Πρέπει να επισπευσθεί ο «οδικός χάρτης» εξόδου από το μονοπώλιο και να δημιουργηθούν συνθήκες υγιούς και δίκαιου ανταγωνισμού στην Αγορά Ηλεκτρισμού, αναφέρει το ΚΕΒΕ.

Μετά από χρόνια διαβουλεύσεων και σχεδιασμών αλλά και την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχει εγκριθεί το Νέο Μοντέλο Αγοράς Ενέργειας που έχει ως απώτερο σκοπό της, το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού στην Κύπρο και τη δημιουργία μιας ενιαίας ευρωπαϊκής, απελευθερωμένης αγοράς ενέργειας, όπου σε βάθος χρόνου θα υπάρχει βελτίωση και διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών ενέργειας στους τελικούς καταναλωτές σε πιο ανταγωνιστικές και προσιτές τιμές, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη και την ασφαλή λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος.

Θέση του ΚΕΒΕ είναι ότι η ρυθμιστική σταθερότητα, μέσα στα πλαίσια πλήρους διαφάνειας, είναι πολύ σημαντική παράμετρος στην ομαλή μετάβαση στην ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού όπου οι καταναλωτές θα έχουν το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής προμηθευτή. 

Οι αυξημένες τιμές καυσίμων και ηλεκτρικής ενέργειας ως απόρροια του πολέμου στην Ουκρανία, έχουν προκαλέσει μια σοβαρή αναστάτωση στους καταναλωτές, επιχειρηματικούς και οικιακούς.  Γι’ αυτό και χαιρετίζουμε  την πρωτοβουλία της ΡΑΕΚ για δημόσια διαβούλευση για το Προσχέδιο των Ρυθμιστικών Αποφάσεων με θέματα «Προσωρινή Ρύθμιση Τιμής Αγοράς ΑΠΕ-Η» για το Σχέδιο της Κυπριακής Δημοκρατίας “Σχέδιο για την Παραγωγή Ηλεκτρισμού από ΑΠΕ με Τελική Κατάληξη την Ένταξη των Έργων στην Ανταγωνιστική Αγορά Ηλεκτρισμού – Οκτώβριος 2017”.

Η εκτίναξη των τιμών στην ηλεκτρική ενέργεια, δεν πρέπει να μας οδηγεί σε αποσπασματικά μέτρα με βραχυπρόθεσμα οφέλη που  ξεφεύγουν από τον τελικό στόχο, που είναι το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και θα έχουν ως κατάληξη τη διατήρηση ενός κλειστού συστήματος  παραγωγής ενέργειας που θα ευνοεί μονοπωλιακές καταστάσεις  που μελλοντικά μόνο ζημιά μπορεί να επιφέρουν στα συμφέροντα των οικιακών και επιχειρηματικών καταναλωτών. Κάτι τέτοιο  αντιστρατεύεται και εξουδετερώνει στην πράξη, κάθε όφελος για τους καταναλωτές που επιδιώκει να επιφέρει η ελευθεροποίηση της αγοράς.

Μόνο όταν ωριμάσει ο συνδυασμός των τεχνολογιών ΑΠΕ και αποθήκευσης ενέργειας μπορεί να οδηγήσει στην οικονομικά βέλτιστη ανάπτυξη του ενεργειακού μείγματος και των δικτύων, και ως εκ τούτου στην μακροπρόθεσμη μείωση των τιμών στον τελικό καταναλωτή. Πρέπει να επισπευσθούν οι επενδύσεις (δίκτυα και υποσταθμοί) που προβλέπονται στο Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης Συστήματος Μεταφοράς 2020-2029 καθώς αποτελούν, ίσως, το σοβαρότατο κώλυμα στην ουσιαστική προώθηση των μεγάλων αναπτύξεων  ΑΠΕ.

Τέλος, σημειώνουμε ότι οι ιδιώτες επενδυτές κινήθηκαν με βάση τη νομοθεσία, όπως αυτή έχει εγκριθεί από το Κοινοβούλιο, εναρμονισμένη με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες,  για το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και δεν πρέπει στην πορεία να διαφοροποιείται  σε βάρος τους για διατήρηση της δεσπόζουσας θέσης της ΑΗΚ. Ήδη ιδιώτες επενδυτές προσφέρουν τιμές χαμηλότερες από αυτές της ΑΗΚ, αλλά η δυνατότητα μεγαλύτερης παροχής ηλεκτρικής ενέργειας από ιδιώτες παραγωγούς/προμηθευτές είναι περιορισμένη γι’ αυτό και επιβάλλεται να ενισχυθεί στα πλαίσια του ανοίγματος της αγοράς.