Ακροάσεις για παραγωγές της Κεντρικής Σκηνής που ανεβαίνουν τη θεατρική περίοδο 2022-2023, ανακοίνωσε ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου. 

Ο λόγος για τις παραγωγές «Λυσσασμένη γάτα» του Τενεσί Ουίλιαμς και «Αμφιβολία» του Τζον Πάτρικ Σάνλεϊ.

Για τις ανάγκες συμπλήρωσης της διανομής της παραγωγής «Λυσσασμένη γάτα» του Τενεσί Ουίλιαμς, η οποία θα ανέβει τη θεατρική περίοδο 2022-2023 σε σκηνοθεσία Πάρι Ερωτοκρίτου, ο ΘΟΚ καλεί σε ακρόαση επαγγελματίες ηθοποιούς, απόφοιτους δραματικών σχολών.

Συγκεκριμένα ζητούνται:

  • Άντρες ηθοποιοί σκηνικής ηλικίας από 25 έως 45 ετών (για όλους τους σχετικούς αντρικούς ρόλους, συμπεριλαμβανομένου του Μπρικ)
  • Γυναίκες ηθοποιοί σκηνικής ηλικίας από 25 έως 40 ετών

Οι ηθοποιοί που ενδιαφέρονται καλούνται να στείλουν ηλεκτρονικά το βιογραφικό τους σημείωμα, μαζί με μία πρόσφατη φωτογραφία τους, στο [email protected] μέχρι τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022, ώρα 12π.μ., με την ένδειξη στο θέμα του ηλεκτρονικού μηνύματος «Ακρόαση| ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΗ ΓΑΤΑ» (Όσοι/-ες υποψήφιοι/-ες έχουν γνώση μουσικού οργάνου να το σημειώσουν στο βιογραφικό τους.) Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κτίριο ΘΟΚ το Σάββατο 17 Ιουνίου, την Κυριακή 18 Ιουνίου 2022 (α΄ φάση) και τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2022 (β’ φάση).

Οι ηθοποιοί που θα κληθούν στην ακρόαση πρέπει να προετοιμάσουν έναν μονόλογο δικής τους επιλογής, ένα σύντομο μονόλογο από οποιοδήποτε έργο του Τενεσί Ουίλιαμς και ένα τραγούδι.

Για τις ανάγκες συμπλήρωσης της διανομής της παραγωγής του έργου «Αμφιβολία» του Τζον Πάτρικ Σάνλεϊ, η οποία θα ανέβει τη θεατρική περίοδο 2022-2023 σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, ο ΘΟΚ καλεί σε ακρόαση επαγγελματίες ηθοποιούς, απόφοιτους δραματικών σχολών.

Συγκεκριμένα:

  • Ζητούνται γυναίκες ηθοποιοί σκηνικής ηλικίας από 20 έως 35 ετών για τον ρόλο της Αδελφής Τζέιμς (ηλικίας 20 ετών και κάτι, όπως περιγράφεται από τον συγγραφέα).
  • Ζητούνται γυναίκες ηθοποιοί σκηνικής ηλικίας από 30 έως 45 ετών, κατά προτεραιότητα αφρικανικής καταγωγής ή, εναλλακτικά, σκούρου δέρματος, για τον ρόλο της κας Μίλερ (μαύρη γυναίκα ηλικίας 38 ετών, όπως περιγράφεται από τον συγγραφέα).

Οι ηθοποιοί που ενδιαφέρονται καλούνται να στείλουν ηλεκτρονικά το βιογραφικό τους σημείωμα, μαζί με μία πρόσφατη φωτογραφία τους, στο [email protected] μέχρι την Τρίτη 31 Μαΐου 2022, ώρα 12 π.μ., με την ένδειξη στο θέμα του ηλεκτρονικού μηνύματος «Ακρόαση | ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ». Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κτίριο ΘΟΚ την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 και την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022. Οι ηθοποιοί που θα επιλεγούν θα ειδοποιηθούν για την ημέρα και την ώρα της ακρόασης αποκλειστικά μέσω e-mail, στο οποίο θα περιλαμβάνονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για τη διαδικασία της ακρόασης.

Η επιλογή των ατόμων που θα συμμετάσχουν στις ακροάσεις θα γίνουν από τον εκάστοτε σκηνοθέτη. Η είσοδος στις ακροάσεις θα γίνει με βάση τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Όλοι οι ηθοποιοί θα ειδοποιηθούν αποκλειστικά μέσω e-mail για τη συμμετοχή τους ή όχι στην ακρόαση.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο [email protected] ή καλέστε στο 22 86 43 06.

Συμπληρώνεται το παζλ του ρεπερτορίου 

Με τις ανακοινώσεις αυτές συμπληρώνεται σιγά- σιγά το παζλ της νέας σεζόν στο Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου. 

Όπως είναι γνωστό, η Σκηνή 018 ανεβάζει την παραγωγή «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» του Ιουλίου Βερν σε σκηνοθεσία Μάριου Κακουλλή και διασκευή Άνδρης Θεοδότου. Οι ακροάσεις για την παραγωγή αυτή θα γίνουν την Παρασκευή 3, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουνίου.

Η Κεντρική Σκηνή θα ανεβάσει το έργο του Άντον Τσέχωφ «Τρεις αδελφές», σε σκηνοθεσία Αθηνάς Κάσιου. Οι ακροάσεις για την παραγωγή αυτή έχουν ολοκληρωθεί. 

Παράλληλα, η Νέα Σκηνή αναμένεται ότι θα παρουσιάσει την αναβληθείσα παραγωγή του «1984» του Τζορτζ Όργουελ, που επρόκειτο να ανέβει στις αρχές του 2022 σε σκηνοθεσία Λέανδρου Ταλιώτη. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακυρώνεται τελικά η παραγωγή του έργου του Έντουαρντ Άλμπι «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;», που επρόκειτο να ανέβει σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου με την «Αμφιβολία» του Τζον Πάτρικ Σάνλεϊ να παίρνει τη θέση της.