Η επέκταση του λιμενίσκου του Λατσιού, στις Παλιές Αποθήκες της Αρχής Λιμένων Κύπρου, είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής που αναλαμβάνονται ποτέ στο διαμέρισμα Χρυσοχούς, τόνισαν κατά την σημερινή τελετή παρουσίασης των σχεδίων ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος και ο πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Κύπρου Αντώνης Στυλιανού.

Το μεγάλο έργο δρομολογείται από την Αρχή Λιμένων με δαπάνη 53.5 εκατομμυρίων ευρώ και αναμένεται να αναβαθμίσει την Πόλη Χρυσοχούς και το τουριστικό προϊόν της περιοχής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πήραν μπρος οι μπουλντόζες για τον δρόμο Πάφου-Πόλης (χάρτης)

 

Μιλώντας κατά την τελετή ο Γιάννης Καρούσος τόνισε ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι όπως όπου δημιουργούνται τέτοιες υποδομές να γίνονται προσπάθειες ώστε να λειτουργήσουν Τελωνείο και άλλες υποδομές προσέλκυσης και κρουαζιερόπλοιων.  Ο κ. Καρούσος ανακοίνωσε επίσης πως η επέκταση περιλαμβάνει ακόμη 350 θέσεις ελιμμενισμού σημειώνοντας πως πρόκειται για μια μεγάλη αναβάθμιση και ένα μεγάλο έργο σημαντικό τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και για τον τουρισμό.

Ο πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Κύπρου Αντώνης Στυλιανού χαρακτήρισε ιστορική την ημέρα για τον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς και ολόκληρο το διαμέρισμα Χρυσοχούς, αφού πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση και ανάπτυξη των τελευταίων δεκαετιών στην ιστορία της Αρχής Λιμένων.

 

 

« Η επένδυση αυτή», είπε, « θα τριπλασιάσει την υφιστάμενη λιμενολεκάνη του λιμανιού του Λατσιού και θα το καταστήσει το πρώτο πράσινο λιμάνι της Κύπρου. Με ανάπτυξη η οποία θα είναι εντελώς βιώσιμη και θα σέβεται την οικολογία και την παράκτια ιστορία του τόπου και πρωτίστως θα βασίζεται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για διαχείριση των υδάτων, των αποβλήτων και ούτω καθ΄εξής».

Σε χαιρετισμό του ο Διευθυντής του Λιμανιού Λεμεσού Παναγιώτης Αγαθοκλέους διαβεβαίωσε ότι η προσπάθεια για ανάπτυξη του λιμανιού του Λατσιού θα συνεχιστεί. Χαρακτήρισε το έργο σημαντικής στρατηγικής οικονομικής και κοινωνικής σημασίας για την ανάπτυξη της περιοχής με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία και τον τόπο μας γενικότερα.

Στην παρουσίαση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης, κοινοτάρχες της περιοχής και διάφοροι φορείς. 

Η περιοδεία Καρούσου στην Πάφο θα συνεχισθεί το απόγευμα με επίσκεψη του στο ανακαινισθέν πρόσφατα Αρχαιολογικό Μουσείο Πάφου, στον χώρο όπου είναι υπό εκτέλεση το έργο της Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων στην Κάτω Πάφο, καθώς και στο εργοτάξιο της λεωφόρου Ελλάδος στο κέντρο της πόλης.

Οι επαφές Καρούσου στην Πάφο θα ολοκληρωθούν με σύσκεψη με μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής Κομμάτων και Οργανώσεων (ΣΕΚΟ) Πάφου, στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου. Την συνεδρία της ΣΕΚΟ θα απασχολήσουν μεταξύ άλλων το θέμα του νέου δρόμου Αεροδρομίου-Τουριστικής Περιοχής και το θέμα των κυμματοθραυστών στην θαλάσσια περιοχή της Πάφου.