Μετά τη παταγώδη αποτυχία του κόμματος στις ευρωεκλογές όπως την χαρακτηρίζει ο Μ. Χριστοφίδης, ο πρόεδρος του έπρεπε να παραιτηθεί.
Το Δημοκρατικό Κόμμα δημιουργήθηκε με τις ευλογίες του Μακαρίου το 1976 ως αντιπερισπασμός της ίδρυσης του Δημοκρατικού Συναγερμού από τον Γλαύκο Κληρίδη.
Το ΔΗΚΟ υπό την προεδρία του νυν προέδρου του μείωσε τα ποσοστά του από 14% σε μονοψήφιο αριθμό, στο 9,6% στις ευρωεκλογές.
Εάν το ΑΚΕΛ διατηρούσε τη δεύτερη έδρα το ΔΗΚΟ δεν θα έστελνε ευρωβουλευτή στις Βρυξέλλες.
Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ τριγυρνά τα κανάλια και προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ότι τάχατες το κόμμα πέτυχε στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όμως αποφεύγει επιμελώς και παραπλανεί διότι δεν αναφέρει ότι η επιτυχία βασίστηκε στη συνεργασία με ένα η δύο κόμματα.
Εκεί που το ΔΗΚΟ κρίθηκε μόνο ήταν οι ευρωεκλογές και βέβαια απέτυχε παταγωδώς.
Το ΔΗΚΟ επί προεδρίας του νυν προέδρου του δεν μείωσε μόνο τα ποσοστά του αλλά κατάφερε να οδηγήσει το κόμμα από τρίτη πολιτική δύναμη σε τέταρτη μετά από το ΕΛΑΜ και μαζί με το Φειδία σε πέμπτη δύναμη σε ποσοστά.
Με αυτές τις αποτυχίες του ΔΗΚΟ ο πρόεδρος του θα έπρεπε να να πάει σπίτι του βοηθώντας το κόμμα του. Όμως αμφίβολο αν θα το, πράξει διότι απλούστατα η πολιτική παραίτηση είναι φρούτο που δεν ευδοκιμεί στο κλίμα της Κύπρου.
Αυτή είναι η Κύπρος.