Υπάρχει ζωή πριν τον θάνατο; Με αφορμή τα 100 χρόνια από την έκδοση του μυθιστορήματος-σταθμού του James Joyce ‘’Ulysses’’, η αφηγήτρια Μαρίνα Κατσαρή και ο μουσικός Βαγγέλης Γέττος ανατέμνουν τις μεταμορφώσεις του Οδυσσέα μέσα από τα έργα τριών λογοτεχνικών ογκόλιθων που επηρεάστηκαν από τις περιπέτειές του μυθικού ήρωα: τον Όμηρο και τον Οδυσσέα του, τον Joyce και τον Ulysses του, τον Νίκο Καζαντζάκη και τον δικό του ‘’Δυσσέα’’.

Το σπονδυλωτό μουσικοαφηγηματικό ταξίδι βασίζεται στην ραψωδία ‘’Νέκυια΄΄, την χώρα των νεκρών, που συναντάται και στα τρία έργα. Η υπερβατική παραστατική εμπειρία που συνδυάζει τον κοσμοσείστη λόγο των μεγάλων συγγραφέων και την επί σκηνής live πρωτότυπη μουσική, επιδιώκει να υπενθυμίσει το βασικότερο -ίσως σήμερα παρά ποτέ- έγκλημα που διαπράττει διαχρονικά ο άνθρωπος: την ύβρι προς το προνόμιο του να είσαι με τους ζωντανούς.

Οι τρεις παραστάσεις στο Artos House πραγματοποιούνται στις 1, 2 και 3 Ιουλίου στο Artos House στα πλαίσια του Cyprus Bloomsday Festival 2022 το οποίο διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Ιρλανδίας στην Κύπρο.

Ταυτότητα παράστασης:

  • Ερμηνεία: Μαρίνα Κατσαρή
  • Επί σκηνής μουσικός: Βαγγέλης Γέττος
  • Σύλληψη, σκηνική επιμέλεια: Μαρίνα Κατσαρή και Βαγγέλης Γέττος
  • Παραγωγή: Θέατρο ERGO
  • Διοργάνωση: Cyprus Bloomsday Festival 2022 & Πρεσβεία της Ιρλανδίας στην Κύπρο

 

Είσοδος ελεύθερη με κράτηση (απαραίτητη): 96130158