Ο πρόσφατος εντοπισμός ενός πίνακα με το πορτρέτο της τελευταίας βασίλισσας της Κύπρου Αικατερίνης Κορνάρο προκάλεσε σειρά επιστημονικών ερευνών και δραστηριοτήτων, με κύριο στόχο την αποκάλυψη των ποικίλων «μυστηρίων» που κρύβονται πίσω από την ταυτότητα και την ιστορία του έργου.
      
Το έργο, μετά από διαδικασία συντήρησης σε εξειδικευμένο εργαστήριο στη Γερμανία, επιστρέφει για να παρουσιαστεί αυτό το καλοκαίρι στην ειδική έκθεση που οργανώνει το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο κάτω από τον τίτλο «Τα μυστικά ενός βασιλικού πορτρέτου».
 
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι εκθέσεις του μουσείου που προγραμματίζονται για τα επόμενα χρόνια κάτω από τον τίτλο «Λευκωσία: Η γέννηση και η εξέλιξη μιας πρωτεύουσας», έχοντας στόχο να αναδείξουν τον χαρακτήρα της Λευκωσίας ως πρωτεύουσας της Κύπρου διαχρονικά.

Η πρώτη σε σειρά έκθεση, που θα δούμε στο Λεβέντειο στο τέλος του 2017, έχει ως θέμα τη Λευκωσία από τη Βυζαντινή έως και τη Μεσαιωνική περίοδο. Θα ακολουθήσει, το 2018–2019, η Οθωμανική περίοδος και το 2019–2020 η περίοδος της αγγλοκρατίας.
  
Αν κάτι ξέρει να κάνει καλά η Αθηνά Κάσιου, είναι να αιφνιδιάζει το κοινό με τους χώρους που επιλέγει για να παρουσιάσει τα έργα που σκηνοθετεί. Αυτή τη φορά συνεργάζεται με τον Βαλεντίνο Κόκκινο στον μονόλογο «Ο πυρετός» του Wallace Shawn και είναι πρόθυμοι να μεταφερθούν ακόμη και στο σπίτι μας, φτάνει να το ζητήσουμε. Το έργο παρουσιάζεται (κάθε Κυριακή και Δευτέρα στις 20:30) όπως ήταν η αρχική πρόθεση του συγγραφέα, σε σπίτια φίλων, στο σαλόνι κάποιου διαμερίσματος. Πρωτότυπο ε;
 
Ο Φάνος Κυριάκου ετοιμάζεται για τη νέα ατομική του έκθεση, που αυτή τη φορά θα φιλοξενηθεί στον χώρο Θκιο Ππαλιές στη Λευκωσία, από τις 17 Μαρτίου. Τίτλος της «This case is in process of arrangement».  
 
Θεωρείται ένας από τους πιο συναρπαστικούς Βρετανούς πιανίστες, με τη φήμη του να μεγαλώνει διαρκώς. Ο Mark Viner φτάνει στην Κύπρο στις 24 Μαρτίου, στο The Shoe Factory στη Λευκωσία, για να ερμηνεύσει έργα των Λιστ, Σοπέν, Αλκάν και Θάλμπεργκ. 
  
Οι φαν του Ai Weiwei θα χρειαστεί να περιμένουν άλλον ένα χρόνο μέχρι να δουν το ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει για την παγκόσμια προσφυγική κρίση, μέσα από τα ταξίδια του από τα σύνορα του Μεξικού μέχρι τα ελληνικά νησιά. Προς το παρόν επεξεργάζεται όλα όσα κινηματογράφησε, που αποτελούνται, όπως ο ίδιος είπε στους δημοσιογράφους, από 600 ώρες υλικού και εκατοντάδες συνεντεύξεις.
 
Η Δήμητρα Παπαδοπούλου, μετά από χρόνια αποχής από τα θέατρα της Αθήνας, θα είναι η ηθοποιός που θα αναφωνήσει το «πτωχέ μου άνθρωπε!» για να υποδυθεί τη Μαντάμ Σουσού, την ηρωίδα του Δημήτρη Ψαθά που γεννήθηκε πριν εβδομήντα χρόνια. Η γνωστή ηθοποιός δεν θα είναι απλώς εκείνη που θα δώσει σάρκα και οστά στην ηρωίδα που αγάπησαν οι Έλληνες, αλλά και εκείνη που διασκευάζει το έργο. Στο σκηνοθετικό τιμόνι της παράστασης, που προγραμματίζεται να ανέβει το φθινόπωρο, ο Δημήτρης Κακλέας.
 
Η ερμηνεύτρια και ο τραγουδοποιός, η Δήμητρα Γαλάνη και ο Ευστάθιος Δράκος, επιστρέφουν σε μια νέα παράσταση, για να ερμηνεύσουν τραγούδια που συνθέτουν το soundtrack μιας ξεχωριστής ζωής και πορείας. Εμφανίζονται στις 24 Μαρτίου στο Θέατρο Ριάλτο. 
 
Άλλοι τρεις Κύπριοι θεατρικοί συγγραφείς, οι Ρήνα Κατσελλή, Αντώνης Γεωργίου και Ευρυδίκη Περικλέους-Παπαδοπούλου, πρόκειται να ενταχθούν τους επόμενους μήνες στη δυναμική πλατφόρμα προώθησης του ελληνικού θεατρικού έργου The Greek Play Project, με την οποία συνεργάζεται το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, που αυτή τη χρονιά  συμπληρώνει 40 χρόνια από την ίδρυσή του.
Στην πλατφόρμα αναρτώνται (στα ελληνικά και στα αγγλικά) η βιογραφία, η εργογραφία, περιλήψεις των έργων των συγγραφέων, όπως επίσης θεωρητικό κείμενο για το σύνολο της δραματουργίας του κάθε συγγραφέα, προσβάσιμα στον κάθε ενδιαφερόμενο.