Το Yogev Shetrit Jazz Trio εμφανίζεται για πρώτη φορά στον κήπο του Τεχνόπολις 20, την Παρασκευή 10 Ιουνίου.

Απολαύστε ορχηστρικά κομμάτια και μουσική από τα άλμπουμ ‘New Path’ και ‘Serenity’ σε σύνθεση, διασκευή και παραγωγή του Ισραηλινού ντράμερ και percussionist Γιογκέβ Σετρίτ, μαζί με μια επιλογή από δημοφιλή τραγούδια και jazz standards.

Ο Γιογκέβ συνδυάζει αρμονικά την παραδοσιακή βορειοαφρικανική μουσική ‘Gnawa’, την μουσική της Ανδαλουσίας από την μαροκινή κληρονομιά του, με τη σύγχρονη τζαζ και τη μουσική της Μεσογείου. Στη σκηνή θα είναι μαζί του επίσης ο Ισραηλινός Νταβίντ Σιτρίτ στα πλήκτρα και ο Κύπριος Αλέξανδρος Παναγιώτου στο μπάσο.

  • Παρασκευή 10 Ιουνίου, Πάφος, κήπος Τεχνόπολις 20, 8μ.μ. 70002420

Ο Yogev Shetrit, διεθνούς φήμης συνθέτης και ντράμερ, γεννήθηκε το 1978. Πήρε το πτυχίο του στη Μουσικολογία από το Εβραικό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ και συνέχισε τις σπουδές του στο Drummer’s Collective στη Νέα Υόρκη (2005), ενώ αργότερα, έλαβε πλήρη υποτροφία για σπουδές στη σχολή τζαζ και σύγχρονης μουσικής Rimon (2066-2007). Ο Shetrit ήταν ιδρυτής και μέλος του διάσημου συγκροτήματος Coolooloosh. Έχει κάνει εμφανίσεις με αξιόλογους καλλιτέχνες όπως οι Chuchito Valdez, Tia Fuller, Armie Lawrence, Paulo Morello και Kevin Mahogany.

Ο Shetrit, δημιούργησε το τρίο του το 2016 για να παίζει τις πρωτότυπες συνθέσεις του. Ηχογράφησε ως αρχηγός συγκροτήματος και συνθέτης το πρώτο του στούντιο άλμπουμ, “New Path”. Έκτοτε, το Yogev Shetrit Trio έχει εμφανιστεί, σε περισσότερες από 30 χώρες, σε μερικά από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ και χώρους παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Φεστιβάλ Τζαζ του Παναμά και του Κέντρου Κένεντι της Ουάσιγκτον DC. Επιπλέον, ο Shetrit έχει κυκλοφορήσει δύο στούντιο άλμπουμ και ένα Live άλμπουμ. Τώρα εργάζεται για το 3ο στούντιο άλμπουμ του που θα κυκλοφορήσει το 2022.

Η μουσική του περιέχει πρωτότυπες συνθέσεις που συνδυάζουν κομψά την παραδοσιακή βορειοαφρικανική μουσική, Gnawa, την ανδαλουσιανή μουσική που πηγάζει από την πλούσια κληρονομιά του Μαρόκο, μαζί με τη σύγχρονη Jazz και τη Μεσογειακή μουσική. Ο Shetrit έχει εμφανίσει και έχει κάνει εργαστήρια σε όλο τον κόσμο. Εργάστηκε επίσης, ως μουσικοπαιδαγωγός για περισσότερα από 25 χρόνια.

Ο David Sheetrit, 32 ετών, είναι μουσικός και συνθέτης που προέρχεται από τον κόσμο της τζαζ. Για χρόνια έζησε στη Νέα Υόρκη και φοίτησε στο New School και στο Πανεπιστήμιο Parsons του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Το Black & White, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, είναι το πρώτο τραγούδι από το ντεμπούτο του άλμπουμ, μια πολύπλοκη αλλά λεπτή μελωδία συνοδευόμενη από έναν ηλεκτρονικό ήχο που συνδυάζει τη ποπ με τη Soul και τη τζαζ. Μετά τον πρώτο του δίσκο, αναμένεται να κυκλοφορήσει και ο δεύτερος, τους επόμενους μήνες, όπου εκτός από πιάνο, θα τον ακούσουμε ως τραγουδιστή. 

Ο Αλέξανδρος Παναγιώτου είναι ένας επαγγελματίας μπασίστας με βάση του τη Λεμεσό στην Κύπρο. Ξεκίνησε τις σπουδές του από νεαρή ηλικία στην Κύπρο με καταξιωμένους καθηγητές  όπως τον Γιώργο Κρασίδη και Ανδρέα Ροδοσθένους και από τα 13 μέχρι τα 20 του χρόνια  έπαιξε με πολλές μπάντες, κυρίως παραδοσιακή μουσική και Jazz.

Στα 20 του άρχισε τις σπουδές του στην Ολλανδία οπού φοίτησε στο Codarts Conservatory of the Arts στο Latin Department όπου έκανε πολλά projects βασισμένα στην Jazz και Latin σκήνη.

Αυτή την στιγμή τελειώνει το πτυχίο του στο Univercity of Nicosia Jazz Department και συνεχίζει να παίζει σε διάφορες μπάντες της Κύπρου.