Με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα οι καταναλωτές να μην περιμένουν ούτε μείωση, ούτε συγκράτηση των τιμών των καυσίμων, ανέφερε στον «Φ» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών Μάριος Δρουσιώτης.

Προετοίμασε παράλληλα τους καταναλωτές να μην περιμένουν τίποτα ουσιαστικό από την κυβέρνηση, πέραν των μέτρων που λαμβάνει για ελάφρυνση και στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών. Σχολιάζοντας τις μεγάλες διακυμάνσεις που παρατηρούνται τη δεδομένη στιγμή από πρατήριο σε πρατήριο, ο κ. Δρουσιώτης υποστήριξε ότι αυτή δεν οφείλεται στον ανταγωνισμό μεταξύ τους, αλλά στη διαφορετική τιμολόγηση προς τα πρατήρια από τις εταιρείες πετρελαιοειδών, αλλά και στις μεγάλες αυξήσεις με κάθε εισαγωγή διυλισμένων προϊόντων που δημιουργούν, όπως είπε, ανισότητες στους πρατηριούχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Εξήγησε ότι λόγω των αυξημένων φορτίων καυσίμων που δεν έρχονται ταυτόχρονα από τις τρεις εταιρείες εισαγωγής, οι τιμές αυξάνονται σε συγκεκριμένα πρατήρια και αυτόματα τα υπόλοιπα παραμένουν φθηνότερα. Πρόσθεσε ότι οι διακυμάνσεις δικαιολογούνται από τις αυξήσεις στις τιμές, υπογραμμίζοντας πως οι πρατηριούχοι δεν συντείνουν στην αύξηση των τιμών.

Εκτός από τις διακυμάνσεις που οφείλονται κατά κύριο λόγο στις διαφορετικές εισαγωγές μιας εταιρείας από την άλλη, ο κ. Δρουσιώτης αναφέρθηκε και στη διαφορετική τιμολόγηση εταιρειών εισαγωγής για κάποιες κατηγορίες πρατηριούχων. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι υπάρχουν τριών ειδών πρατήρια. Τα εταιρικά που είναι περίπου τα μισά πρατήρια. Τα πρατήρια που λαμβάνουν προμήθεια από τις εταιρείες. Και οι παλιοί πρατηριούχοι που διατηρούν ιδιόκτητα πρατήρια.