Ο Αντώνης Χατζηαντώνης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός και πρόσφυγας από την Κερύνεια, θεωρεί πως δεν θα υπάρξει λύση στο εθνικό μας πρόβλημα, καθώς κάποιοι και στην ε/κ και στην τ/κ πλευρά βολεύτηκαν με την παρούσα κατάσταση του στάτους κβο.

Από πρωίας μέχρι νυκτός βαθείας, ακούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να διατυμπανίζει σε όλους τους τόνους, ότι εμείς είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τις συνομιλίες επί του κυπριακού, από εκεί που σταμάτησαν στο Γκραν Μοντανά.

Να εκλιπαρεί τον κ. Γκουτέρες, να στείλει απεσταλμένο.. Επαναλαμβάνει διαρκώς ότι η λύση δύο κρατών, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή και τονίζει ότι η λύση που εμείς θέλουμε, είναι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, στη βάση των αποφάσεων των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Σας ερωτώ. Υπάρχει περίπτωση να επιτευχθεί τέτοια λύση, στον αιώνα τον άπαντα; Ε, δεν νομίζω!

Όχι μόνον, διότι την απορρίπτει η από κει πλευρά, αλλά κυρίως, γιατί ένα 70% των Ελληνοκυπρίων, δεν την αποδέχεται. Για τον Α ή το Β λόγο. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Με ποιο τρόπο μπορούν να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα και να επανενωθεί ο λαός της Κύπρου, Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι;

1) Να είχαμε έναν ισχυρό στρατό που να υπερβαίνει τις 50.000 άνδρες, να είχαμε Πολεμική Αεροπορία, F-16, να είχαμε και πολεμικά πλοία. Να ήμασταν, δηλαδή, αστακός! Από στρατιωτικής πλευράς. Και μία καλή πρωία, με μία σφοδρή επίθεση που θα εξαπολύαμε , θα τους ρίχναμε στην κερυνειώτικη θάλασσα…!

2) Να υπάρξει μία συγκυρία, όπου η Τουρκία να εμπλακεί σε πόλεμο με μία χώρα –πράγμα πολύ απίθανο με τις σημερινές συνθήκες– να αδυνατίσει στρατιωτικά και οικονομικά και να μην έχει δυνάμεις να κρατήσει άλλο τις 40.000 τουρκικών στρατευμάτων, στη νήσο των Αγίων.

3) Να ανακαλύψει κάποιος, το μαγικό ραβδί, με το οποίο θα μετατρέψει τη ΔΔΟ, σε ένα παραδεισένιο σύστημα διακυβέρνησης, που θα ικανοποιεί όλες τις επιθυμίες. Όλα τα γούστα με λίγα λόγια! Δηλαδή. Και να είμαστε ανώτεροι (σε πλεονεκτική θέση, εννοώ), από τους Τουρκοκύπριους, αλλά συγχρόνως, να νιώθουν ότι είναι ισότιμοι με μας. Να λαμβάνουμε εμείς τις σημαντικές αποφάσεις, αλλά την ίδια στιγμή, να έχουν την εντύπωση ότι τις πήραν εκείνοι. Να νομίζουν ότι έχουν δικαίωμα βέτο, αλλά ουσιαστικά να μπορούμε να το καταργήσουμε με έναν απλό νομοθέτη, ανά πάσα στιγμή.

Αυτά βέβαια, είναι ανοησίες αγαπητοί μου. Καταλήγω στο συμπέρασμα λοιπόν, ότι και εμείς και η από κει πλευρά, βολευτήκαμε με την παρούσα κατάσταση του στάτους κβο. Πολλοί, πλούτισαν καταπατώντας τουρκοκυπριακές περιουσίες. Τα εδάφη των Πατέρων μας από κει, όπου είναι θαμμένοι οι πρόγονοί μας, πωλούνται σε φθηνές τιμές, σε Εβραίους, Ρώσους, Άγγλους, Ουκρανούς και ότι φανταστείτε..

Από τη στιγμή λοιπόν, που δεν είναι δυνατόν να συμβεί κάτι από τα τρία στοιχεία που αναφέρω πιο πάνω, ας σταματήσουν να μας κοροϊδεύουν οι εκάστοτε Πρόεδροι της Δημοκρατίας. Κουραστήκαμε να (τους) ακούμε!