Πριν λίγα χρόνια γράφτηκε ένα άρθρο (με την υπογραφή Ευθύμιος Σαββάκης) που έλεγε πως ο Γιώργος Καπουτζίδης πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία. «Ο άνθρωπος παράγει πολιτισμό (χωρίς ίχνος υπερβολής) και παραδίδει δωρεάν κοινωνικά και εκπαιδευτικά μηνύματα στην Ελληνική Τηλεόραση», αναφερόταν στο άρθρο με αφορμή ένα σχόλιο του δημοφιλούς παρουσιαστή και σεναριογράφου προς διαγωνιζόμενο σε talent show για το bulling που δεχόταν. 

Το περασμένο Σάββατο, στο πλαίσιο της παρουσίασης του διαγωνισμού της Γιουροβίζιον, ο Καπουτζίδης απέδειξε ξανά πως όντως αποτελεί μία ξεχωριστή περίπτωση δημοσίου προσώπου. Αξιοποιώντας την τεράστια τηλεθέαση που έχει ένα τέτοιο γεγονός, είπε: «Την Πέμπτη που σχολίαζα τη Σουηδία, κάποιος μου έγραψε ότι είμαι κακιά αδερφή. Αδερφή είμαι, αλλά είμαι καλή. Κι όμορφη κι έξυπνη και πετυχημένη. Και μη σοκάρεστε, μη σοκάρεστε. Αυτά πρέπει να τα συζητάμε. Και να τα συζητάμε ανοιχτά. Αν δεν τα συζητήσουμε, δεν θα τα αντιμετωπίσουμε ποτέ».

Την επομένη, αφού εκφράστηκαν διάφορες απόψεις υπέρ και κατά (οι πλείστες υπέρ) εξήγησε πως το να χρησιμοποιήσει ο ίδιος μία προσβλητική λέξη για το άτομο του, ονομάζεται επανοικειοποίηση. «Όταν μία πληθυσμιακή ομάδα παίρνει τις μειωτικές, προσβλητικές λέξεις που λένε εναντίον της οι άλλοι, τις οικειοποιείται, τις βάζει στο δικό της λεξιλόγιο, ο προσβλητικός χαρακτήρας των λέξεων φθίνει. Αν εγώ πω τον εαυτό μου αδερφή, αν μου το πεις εσύ δεν τρέχει και τίποτα. Στην Ελλάδα καθόμαστε και ακούμε ό,τι έρθει του άλλου και σκύβουμε το κεφάλι και νομίζω ότι πρέπει αυτό το πράγμα να αλλάξει».

Σε ένα παράλληλο σύμπαν στην ίδια χώρα, μεγαλοδικηγόρος (Αλέξης Κούγιας) προσπαθώντας να δικαιολογήσει πράξεις του πελάτη του που κατηγορείται για βιασμούς ανηλίκων (Δημήτρης Λιγνάδης), βάζει στη συζήτηση τον Μάνο Χατζιδάκη. «Έκρυψε ποτέ ο μεγαλύτερος Έλληνας συνθέτης, Μάνος Χατζιδάκης, ότι η παρέα του ήταν παιδιά 15-16-17-18 χρονών;». Ως απάντηση ο γιος του Χατζιδάκη, Γιώργος Θεοφανόπουλος – Χατζιδάκις, επέλεξε να παραθέσει ένα σχόλιο του ίδιου του συνθέτη, από τα θρυλικά «Σχόλια του Τρίτου», που έκανε ο συνθέτης, στο Γ’ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, μεταξύ 1978-1980: «Οι “χοίροι” είναι ζώα που αρέσκονται να ζουν μες την ακαθαρσία και να κυκλοφορούν μέσα σ’ αυτήν με άνεση και φιλαρέσκεια. Αγνοούν όλους τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και δημιουργούν μιαν αποπνικτική ατμόσφαιρα για όσους έχουν την ατυχία να ζουν κοντά σε χοιροστάσια, ακόμη και σε απόσταση απ’ αυτά. Και οι “χοίροι’’, ως γνωστόν, επέστρεψαν και ζούνε πλέον μες τις πολιτείες. Φαίνεται πως τους θελήσαμε, τους νοσταλγήσαμε. Κι έτσι επιστρέψανε και θα μας συντροφεύουν διά παντός».