Δεν πρόλαβε να καθαρίσει το μυαλό της από το στραπάτσο των εκλογών η Αννίτα. Μπερδεμένα τα έχει ακόμη. Πήγε χθες στο Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ να κάνει αποτίμηση των αποτελεσμάτων. Από τη μια, προσπάθησε να μην επαναλάβει το λάθος της νύκτας των εκλογών όταν βγήκε να πανηγυρίσει για την πρωτιά, γι’ αυτό, επιχείρησε να καταγράψει λάθη και αστοχίες. Από την άλλη, όμως, πρόταξε την επικράτηση επί του ΑΚΕΛ, λες και αυτό είναι αρκετό για να θεωρείται πως το κόμμα της βρίσκεται σε νικηφόρο πορεία.
Το χειρότερο είναι ότι απεδείχθη σκράπας στα μαθηματικά. Με αλχημείες επιχείρησε να χρυσώσει το χάπι και να ανατρέψει την οδυνηρή μείωση (για μια ακόμη φορά) των ποσοστών του ΔΗΣΥ.
Για να προσπεράσει την ουσία, που είναι ότι ο ΔΗΣΥ είδε το ποσοστό του να κατρακυλάει από το 29,02% του 2019 στο 24,8%, επικαλέστηκε τη διαφορά που είχε το κόμμα της από το ΑΚΕΛ, το οποίο έμεινε στο 21,5%. Μάλιστα, προσπάθησε να τονίσει ακόμη περισσότερο το γεγονός, επισημαίνοντας πως αν αφαιρεθούν οι Τ/κ ψηφοφόροι που ψήφισαν στις ευρωεκλογές αλλά δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στις βουλευτικές εκλογές, το πραγματικό ποσοστό του ΔΗΣΥ είναι 25,2% και του ΑΚΕΛ 20,5%.
Δεν σου έμαθε κάποιος Αννίτα μου, πως δεν μπορείς να χρησιμοποιείς δεδομένα μιας εκλογικής αναμέτρησης για να εξάγεις κατά το δοκούν συμπεράσματα ως προς κάποιαν άλλη εκλογική αναμέτρηση; Διότι στις βουλευτικές εκλογές είναι εντελώς διαφορετικά τα κριτήρια και η συμμετοχή των ψηφοφόρων. Είναι δεδομένο πως οι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ ενδιαφέρονται πολύ λιγότερο για τις ευρωεκλογές απ’ ότι για τις βουλευτικές, λόγω ιδεολογικών πεποιθήσεων ως προς την Ευρώπη γενικότερα.
Ακόμη χειρότερη η άλλη αλχημεία. Προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την οδυνηρή μείωση των ποσοστών του ΔΗΣΥ στις ευρωεκλογές από 29,02% σε 24,8%, επικαλούμενη ότι το κόμμα της κατάφερε να αυξήσει τις ψήφους του από 81.539 το 2019 σε 91.316! Δηλαδή 9.777 ψήφους περισσότερες. Ακόμη κι ένας μαθητής του δημοτικού δύναται να αντιληφθεί πως η πραγματική εικόνα είναι αυτή του ποσοστού, διότι οι ακέραιοι αριθμοί ψήφων εξαρτώνται ακριβώς από το σύνολο των εγκύρων ψήφων.
Κάποιος στην Πινδάρου οφείλει να εξηγήσει στην Αννίτα πως το 2019 τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 280.935. Στις πρόσφατες ευρωεκλογές τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήσαν 368.455. Τουτέστιν, η αύξηση των ψήφων δεν έχει σημασία. Το μόνο το οποίο έχει αξία είναι η αναλογία ψήφων που το κάθε κόμμα έλαβε επί του συνόλου των εγκύρων ψηφοδελτίων.
Από εκεί και πέρα, η Αννίτα τόνισε αρκετές φορές στην ομιλία της ότι κάποιοι εντός κόμματος υπέσκαψαν την ηγεσία, επενδύοντας στη διάσπαση αλλά δεν τόλμησε να τους κατονομάσει. Παράλληλα, εκθείασε την διακυβέρνηση Αναστασιάδη. Αφήνοντας τον ελέφαντα στο δωμάτιο και τα φίδια κρυμμένα στην Πινδάρου…
Εξήγγειλε καταστατικό συνέδριο, οργανωτικές και άλλες αλλαγές και διάφορα άλλα, τα οποία είναι εξαιρετικά κουραστικό να ακούς διαχρονικά. Το πρόβλημα της Πινδάρου είναι εξαιρετικά μεγάλο και ιδιαιτέρως βαθύ για να μπορεί να επιλυθεί με τέτοια ανάλαφρα μέτρα.
Κατ’ αρχάς, η Αννίτα θα ήταν αρκετό να κοιτάξει δίπλα της ποιοι αποτελούν τη σημερινή ηγεσία. Περισσότερο παιδική χαρά θυμίζει παρά ηγεσία του μεγαλύτερου κόμματος. Από εκεί και πέρα, όσο δεν τολμά να θέσει τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων, δεν θα μπορέσει ποτέ να βρει τη διέξοδο από τα σκοτεινά μονοπάτια στα οποία έχει βρεθεί ο ΔΗΣΥ προς τη λεωφόρο του πολιτικού εξαγνισμού.
Αν μέχρι σήμερα δεν έχει αντιληφθεί τι «κατόρθωσε» η διακυβέρνηση Αναστασιάδη, τότε κλάφ’ τα Χαράλαμπε. Μίλησε χθες, για ΓεΣΥ, για ΕΕΕ, για μείωση στρατιωτικής θητείας… Αλήθεια κυρία Δημητρίου, δεν αντιλαμβάνεσαι τι πραγματικά σημαίνει το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων; Δεν κατανοείς τι σημαίνει ο διασυρμός μιας πατρίδας ανά την υφήλιο; Δεν κατανοείς πόσο έχει διαλύσει την αξιοπιστία της Δημοκρατίας; Δεν βλέπεις τι καταστροφή επέφερε και εντός της κοινωνίας;
Αν δεν βρεις τη δύναμη να διαχωρίσεις τη θέση σου από αυτά τα «κατορθώματα» δεν έχεις καμία τύχη. Ούτε και θα μπορέσει ποτέ ο ΔΗΣΥ να διεκδικήσει επιστροφή σε μεγαλύτερα ποσοστά.
Τέλος, η Αννίτα οφείλει να ξεκαθαρίσει σε ποια βάρκα θα πατάει η Πινδάρου από εδώ και μπρος. Διότι με το ένα πόδι στην αντιπολίτευση και το άλλο στη συμπολίτευση, απλώς, θα βρεθεί στη θάλασσα. Είναι δυνατόν μόλις προ ημερών να βγαίνει ο αναπληρωτής της και να προωθεί εμμέσως τον διορισμό του Χάρη Γεωργιάδη στη θέση Επιτρόπου στην Κομισιόν; Θεωρείτε ακόμη ότι μπορείτε να υποτιμάτε τη νοημοσύνη της κοινωνίας;