Τα πλείστα σχόλια αν όχι όλα που ακούμε και διαβάζουμε, αντιμετωπίζουν το φαινόμενο Φειδία σαν μπόρα που θα περάσει, άραγε το μέλλον αυτό θα δείξει;
Σίγουρα για να εκφράσεις άποψη με βεβαιότητα για το τι θα ακολουθήσει στο μέλλον πρέπει να έχεις προορατικό χάρισμα κάτι που μόνο οι εν ζωή Άγιοι διαθέτουν. Εμείς απλά μπορούμε να εκφράσουμε κάποιες απόψεις για τα μελλούμενα, βασισμένοι στα σημερινά γεγονότα και δεδομένα.
Το φαινόμενο Φειδία όπως έχει γίνει γνωστό, έχει παρουσιαστεί με διάφορες παραλλαγές και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στον τόπο μας όπως μαθαίνουμε, κάποιες ομάδες νεαρών αμφισβήτησαν κατεστημένα Τοπικών Αρχών και είχαν κάποια θετικά αποτελέσματα.
Γνωρίζοντας ότι οι νέοι είναι αυθόρμητοι, αμφισβητίες, ενθουσιώδεις, καλοί γνώστες των ισχυρών πολυμέσων και μακριά από τα πολιτικά δρώμενα δεν θα τους είναι δύσκολο να πάρουν μια τέτοια απόφαση μιμούμενοι τον Φειδία.
Πόσο δύσκολο είναι για ένα νέο, να πάρει την τολμηρή απόφαση να διεκδικήσει κάποιο πολιτικό αξίωμα, όταν δεν εμπιστεύεται τους πολιτικούς και τους διάφορους κρατικούς θεσμούς, (φυσικά όχι αδικαιολόγητα), έχοντας επίσης υπόψη τον θρίαμβο του Φειδία και των άλλων επαναστατών σε Ευρωπαϊκές χώρες και την δυσφορία των πολιτών έναντι των πολιτικών;
Μεγάλο ρόλο σίγουρα θα παίξει μελλοντικά και η όλη σημερινή μεγάλη προβολή του φαινομένου, η ηρωοποίηση του νεαρού, όπως η επιτυχία ή αποτυχία του στο Ευρωκοινοβούλιο και η τελική εικόνα που θα αφήσει. Αν επιτύχει το πείραμα, υπολογίζει κάποιος τι θα συμβεί στις επόμενες βουλευτικές εκλογές;
Αναφορικά με τα πολιτικά μας κόμματα, Κύριος οίδε αν θα θελήσουν και αν θα μπορέσουν να εκτιμήσουν σωστά το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών, να προβλέψουν τους μελλοντικούς κινδύνους για το πολιτικό οικοδόμημα και αν είναι σε θέση να πάρουν εκείνα τα μέτρα που θα αλλάξει άρδην την κακή εικόνα του πολιτικού μας χώρου.
Για να είμαστε δίκαιοι και σωστοί, δεν είναι εύκολο να αλλάξουν παντελώς νοοτροπίες και τακτικές δεκαετιών, την στιγμή που πολύ δύσκολα παραδεχόμαστε τα λάθη ή αποτυχίες μας, γιατί παντού επικρατεί σε αυτό τον δύσμοιρο τόπο το δόγμα Αρτεμάκη, το «εγιώ εν τζιαι» και μετά από κάθε αποτυχία αντί να αναλάβουμε τις ευθύνες μας αρχίζει η αναζήτηση των αποδιοπομπαίων τράγων.
Πόσες φορές έχουμε ακούσει μετά από εκλογικές αναμετρήσεις την «ηχογραφημένη κασέτα» το «πήραμε τα μηνύματα»; Μήπως; Θυμάται κάποιος αν έγιναν ποτέ κάποιες κινήσεις για διόρθωση κάποιων στρεβλώσεων; Παραμένουμε στις ίδιες νοοτροπίες και τακτικές.
Με όλο τον σεβασμό προς στους πολιτικούς μας ηγέτες, τους υπενθυμίζουμε ότι δεν βρισκόμαστε στην δεκαετία του ‘60 με ένα ραδιοσταθμό και τρεις εφημερίδες, σήμερα έχουμε τηλεοράσεις, ραδιοφωνικούς σταθμούς και άλλα ΜΜΕ ων ουκ έστι αριθμός, ο απλός πολίτης ενημερώνεται για τα πάντα.
Παράλληλα σήμερα έχουμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που σου δίνουν την δυνατότητα να μαθαίνεις γεγονότα στην άλλη άκρη του πλανήτη την ίδια στιγμή που συμβαίνουν, ο κόσμος άλλαξε αλλάξαν οι καιροί και οι πολιτικοί μας πρέπει να αλλάξουν και να συνειδητοποιήσουν ότι ο απλός πολίτης δεν δέχεται πλέον το «δούλεμα» και το αποφασίζω και διατάζω.
Η αλήθεια είναι όντως πικρή, αλλά, πρέπει να λέγεται, το κρύψε να περάσουμε μάλλον έχει περάσει και τα σημεία των καιρών μας λένε ότι σύντομα οι αντιδράσεις του απλού πολίτη θα πολλαπλασιαστούν, ο πολίτης βλέπει το τι γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και άρχισε να απαιτεί σεβασμό και κατανόηση.