Συνέβη στην Ελλάδα, και έγινε 33 ώρες αφ’ ότου ο κ. Αρίστος Δοξιάδης ορίστηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ως υφυπουργός Ανάπτυξης με αρμοδιότητα σε θέματα καινοτομίας και έρευνας.

Η κυβέρνηση έχασε ένα από τα πιο προβεβλημένα στελέχη που ενέταξε στο σχήμα της, τον οικονομολόγο κ. Δοξιάδη, όταν κόμμα της αντιπολίτευσης (ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεκριμένα), επανάφερε υπόθεση προ 14ετίας, στην οποία ως νόμιμος εκπρόσωπος εταιρίας, αυτή είχε δεχτεί μεγάλο πρόστιμο για αθέμιτες πρακτικές στον χώρο του ξενόγλωσσου βιβλίου.

Ο κ. Δοξιάδης, 72 ετών, με σπουδές στο Λονδίνο και στο Χάρβαρντ, έγραψε στο facebook ότι έχει δικαστεί και αθωωθεί από ποινικό δικαστήριο το 2013, που τον απάλλαξε ρητά από κάθε κατηγορία που σχετίζεται με όσα σήμερα του καταλογίζει η αντιπολίτευση.

Και εν συνεχεία πρόσθεσε:

«Επειδή δεν θέλω να σπαταλήσω τη ζωή μου σε τέτοιες διαμάχες, αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση του Υφυπουργού Έρευνας και Καινοτομίας, τόσο για λόγους προσωπικής ηρεμίας όσο και για λόγους προστασίας της κυβέρνησης και του χαρτοφυλακίου που έχω αναλάβει από ένα κυνήγι μαγισσών.  

Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό για την τιμητική του πρόταση για αυτό το χαρτοφυλάκιο που είναι τόσο σημαντικό για το μέλλον. Λυπάμαι που η πολιτική τοξικότητα αποτρέπει τους ενεργούς πολίτες από το να συμβάλλουν στις συλλογικές προσπάθειες για την πρόοδο.»

Ας μη μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες. Από ένα γκουγλάρισμα σε κομματικό γραφείο, κάποιος βρήκε αυτό το «θέμα» και το «πούλησε» εύκολα στα πιο ανώτερα στελέχη. Τα οποία, δεν είχαν και τίποτα να χάσουν! Έτσι κι αλλιώς…

Και ο Πρωθυπουργός, που περνάει από κάμποσες φουρτούνες τον τελευταίο καιρό, πείστηκε να κάνει δεκτή την παραίτηση.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει τον αέρα της σιγουριάς, και την αύρα της αυτοπεποίθησης, που είχε όταν ξεκίνησε την πρωθυπουργική του θητεία το 2019. Η υπόθεση των Τεμπών τον τσάκισε, και οι κραδασμοί του είναι ακόμα αισθητοί.

Σε μια μεγάλη έρευνα που εκπονήθηκε αυτές τις μέρες από την Metron Analysis του κ. Στράτου Φαναρά, στο ερώτημα «ποια θέματα θεωρείτε πιο σημαντικά»  οι απαντήσεις ήταν: Οικονομία και ακρίβεια 63%. Δικαιοσύνη και Κράτος Δικαίου 46%. Εκπαίδευση και Υγεία 34%, Πόλεμοι και Συγκρούσεις (Ουκρανία – Γάζα) 19% και τέλος, Μεταναστευτικό 13%.

Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την έγνοια του κόσμου για την Δικαιοσύνη και το Κράτος Δικαίου τόσο ψηλά. Κι αυτό, αναμφίβολα, λέει πολλά.

Επίσης, στο ερώτημα «Τι νομίζετε ότι οδήγησε τόσο κόσμο στα μεγάλα συλλαλητήρια για τα Τέμπη;», οι απαντήσεις ήταν – προσέξτε τις:

1. Ανάγκη για Δικαιοσύνη 76%

2. Συμπαράσταση στα θύματα και στις οικογένειές τους 52%

3. Η διαμαρτυρία κατά της κυβέρνησης 33%. Και,

4. Η προσπάθεια της αντιπολίτευσης να πέσει η κυβέρνηση 10%.

Στα υπόλοιπα νέα τώρα, που αλίευσα από την Κύπρο.

Κυκλοφορεί και στην Ελλάδα εδώ και λίγες μέρες το βιβλίο του πρώην Προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη, με τίτλο Ο Συκοφάντης. Πρόκειται για την δική του εκδοχή-απάντηση στα βιβλία που έχει γράψει ο ερευνητής-δημοσιογράφος Μακάριος Δρουσιώτης για: Το Κράτος Μαφία, και το Η Συμμορία. Και τα δύο κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Αλφάδι, και είχαν μπει στη λίστα των πιο ευπώλητων. Θα δούμε και πως θα πάει ο «Αχάριστος».

Υστερόγραφο: Χθες διάβασα την δήλωση του κ. Αναστασιάδη ότι εκ των υστέρων, «ενδεχόμενα σήμερα να έλεγα ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν». Επίσης, πρόσθεσε ότι ο τέως Πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος «είχε δίκαιο στο διάγγελμά του».

ΥΓ: Ομολογώ ότι αιφνιδιάστηκα. Γιατί άλλα είχα ακούσει προσωπικά τότε, από τον κ. Αναστασιάδη, και τα είχα μεταδώσει και στην Ελλάδα. Όπως και να έχει, για να είμαι βέβαιος, κατέφυγα στο ημερολόγιό μου, μήπως ήταν αστείο. Δυστυχώς, είδα ότι θέλουμε άλλες 14 μέρες ως την Πρωταπριλιά…