Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων και για άλλα επιδόματα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με στόχο να τεθεί τέρμα στη σοβαρή καθυστέρηση που παρατηρείται σήμερα για καταβολή όσων δικαιούνται οι ασφαλισμένοι.

Ο νέος υπουργός Εργασίας Κυριάκος Κούσιος είχε χθες συνάντηση για το θέμα με τον υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκο Κόκκινο, στη διάρκεια της οποίας συμφωνήθηκε να αρχίσει εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου Ιουλίου η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων και για νέα επιδόματα.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον «Φ» ο κ. Κόκκινος, στόχος είναι εντός Ιουλίου να υπάρξει ψηφιοποίηση του επιδόματος ανεργίας, του επιδόματος μητρότητας και του επιδόματος/βοηθήματος τοκετού, που παρέχονται από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι διαβουλεύσεις των δύο υπουργείων για τα διάφορα διαδικαστικά και τεχνικά ζητήματα είχαν αρχίσει εδώ και αρκετό καιρό, καθώς η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων αποτελούσε στόχο της Ζέτας Αιμιλιανίδου, η οποία εκτιμούσε πως η ταλαιπωρία του πολίτη θα τερματιζόταν μόνο μέσα από τη μηχανογράφηση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Βάσει των όσων ανέφερε προχθές ο κ. Κούσιος, πως στόχος του είναι η συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου της προκατόχου του, δεν είναι τυχαία η χθεσινή συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

Ο κ. Κούσιος, με δηλώσεις του στον «Φ» ανέφερε πως αργότερα φέτος -μετά τη ψηφιοποίηση εντός Ιουλίου του ανεργιακού επιδόματος και του επιδόματος μητρότητας- θα αρχίσει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων και για άλλα επιδόματα του Υπουργείου Εργασίας, όπως για τη θεσμοθετημένη σύνταξη, κ.ά.

Το ΕΕΕ και η τηλεξυπηρέτηση

Εξάλλου, εντός του χρόνου αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις και όσον αφορά την ψηφιοποίηση και επιδομάτων του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, περιλαμβανομένου και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.