Την άποψη του για την κατάσταση στο Μεσανατολικό εκφράζει ο Νίκος Τινής.

Το κράτος του Ισραήλ έχει μια τεράστια δύναμη πυρός που μπορεί να αντέξει σε οποιονδήποτε μουσουλμανικό πόλεμο εναντίον του. Πέρα από αυτό η Ιερουσαλήμ είναι για τους Εβραίους όχι μόνο πρωτεύουσα του κράτους τους αλλά και πίστη από όπου αντλούν δύναμη για αντίσταση σε οποιαδήποτε επιβολή.

Ποιος δαίμονας, ποια δολιότητα σχεδίασε στις 7 του Οκτώβρη, αρχικά μια ελεγχόμενη κρίση που ξέσπασε και ξέφυγε και κατέληξε στη σφαγή τόσων αμάχων και αθώων πολιτών Εβραίων; Ποιος είναι ο λόγος που δημιουργήθηκε; Μα ποιος άλλος εκτός από το μίσος της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, αλλά και το πετρέλαιο και η ΑΟΖ της Γάζας; Ποιος τελικά θα επωφεληθεί από αυτή τη θανάσιμη κρίση και τον καλό προσχεδιασμό της;

Μήπως είναι ο Μωαμεθανισμός, Ισλαμισμός; Μετά τον θάνατο του προφήτη η θρησκεία διαδόθηκε από τους διαδόχους του με την προπαγάνδα και τη βία, γιατί ήταν η επίσημη θρησκεία της αραβικής φυλής που οργανώθηκε ακόμη και σήμερα σε θεοκρατικά και στρατοκρατικά κράτη σε Σιιτικά (αιρετικά). Ή μήπως, η Χαμάς παίζει το νέον χρήσιμο ηλίθιο, των Αγγλοσαξώνων στην περιοχή της Γάζας, και Ευρωπαίοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι δέχονται τα κύματα των μεταναστών της τρομοκρατίας, παιγνίδι στο οποίο σύρθηκε και ενεπλάκη για τα ξένα συμφέροντα. Δυστυχώς, η Ευρώπη σιωπά, και η σιωπή είναι ανοχή και ενοχή. Αναπόφευκτα το κράτος του Ισραήλ έπρεπε να αμυνθεί. Και διερωτάται κάποιος γιατί με την ίδρυση του ΟΗΕ μετά τον Β’ Π.Π. έγιναν τόσοι πόλεμοι, πραξικοπήματα, αλλαγές ηγετών, οι φίλοι έγιναν εχθροί, και τα ανταγωνιστικά συμφέροντα δημιούργησαν οικονομικές ανισότητες, ακόμη και σήμερα οι υπερδυνάμεις θεωρούν ή ξεχωρίζουν τις διάφορες χώρες σε πελάτες ή μη. Συνολικά από το 1990 έχουν επέμβει στρατιωτικά σε 49 κυρίαρχα κράτη.

Μετά τον πόλεμο της Ρωσίας -μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ- εναντίον της Ουκρανίας, δεν είναι καθόλου τυχαίο γιατί οι ΗΠΑ αντέδρασαν υπέρ του Ισραήλ. Έτσι έχουμε ένα οργανισμό ΟΗΕ, γεμάτο από αντιθέσεις, με ρητορικές, διαπιστώσεις, δραματικές εκκλήσεις σε κάθε σύρραξη, όπως και η Ε.Ε. για εκεχειρίες για ανθρωπιστικούς λόγους. Όμως το Ισραήλ ξέρει τι σημαίνει αυτή η ανακωχή.

Σημαίνει ανασύνταξη δυνάμεων της Χαμάς, όπως έγινε και στην Κύπρο το 1974, με την εισβολή της Τουρκίας στην Κυπριακή Δημοκρατία και κατάληψη του 37% του εδάφους της και παραμένει υπό κατοχή εδώ και μισό σχεδόν αιώνα, όπως έγινε στο Ναγκόρνο Καραμπάχ με την γρήγορη επίθεση της Τουρκίας και Αζέρων, που κατέβαλε μέρος της Αρμενίας και με την εκεχειρία, το μέρος αυτό της Αρμενίας υπό κατοχή έγινε μέρος των τουρκόφωνων κρατών.

Αυτό που συμβαίνει τώρα στην Μέση Ανατολή ονομάζεται ιερός πόλεμος εκ μέρους τρομοκρατικών αραβικών οργανώσεων, και το δικαίωμα του κράτους του Ισραήλ, στην άμυνα του αλλά και για ολόκληρο το Δυτικό κόσμο. Η τρομοκρατία ουδέποτε επικράτησε.