Ο Νίκος Τινής ανησυχεί για τις μεταναστευτικές ροές καθώς θεωρεί ότι πέραν του δημογραφικού, μπορεί να καταστρέψουν την κοινωνική συνοχή στην πατρίδα μας.
Έτσι ονομάστηκαν γενικά στην ιστορία οι μεγάλες μετακινήσεις λαών στην Ευρώπη, ιδιαίτερα από ανατολή προς τις δυτικές και νότιες χώρες, με αλλεπάλληλα κύματα διαφορετικής καταγωγής και προέλευσης, λαών. Η μετανάστευση δημιούργησε σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα. Από το δημογραφικό αυτό πρόβλημα δημιουργήθηκαν έθνη και τα έθνη χαράζουν σύνορα, αυτοκρατορίες, εποίκους, ζωτικούς χώρους, γκέτο, επαναστάσεις. Η ατομική ή ομαδική εγκατάλειψη μιας χώρας με σκοπό την εγκατάσταση σε μια άλλη χώρα, δημιουργεί πρόβλημα σκλαβιάς και στέρηση ελευθερίας. Ο θεσμός της δουλείας είναι συνυφασμένος με την εξέλιξη της ανθρώπινης κοινωνίας, την εκμετάλλευση ενός ανθρώπου από άλλον, ο θρησκευτικός φανατισμός, αιρέσεις που πιθανόν κουβαλούν μαζί τους, δημιουργούν βάρη, δυστυχώς, άθλιο βιοτικό επίπεδο, η πείνα φέρνει πολέμους. Όλα αυτά βρίσκουν όχι μόνον παντού αφορμές και αιτίες, αλλά και επιτήδειους ηλίθιους για να ξεκινήσουν μια κοινωνική επανάσταση.
Μήπως αυτές οι μεταναστεύσεις στην Κύπρο, έχουν σκοπό πέραν του δημογραφικού, να καταστρέψουν την κοινωνική συνοχή, την εθνότητα μας, την εθνική συνείδηση μας, τα ήθη και τα έθιμα, την πνευματική πρόοδο, με την καταστροφή της Κυπριακής Δημοκρατίας;
Μετά την αποτυχία της Αραβικής Άνοιξης, η προσπάθεια για ίδρυση θεοκρατικών κρατών και επιβολή του Ισλάμ συνεχίζεται. Με μεγάλο μέρος της Βορείου Αφρικής, όπου επικρατεί πείνα, εξαθλίωση, διχασμός, εμφύλιοι πόλεμοι, πραξικοπήματα, έγινε Ισλαμική, η Σαρία επιβάλλεται και στη μέση όλων αυτών των γεγονότων η Αιθιοπία αντιστέκεται μέχρι πότε όμως; Ο χριστιανισμός συρρικνώνεται, τόσο στην Αφρική όσο και Μέση Ανατολή.
Δεν νομίζω σε ολόκληρη σχεδόν την Αφρική να παίζονται μόνον παιγνίδια επιβίωσης. Η χριστιανοσύνη σχεδόν σε όλες τις χώρες, δέχεται οργανωμένη επίθεση και βρίσκεται στο στόχαστρο φανατικών μουσουλμάνων, που λεηλατούν σπίτια, εκκλησίες και περιουσίες χριστιανικών μειονοτήτων.
Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, αν ο εποικισμός από Τούρκους του βόρειου τμήματος της Κύπρου θεωρείται έγκλημα πολέμου, τότε η οργανωμένη μουσουλμανική μεταναστευτική ροή στην ελεύθερη Κύπρο τι είναι; Πώς πρέπει η κυβέρνηση να την αντιμετωπίζει; Πού βρίσκουν τις χιλιάδες ευρώ, άνδρες, γυναίκες, ασυνόδευτα παιδιά και πληρώνουν τους διακινητές που εδώ στην Κύπρο η ποινή του δικαστηρίου είναι χάδι για αυτούς;
«Όσα δεσμά δεν λύονται κόβονται». Αυτή η φράση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δείχνει τη μεγαλοφυΐα του ανδρός και την αποφασιστικότητά του να δώσει ένα τέλος στο αίνιγμα.
Κύριε Πρόεδρε, δεν αφήνεις τέτοιο ζήτημα να το λύσεις μέχρι το τέλος της πενταετούς θητείας σας, γιατί θα αποβεί σε γάγγραινα. Το απόστημα που δημιουργείται πρέπει να τυγχάνει άμεσης επέμβασης και ξερίζωμα. Μήπως τα επεισόδια στη Χλώρακα είναι πρόβα του τι θα επακολουθήσει αργότερα; Το μεταναστευτικό ζήτημα δεν μπορεί να θεωρείται ευρωπαϊκό, αλλά θέμα κάθε κυρίαρχης χώρας και δεν πρέπει να περιμένουμε πότε η Ευρώπη θα φύγει μπροστά και γρήγορα, προτού είναι αργά, παίρνοντας οριστικά καινοτόμες και ριζοσπαστικές αλλαγές. Δυστυχώς, φαίνεται ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει πολλούς δικηγόρους ευρωβουλευτές που έμαθαν να αναβάλλουν ζητήματα και να παίρνουν γρήγορες και σωστές αποφάσεις.
ΥΓ. Ας μην ανασκαλίζουμε το παρελθόν αναζητώντας πρότυπα ηγετών. Κάθε γενιά βγάζει τους ηγέτες που της αξίζουν.