Αυτή η σχέση των παιδιών με τα τραγούδια του Γιώργου Χατζηπιερή είναι μαγική. Τα τρία άλμπουμ του «Τεμπέλη δράκου», οι έξυπνοι στίχοι, οι καλές ενορχηστρώσεις, οι σημαντικές φωνές που τα ερμήνευσαν, είναι καλά φυλαγμένα στις καρδιές των μικρών. Αυτή την περίοδο ο γνωστός συνθέτης το διασκεδάζει ξανά γράφοντας τραγούδια για παιδιά. Είναι τρία, και μάλιστα κάλαντα, τα οποία θα παρουσιαστούν στο Ωνάσειο στην Αθήνα, σε μια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση. Στο ένα μάλιστα τοποθετεί στους στίχους του ένα βοσκό ως ήρωα, για να περιγράψει τη γέννηση. Γιατί μέχρι τώρα «κανένα τραγούδι δεν έχει αναφερθεί σ’ αυτούς»….
 
Η αλήθεια είναι πως αυτές τις μέρες που θα ‘ρθουν, τις γιορτινές, κάτι απ’ τη μαγεία τους τη θες και στη σκηνή. Και θα την έχουμε, όχι μόνο με το παιδικό μιούζικαλ «Χιονάνθρωπος» (που ανεβαίνει ξανά για λίγες παραστάσεις), αλλά και με το Θέατρο Ένα, που θα γιορτάσει μ’ αυτόν τον τρόπο και τα τριάντα χρόνια λειτουργίας του. Ο Αντρέας Χριστοδουλίδης λοιπόν σκηνοθετεί το «Α Christmas Carol», την λίγο-πολύ γνωστή σε όλους ιστορία του Εμπενίζερ Σκρουτζ, ενός σπαγκοραμμένου, γκρινιάρη ηλικιωμένου. «H χριστουγεννιάτικη ιστορία» είναι έμπνευση για κάθε σκηνοθέτη», λέει. Και γιατί; «Μα για το χιούμορ, την ψυχαγωγία, το μυστήριο και το πνεύμα των Χριστουγέννων. Τι πιο κατάλληλο μπορεί να ανεβεί σε θεατρική σκηνή λίγο πριν τη μεγάλη γιορτή; Επέλεξα λοιπόν το αριστούργημα του Charles Dickens “Α Christmas Carol”, για να δημιουργήσουμε ως Θέατρο Ένα τη γοητευτική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων, αλλά και γιατί το συγκεκριμένο έργο εμπνέει κάθε σκηνοθέτη, δίνοντάς του την ευκαιρία να αφήσει τη φαντασία του να περιπλανηθεί και να μεταφέρει τους θεατές σε εποχές και καταστάσεις μαγικές για μικρούς και μεγάλους». Η πρεμιέρα δίνεται στις 17/11.
 
Με τον «Κύκλο με την κιμωλία», το 1957 ο Κάρολος Κουν θα σύστηνε στο ελληνικό κοινό τον πρωτοπόρο Γερμανό δραματουργό Μπέρτολντ Μπρεχτ, ενώ η παράσταση του Θεάτρου Τέχνης σε απόδοση Οδυσσέα Ελύτη και μουσική Μάνου Χατζιδάκι έμεινε ιστορική. Αυτό το έργο, σε σκηνοθεσία/δραματουργική επεξεργασία Νίκου Νικολαΐδη, είναι η νέα πρόταση του Θεάτρου Λέξη για τον πρώτο μήνα του 2018. «Η παράσταση στηρίζεται στο έργο του Μπρεχτ “Ο καυκασιανός κύκλος με την κιμωλία”. Πρόκειται για μια σύγχρονη απόδοση του έργου του μεγάλου συγγραφέα, με στόχο να φέρει τον μύθο πιο κοντά στο νεανικό κοινό, διατηρώντας έναν από τους κυριότερους στόχους του: Να προκαλέσει την κριτική σκέψη και τον προβληματισμό του κοινού, ευαισθητοποιώντας το σε σύγχρονα και ταυτόχρονα διαχρονικά κοινωνικά προβλήματα», λέει ο σκηνοθέτης του. Σημειώστε πως στην παράσταση ενσωματώνεται μέρος της μουσικής από την πρώτη αυτή παρουσίαση του έργου στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν. Ανάμεσα στους ηθοποιούς που θα ανέβουν στη σκηνή, οι Νίκη Δραγούμη και Κύνθια Παυλίδου.
 
Σ’ αυτή τη σκηνή παρουσιάζεται ό,τι πιο φρέσκο διαθέτει ο σύγχρονος χορός στην Κύπρο, καθώς το Dance Waves Festival φιλοξενεί νέους, υποσχόμενους χορογράφους και χορευτές από την Κύπρο και το εξωτερικό, που κάνουν τις συστάσεις με το κοινό. Ανάμεσά τους οι Πάνος Μαλακτός, Γιάννης Οικονομίδης, Εύα Μέση και Melissa Garcia Garro. Στο έβδομο κατά σειρά φεστιβάλ, στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο στη Λευκωσία, στις 11 και 12 Νοεμβρίου, παρουσιάζονται επίσης τριάντα video dances, στο πλαίσιο του Moving Images 2017, τα οποία θα προβάλλονται από το πρωί ως το βράδυ.