήσει μπροστά. Και αυτό θα επιχειρήσουμε. Η δε εμπειρία μας έχει δείξει ότι σε αυτή την πορεία δεν χωράνε ούτε αφορισμοί ούτε αποκλεισμοί. Και όσο περνά από το χέρι μου αυτό θα διασφαλίσω.

– Αν εκλεγείτε, θα επιδιώξετε συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη; Θα του θέσετε θέμα για επανένταξη του ως μέλους του κόμματος;

– Έχει ήδη λήξει αυτό το θέμα ούτως ή άλλως. Ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είναι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Είναι ο Πρόεδρος όλων των Κυπρίων και κλήθηκε να συμμετέχει υπό αυτή την ιδιότητα στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα. Χαίρομαι ιδιαίτερα που αυτό συναποφασίστηκε στην πρώτη κιόλας συνάντηση τους με τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Έχουμε ήδη μιλήσει πολλές φορές με τον κ. Χριστοδουλίδη τόσο προσωπικά όσο και θεσμικά και θα βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία. Και ο ίδιος επιζητεί εξάλλου τη στενή και αγαστή συνεργασία τόσο με τη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και με τα ίδια τα κόμματα στέλνοντας μηνύματα ενότητας και συναίνεσης. Σας διαβεβαιώ ότι αυτό θα πράξουμε και αυτό οφείλουμε να κάνουμε.

Κανένας δεν περισσεύει σε αυτό τον αγώνα

– «Η δική μου υποψηφιότητα, δεν είναι εξαρτώμενη», δηλώνει ο ανθυποψήφιος σας. Η δική σας υποψηφιότητα, όπως αφήνεται να νοηθεί, είναι εξαρτημένη. Περιμένατε, όπως λέγεται, το πράσινο φως από τον Αβέρωφ Νεοφύτου για να υποβάλετε υποψηφιότητα;

– Δεν πολιτεύομαι με υπονοούμενα και «διαρροές». Αλήθεια δεν με εκφράζει και δεν με αντιπροσωπεύει καθόλου αυτού του είδους η πολιτική, για μένα δεν εμπίπτει στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού. Επιλέγω πάντα την ευθεία οδό. Και είναι τουλάχιστο προσβλητικό να επιχειρείται η αποδόμηση μου ως πολιτική οντότητα με υπονοούμενα που με παρουσιάζουν περίπου ως πειθήνιο, καθοδηγούμενο όργανο. Δεν κουβαλώ βαρίδια εξαρτήσεων και δεν διορίστηκα σε κανένα αξίωμα, ούτε ως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ούτε και ως αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού. Απ’ την πρώτη στιγμή της συμμετοχής μου στα κοινά πορεύομαι με μοναδική πυξίδα τη λαϊκή βούληση του κόσμου, της βάσης της παράταξης εκεί από όπου προέρχομαι, την ψήφο των χιλιάδων απλών πολιτών και συναγωνιστών με τους οποίους συμπορεύομαι, αυτούς που με στήριξαν και με στηρίζουν στην πολιτική μου διαδρομή. Επισημαίνω ακόμη ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της εκλογικής αναμέτρησης για τις προεδρικές εκλογές ήμουν απόλυτα προσηλωμένη και συγκεντρωμένη στην ανάδειξη της υποψηφιότητας που επιλέχθηκε από τα συλλογικά όργανα, χωρίς να συμμετέχω στις όποιες συνωμοσίες, παρασκήνια, κατηγορίες ή αφορισμούς. 

Το δε πιο σημαντικό… Η ενότητα δεν αποτελεί αφηρημένη έννοια, μετουσιώνεται σε πράξη και με τη στάση μας και με το λόγο μας και με τη συμπεριφορά μας.  

– Ο ρόλος του Αβέρωφ Νεοφύτου, ποιος θα είναι την επόμενη μέρα στο ΔΗΣΥ; 

– Ο Αβέρωφ Νεοφύτου αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο τόσο για τον Δημοκρατικό Συναγερμό, όσο και για το πολιτικό γίγνεσθαι του τόπου. Το μέγεθος του πολιτικού του εκτοπίσματος απέδειξε γι’ άλλη μια φορά προχωρώντας σε μια ιστορική ενέργεια για τα δεδομένα της κομματικής ζωής στην Κύπρο, με την απόσυρση της υποψηφιότητας του και τη συστράτευση στην προσπάθεια για ανανέωση και ανασύσταση του κόμματος. Παραμένει ενεργό στέλεχος και η εμπειρία του είναι πολύτιμη για όλους. Όπως και ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Χάρης Γεωργιάδης. Το έχουμε πει πολλές φορές και θα το ξαναπώ σε αυτό το συλλογικό κάλεσμα για να ενώσουμε τον ΔΗΣΥ, να τον κάνουμε πιο ισχυρό και να τον οδηγήσουμε στη νέα εποχή δεν περισσεύει κανείς και καμία, πόσο μάλλον κορυφαία στελέχη που έβαζαν πλάτες στα δύσκολα.