Ο Νίκος Τινής, με αφορμή τοποθετήσεις του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, αλλά και την κατάσταση στο Κυπριακό, γράφει για το εθνικό μας πρόβλημα.
Το σουλτανικό παραλήρημα δεν ανακόπτεται με πολυμερείς συνόδους χωρών της περιφέρειας, ούτε με ομόφωνες αποφάσεις καταδίκης από την ΕΕ. Η Άγκυρα επιδίδεται στην επίδειξη του επεκτατισμού. Από το 1973 (έχω ξαναγράψει) ζητούσαν το νησί Γαύδος, κοντά στην Κρήτη, γιατί εκεί δήθεν χύθηκε το αίμα τους. Στην Τουρκία και στα Βαλκάνια, που ήταν γεωγραφικός χώρος της Οθωμανικής περιόδου, έχουν ιδρύσει συνδέσμους με φυλές και νομάδες. Η Άγκυρα ακολουθεί πιστά το βιβλίο του Χίτλερ «Ο Αγών μου» για τους σχεδιασμούς της.
Ξένες υπηρεσίες και διεφθαρμένοι πολιτικοί είναι και εκβιάσιμοι. Έτσι μένουν αναπάντητοι, οι προκλητικοί ταταρισμοί. Μέρα – νύκτα ο εγκάθετος της τουρκικής κατοχής, Ερσίν Τατάρ, αναφέρεται για το «κράτος» χωρίς να ερωτάται σε ποιου το έδαφος; Ούτε από τους νόμιμους ιδιοκτήτες ούτε από τους λαλίστατους πολιτικομματικούς ή τους αξιωματούχους του ΟΗΕ, απαιτούν να εφαρμοστούν τα ψηφίσματα του Οργανισμού για το παράνομο «κράτος» που βρίσκεται σε κλεμμένα και δημογραφικά αλλοιωμένα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ποιος λογικός άνθρωπος μπορεί να αποδεχτεί ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι απομονωμένοι από την Κυπριακή Δημοκρατία, όταν στα κατεχόμενα ευρίσκονται 40.000 Τούρκοι στρατιώτες και οι Τούρκοι έποικοι είναι πολλαπλάσιοι των Τουρκοκυπρίων και ποιος κανονισμός επιτρέπει εμπόριο από σφετερισμένες περιουσίες;
Μα ποιος άλλος από τους μαυραγορίτες, από τους χρήστες του οδοφράγματος που παραπέμπει στη γνωστή εξάρτηση και που αντιδρούν βίαια και εκτός ελέγχου όταν στερηθούν τη δόση τους, οι καμπαρενόβιοι, οι καζινόβιοι, οι πολλές «κυρίες» διερχόμενες και ευσυγκίνητες από τους πολλούς παλλόμενους εποίκους, αλλά ενοχλημένες από την παρουσία των μαυροφορεμένων συγγενών αγνοουμένων μας, δεν μπορούν να στερηθούν τη δόση της διέλευσής τους.
Δυστυχώς, οι πολίτες, πέραν απ’ αυτούς που ψήφισαν τη αντιδιζωνική τοποθέτηση του Γιώργου Κολοκασίδη, που δήθεν απαξιωματικά τοποθετούνται έναντι των κομμάτων, λάκισαν, άλλοι ψήφισαν εκείνους που τους είπαν «ξεχάστε τα κατεχόμενα» (Τορναρίτης) και άλλοι ενισχύουν την τουρκοκατοχή για φθηνότερη βενζίνη και όχι μόνο. Σε λίγο καιρό ο κόσμος θα μιλά για «poor Greeks». Είναι, δυστυχώς, πολλοί που προσποιούνται ότι δεν γνωρίζουν πως η προμηθεύτρια ναρκωτικών ουσιών στη νεολαία Δύσης και Ανατολής, όπως και η ενίσχυση της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας είναι η Τουρκία, ο νεοσουλτάνος Ερντογάν.
Υ.Γ. Ο κατοχικός ηγέτης Τατάρ μιλά για διαμοιρασμό του φυσικού αερίου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η απάντησή μας πρέπει να είναι: «Τα κράτη κάνουν συμφωνίες και όχι τα ψευδοκράτη και οι μειονότητες». Κι όπως έγραψε κάποτε ο κ. Σέρτης «στην ίδια την Τουρκία πόσα αναλογούν στους Κούρδους και των άλλων δέκα μειονοτήτων, πολίτες πέραν του μισού πληθυσμού».