Της έδωσαν έξι μήνες ζωής, ξεκίνησε χημειοθεραπείες όπως καταγράφεται σε επιστολή παραπονούμενης, αλλά τελικά το δείγμα βιοψίας δεν ήταν δικό της, με αποτέλεσμα –και λογικό- να χάσει τον ύπνο της και την ψυχολογική της ηρεμία.

Όλο αυτό προκάλεσε ψυχική οδύνη στην παραπονούμενη σύμφωνα με την καταγγελία της, αλλά και στην οικογένειά της με αποτέλεσμα τους τελευταίους τέσσερις μήνες όλοι να λαμβάνουν ψυχολογική στήριξη.

Η συγκλονιστική αυτή υπόθεση καταγράφεται σε επιστολή της παραπονούμενης η όποια στάλθηκε δια του δικηγόρου της, στη διεύθυνση του γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας και του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου, καλώντας τους αρμοδίους να δώσουν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που εγείρονται.

Αν και το λάθος φαίνεται ξεκάθαρα πως δεν οφείλεται στην καθαυτή διάγνωση αλλά σε μπέρδεμα, τα δικό μου ερώτημα που προκύπτει είναι: Στην πορεία, δεν θα διαφαινόταν σε κάποιο στάδιο της χημειοθεραπείας που ήδη ξεκίνησε να υποβάλλεται σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της παραπονούμενης, (με νεότερη επιστολή του δικηγόρου της διαφοροποιήθηκαν, ότι δηλαδή, δεν έκανε χημειοθεραπείες) ότι δεν έπασχε από καρκίνο(;) και όχι επειδή η ίδια, δεν αποδεχόταν τα αποτελέσματα που της είχαν δοθεί από το γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας και ζήτησε επιστημονική εξέταση DNA της συγκεκριμένης δειγματοληψίας από την οποία διαπιστώθηκε τελικά ότι το συγκεκριμένο δείγμα δεν άνηκε στην ίδια, αλλά σε άλλο άγνωστο άτομο. Προφανώς ναι. Ότι και να έγινε το θέμα του λάθους δεν αλλάζει την κατάσταση και ειδικά όταν πρόκειται περί ιατρικών θεμάτων.

Η ανθρωπότητα κρέμεται από μια Ρωσία και μια Ουκρανία

Όλη η ανθρωπότητα κρέμεται από δύο χώρες! Ρωσία και Ουκρανία κρατούν τις τύχες επιβίωσης της στα χέρια τους. Και το παράδοξο, όχι από τον τεράστιο κίνδυνο μιας πυρηνικής έκρηξης που εγκυμονεί, αλλά, από την καλπάζουσα ακρίβεια η οποία έχει γονατίσει, τουλάχιστον, το καταναλωτικό κοινό. Τι κακό κι αυτό;

Από τότε που ξεκίνησε η σύρραξη (ενάμιση περίπου χρόνο τώρα) η ακρίβεια έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και οι κάθε λογής «ειδήμονες» πιπιλούν το αιτιολογικό της εν λόγω διαμάχης. Δηλαδή, μόνο αυτές οι δύο χώρες στον πλανήτη παράγουν πρώτες ύλες και όλα τα αγαθά του κόσμου; Κατανοητό για κάποια προϊόντα. Αλλά, όλα ανεξαιρέτως! Είναι μια απορία που όλο αυτό το διάστημα βασανίζει το λογικό ημισφαίριο του μυαλού μου και αρνείται να κατανοήσει.

Γιατί, σε συνάρτηση με την παρατηρητικότητα και την μνήμη, η ακρίβεια άρχισε να τρίζει τα δόντια της κάποιους μήνες πριν από την έναρξη του πολέμου, όπου, οι τιμές είχαν πάρει την ανιούσα, αισθητά μάλιστα. Τα χαρακτηριστικά παραδείγματα και η σταδιακή πορεία αύξησης στην τιμή των προϊόντων υπέρ-αρκετά. Τεράστιος ο κατάλογος, προφανώς οι πλείστοι θα το έχετε διαπιστώσει.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, κάποιες χώρες, ανάμεσα τους και η Κύπρος, αποφάσισαν κάποια μέτρα ανακούφισης με κυριότερο την εξάμηνη αναστολή του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), σε κάποια βασικά αγαθά.

Ακόμη κι εδώ διαπιστώνεται το εξής παράδοξο. Ενώ, οι τιμές την τελευταία διετία έχουν αυξηθεί καθολικά πέραν του 20% φτάνοντας σε κάποιες περιπτώσεις και την αύξηση στο 100% και βάλε, πώς θα μπορούσε να φανεί η διαφορά στην μείωση λόγω μηδενικού ΦΠΑ στο σύνολο των αγορών όταν στα υπόλοιπα προϊόντα ακόμη οι τιμές καλπάζουν ανεξέλεγκτα λόγω του πολέμου ανάμεσα στις δύο χώρες στον πλανήτη που παράγουν τα πάντα! Άλλη μια κραυγαλέα περίπτωση υποτίμησης της νοημοσύνης και ο εμπαιγμός ακόμη συνεχίζεται…