Όλο και πιο συχνά πλέον τίθεται το ερώτημα: Είναι αδιαφορία, ανικανότητα ή μήπως διαπλοκή; Δεν περνά μέρα που να μην δημοσιοποιηθεί μία νέα τσαπατσουλιά, ένα νέο σκάνδαλο, ένα καινούριο πρόβλημα. Τα οποία συνήθως αναμασούμε χωρίς να δίνονται λύσεις. Από μεγάλα ζητήματα και έργα μέχρι μικρά. Θέματα που έχουν λυθεί και εφαρμοστεί εδώ και δεκαετίες σε άλλες χώρες.
Εντούτοις ο πρόεδρος του τόπου νοιώθει ικανοποιημένος και τολμηρός, έχοντας μέχρι τώρα τη δικαιολογία πως αυτός κληρονόμησε τα προβλήματα. Αυτό είναι εν μέρει αλήθεια, ωστόσο δυο χρόνια μετά θα έπρεπε να αρχίσουν να δίνονται λύσεις. Τρία χρόνια απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας της παρούσας κυβέρνησης κι όπως πάμε θα φτάσουμε στο ’28 λέγοντας «δεν φταίμε εμείς, φταίνε οι προηγούμενοι».
Ο υπουργός Εσωτερικών, λίγο πριν γίνει πράξη η περιβόητη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, είχε μιλήσει για τα προβλήματα του εγχειρήματος. Κι ενώ ήταν προβλέψιμη η κατάσταση που θα δημιουργείτο, αφέθηκε να εφαρμοστεί με το σκεπτικό πως θα λυθούν στην πορεία. Αντί όμως να λυθούν παγιώνονται κι οι πολίτες νοιώθουν πως κάθε πέρσι και καλύτερα. Πολύ θα ήθελαν να επέστρεφαν στη δεκαετία του ΄80 με τους πέντε δήμους.
Υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης, από τη θέση του περιφερειάρχη πλέον, ενημερώνει τους πολίτες πως με τη μεταρρύθμιση θα αυξηθούν τα διάφορα τέλη που καλούνται να πληρώσουν στην τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν χρειάζονται βέβαια κάποιον να τους το πει αφού ήδη το ζουν. Αυτό που πρέπει να μας πει εξηγήσει κάποιος είναι γιατί άλλα έλεγαν πριν τη μεταρρύθμιση. Θα μειώνονταν οι Δήμοι, θα συμπτύσσονταν υπηρεσίες, θα εκδίδονταν άδειες στο πι και φι και άλλα πολλά και καλά.
Το ΓΕΣΥ δημιουργήθηκε για να έχουμε όλοι οι πολίτες πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Και έχουμε. Με χίλια όμως προβλήματα που όλο συζητούνται και δεν λύνονται. Ούτε καν τι θα γίνει με τους ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας στο εξωτερικό δεν μπορεί να βρεθεί λύση άμα αφυπηρετήσει η κυρία Χριστίνα Γιαννάκη.
Το θέμα της παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας από εναλλακτικές πήγες έχει καταντήσει η πιο δύσκολη μαθηματική εξίσωση, ενώ σε λίγο στην ατζέντα θα προστεθεί και το υδατικό. Σε μια χώρα που χαρακτηρίζεται από μακρές περιόδους ξηρασίας οι οποίες όπως προειδοποιούν οι επιστήμονες θα γίνουν μονιμότητα, αναμένουμε τη βροχή να μας σώσει.
Από κατασκευαστικά έργα, που να το πιάσει κανείς και που να το αφήσει; Από τα έργα στο Λιοπέτρι, μέχρι το δρόμο Πάφου-Πόλις Χρυσοχού, τον Ακάμα και το αρχαιολογικό μουσείο τα εκατομμύρια ρέουν. Αλλά θα γλυτώσουμε 10 ευρώ το μήνα από τη μείωση του ΦΠΑ στην κατανάλωση του ηλεκτρισμού και χαρήκαμε.