Το ύστατο χαίρε από τον συνδικαλιστικό και επιχειρηματικό κόσμο στη Ζέτα Αιμιλιανίδου.

O CIFA εκφράζει τα συλλυπητήρια του για το θάνατο της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Τη θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια τους εκφράζουν το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συνδέσμου Επενδυτικών Ταμείων Κύπρου (CIFA) για τον αδόκητο θάνατο της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτας Αιμιλιανίδου. Ενός ανθρώπου που υπηρέτησε αθόρυβα, ανιδιοτελώς και με αποτελεσματικότητα τα κοινά της Κύπρου για πολλά χρόνια με μεγάλη επιτυχία.  

Ο CIFA εκφράζει ιδιαίτερα τα ειλικρινή συλλυπητήρια του προς την οικογένεια και τους οικείους της εκλιπούσας.

Ο ΣΤΕΚ αποχαιρετά την Ζέτα Αιμιλιανίδου, μία υπουργό που κέρδισε τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων 

Τη μεγάλη τους λύπη για τον θάνατο της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτας Αιμιλιανίδου, εκφράζουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα μέλη, η Διεύθυνση και το προσωπικό του ΣΤΕΚ.

Όλα αυτά τα χρόνια η συνεργασία με τη Ζέτα Αιμιλιανίδου υπήρξε άψογη αφού πάντοτε κατάφερνε να γεφυρώνει τις διαφορές και να επιλύει τα σημαντικά εργασιακά ζητήματα που αφορούσαν την ξενοδοχειακή βιομηχανία με τον βέλτιστο τρόπο. Η ικανότητα της να διαχειρίζεται κρίσιμα θέματα, τηρώντας ίσες αποστάσεις από τα εμπλεκόμενα μέρη ήταν αυτό που κέρδισε τον σεβασμό όλων. Καλό ταξίδι.

Ο ΣΤΕΚ εκφράζει ιδιαίτερα τα συλλυπητήρια του προς την οικογένεια και τους οικείους της εκλιπούσας.

Τράπεζα Κύπρου

Καλό Παράδεισο στην υπουργό μας Ζέτα Αιμιλιανίδου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τεράστια προσφορά της στον τόπο.

ΠΑΣΥΞΕ

Ο ΠΑΣΥΞΕ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το χαμό της Υπουργού Εργασίας,  Ζέτας Αιμιλιανίδου.  Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τη σκεπάσει. Αιωνία της η μνήμη…

ΣΕΛΚ

Η προσφορά της Ζέτας Αιμιλιανίδου ήταν ευρεία και πολυσήμαντη τόσο από τη θέση ως Υπουργός Εργασίας σε δύσκολες για την οικονομία περιόδους, όσο και από τις άλλες θέσεις που υπηρέτησε στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, στο Τμήμα Τελωνείων και στην Υπηρεσία ΦΠΑ.

Ο ΣΕΛΚ εκτιμά απεριόριστα την προσφορά της προς τον τόπο και το ΔΣ του εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους της. Αιωνία η μνήμη της.

ΚΕΒΕ

Το Κυπριακό, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) εκφράζει την έντονη θλίψη του για τον πρόωρο θάνατο της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου υπήρξε για πολλά χρόνια στενότατος συνεργάτης του ΚΕΒΕ και ως Υπουργός από κοινού προωθήσαμε πολλές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά θέσμια της Κύπρου.

Το έργο της Ζέτας Αιμιλιανίδου υπήρξε πολυσήμαντο και πολυδιάστατο με αποκορύφωμα τη διαχείριση των επιπτώσεων της πανδημίας, στις επιχειρήσεις και στους εργαζομένους. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΒΕ, εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του προς τους οικείους της. Αιωνία η μνήμη της.

ΟΕΒ

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) εκφράζει συγκλονισμό και βαθύτατη θλίψη για τον θάνατο της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κυρίας Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Η γυναίκα που υπηρέτησε με απερίγραπτη εντιμότητα και ήθος την εργασιακή και προνοιακή πολιτική της Χώρας, δεν είναι πια εδώ. Το κενό που αφήνει είναι τεράστιο. Η ΟΕΒ εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια της.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής θα παραστούν στην κηδεία και θα καταθέσουν στεφάνι εκ μέρους του συνόλου του επιχειρηματικού κόσμου ενώ από σήμερα οι σημαίες στο κτίριο της ΟΕΒ θα κυματίζουν μεσίστιες.

Στο καλό Υπουργέ, σε ευχαριστούμε για όλα – Η Κύπρος που υπηρέτησες, σε αποχαιρετά με ευγνωμοσύνη.

ΣΙΚΑΠ

Την Υπουργό Εργασίας αποχαιρετά ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου. Με σχετική του ανακοίνωση ο πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ  Άγγελος Ονησιφόρου εκφράζει τον βαθύ συγκλονισμό τους για τον θάνατο της Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Μιας Υπουργού, προσθέτει ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου που που στάθηκε στο πλευρό μας, στο πλευρό των κέντρων αναψυχής. Μιας Υπουργού σημειώνει, “ που πάντα προσπαθούσε κι έδινε λύσεις στα προβλήματα του κλάδου μας”.

O Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου, εξέφρασε τέλος τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

ΟΣΙΚΑ

Την Ζέτα Αιμιλιανίδου “αποχαιρετά” η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ).

Σε σχετική του ανακοίνωση, ο πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ Νεόφυτος Θρασυβούλου εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη για το θάνατο της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.

“Μια προσωπικότητα προσθέτει, με πολλές γνώσεις, που πρόσφερε πολλά από τη θέση της Υπουργού με την οποία ως πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής – ΟΣΙΚΑ – είχα την τιμή να συνεργαστώ για πολλά χρόνια”.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου προσθέτει ο κ. Θρασυβούλου ήταν πάντα πρόθυμη να ακούσει τα προβλήματα του κλάδου τους  και να προσπαθήσει κάθε φορά να δώσει λύσεις, χωρίς να αδιαφορήσει ποτέ.

Εξέφρασε επίσης τα θερμά συλλυπητήρια στον γιο της Αχιλλέα και στα αδέλφια της Μαίρη και Δώρο.

Αρχή Λιμένων Κύπρου 

Τη βαθύτατη θλίψη της εκφράζει η Αρχή Λιμένων Κύπρου για το θάνατο της Ζέτας Αιμιλιανίδου και ακυρώνει προγραμματισμένη για αύριο διάσκεψη Τύπου στην Πάφο.

Σε ανακοίνωση της, η Αρχή Λιμένων ενημερώνει πως, λόγω του θανάτου της Υπουργού Εργασίας, η αυριανή διάσκεψη Τύπου στο λιμάνι του Λατσιού, όπου θα παρουσιαζόταν ο σχεδιασμός επέκτασης του, στην παρουσία και του Υπουργού Μεταφορών, αναβάλλεται.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Διεύθυνση και το προσωπικό της Αρχής Λιμένων Κύπρου εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους «για το χαμό της αγαπητής μας Ζέτας και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους της», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΕΚ

Η ΣΕΚ σε ανάρτησή της στο Twitter αποχαιρετά τη Ζέτα Αιμιλιανίδου και εκφράζει τις ευχαριστίες της για όλα όσα προσέφερε στους εργαζόμενους, στην κοινωνία και στον τόπο. «Στο καλό Ζέτα μας. Σ’ ευχαριστούμε για όλα όσα προσέφερες στους εργαζόμενους στην κοινωνία και στον τόπο μας. Θα μας λείψεις. Συλλυπητήρια στον Αχιλλέα, στην Ήρα, στη Χλόη σου και στην υπόλοιπη οικογένεια σου», σημειώνει η ΣΕΚ.

ΠΕΟ

Η ΠΕΟ αναφέρεται σε μια «σημαντική συνεργάτη για το συνδικαλιστικό κίνημα τα τελευταία χρόνια», εκφράζοντας τη θλίψη της για τον αδόκητο θάνατό της.

Σημειώνει πως «επιδείκνυε πάντοτε σεβασμό προς τους συνομιλητές της και είχε ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας μαζί τους», για να προσθέσει πως «άκουγε με προσοχή τις εισηγήσεις της ΠΕΟ για τα σημαντικά ζητήματα των αρμοδιοτήτων της και αντιμετώπιζε δημιουργικά τις προτάσεις μας και επιδίωκε τη συναίνεση και τη συνεργασία».

ΔΕΟΚ

Από την πλευρά της, η ΔΕΟΚ εκφράζει την βαθειά της θλίψη για τον θάνατο της Υπουργού Εργασίας, λέγοντας πως “η Ζέτα Αιμιλιανίδου δεν υπήρξε ποτέ πολιτικός καριέρας και υπηρέτησε την πατρίδα της, την κοινωνία και τους εργαζόμενους, με απόλυτη προσήλωση στις αρχές της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης”.

Σύμφωνα με την ΔΕΟΚ η ενσυναίσθηση, η ανθρωπιά και η κοινωνική ευαισθησία βρήκαν στο πρόσωπο της Ζέτας Αιμιλιανίδου την καλύτερη έκφραση, σημειώνοντας ότι “η πολιτική δεν υπήρξε ποτέ το μέσω για ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών, αλλά το μέσω για προσφορά στον συνάνθρωπο και τους κοινωνικά αδύνατους”. 

ΠΟΑΣΟ

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (ΠΟΑΣΟ) εκφράζει με τη σειρά της «βαθιά θλίψη» για τον χαμό της Υπουργού Εργασίας και σημειώνει πως η απώλεια της «αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στο εργασιακό σκηνικό της Κύπρου και στην ισορροπία μεταξύ της προστασίας των εργαζομένων και της επιχειρηματικότητας». «Ο επαγγελματισμός, η ικανότητά της και η ευσυνειδησία της θα φωτίζουν τον δρόμο της κοινωνικής δικαιοσύνης και εργασιακής δημοκρατίας», προσθέτει. 

Συλλυπητήρια ΑΣΔΥΚ για την απώλεια της Ζέτας Αιμιλιανίδου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ), εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για την απώλεια της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας, Ζέτας Αιμιλιανίδου, και απευθύνει εγκάρδια συλλυπητήρια στους οικείους της.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου στη μακρά σταδιοδρομία της στο Δημόσιο έδωσε το στίγμα του έντιμου, του ευσυνείδητου, του έμπειρου και αποτελεσματικού Προϊστάμενου. Άνθρωπος με γνώση και άποψη για όλα τα ζητήματα του Υπουργείου Εργασίας τόλμησε και έλαβε μεγάλες αποφάσεις για σημαντικά θέματα.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου αφήνει μεγάλο κενό, σε μια σημαντική περίοδο που είχε τροχιοδρομήσει την προώθηση καίριας σημασίας ζητημάτων, που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις και στην περαιτέρω κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στη χώρα μας. Το καλύτερο μνημόσυνο για την Ζέτα Αιμιλιανίδου θα είναι η προώθηση αυτών των ήδη δρομολογημένων πολιτικών, που αποτελούν προϊόν του κοινωνικού διαλόγου.

Καταληκτικά, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΣΔΥΚ εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσας και εύχεται υπομονή και δύναμη σε αυτή την οδυνηρή στιγμή της απώλειας της αγαπημένης τους.

ΑΗΚ

Βαθύτατα συλλυπητήρια από Διοίκηση, Διεύθυνση και Προσωπικό της ΑΗΚ για την άδικη και πρόωρη απώλεια της Υπουργού κ. Ζέτας Αιμιλιανίδου. Ένα εξαιρετικό άτομο που θα είναι πάντα στη μνήμη μας. Οι σημαίες στα κτήρια μας θα παραμείνουν μεσίστιες μέχρι την κηδεία.

Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας

Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας, με βαθύτατη θλίψη, έχει πληροφορηθεί για τον θάνατο της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου. Η κα Αιμιλιανίδου υπηρέτησε την Κύπρο με ήθος, αξιοπρέπεια και αφοσίωση από όλες τις δημόσιες θέσεις που κατείχε.  Από σήμερα, η Κύπρος είναι φτωχότερη. Η απώλεια της αφήνει μεγάλο κενό, τόσο στη δημόσια όσο και στην πολιτική ζωή του τόπου. Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στον υιό της Αχιλλέα και στην υπόλοιπη οικογένειά της. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή της.

ΠΟΒΕΚ

Η ΠΟΒΕΚ εκφράζει την βαθύτατη θλίψη και οδύνη της για τον απροσδόκητο χαμό της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων  Ζέτας Αιμιλιανίδου για την οποία αναφέρει ότι “υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια εντιμότητα και ήθος τον Δημόσιο βίο, επιτελώντας στο ακέραιο όλα τα καθήκοντα που της ανατέθηκαν”. 

Προσθέτει ότι “ιδιαίτερα ως Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει να επιδείξει ένα πολύ σημαντικό και αξιόλογο έργο που τυγχάνει καθολικής εκτίμησης και αφήνει πίσω της δυσαναπλήρωτο κενό”.

ΟΣΕΟΚ

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για την απώλεια της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου και εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους οικείους της. “Το έργο της ας παραμείνει παρακαταθήκη για την Ομοσπονδία μας και τους Κοινωνικούς μας Εταίρους”, αναφέρει η Ομοσπονδία.

Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος

Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο και την απώλεια της Ζέτας Αιμιλιανίδου «μιας δραστήριας υπουργού, η οποία κρατώντας τα ηνία ενός νευραλγικού Υπουργείου για εννέα χρόνια, έδωσε περιεχόμενο και ουσία σε κάθε πρωτοβουλία για έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη»

«Υπήρξε σταθερή στις απόψεις της, με σαφή δημόσιο λόγο, προοδευτική και μετριοπαθής, υπέρμαχος του διαλόγου, υποστηρικτής κάθε ιδέας που είχε στόχο τη βελτιστοποίηση της ποιότητας των κοινωνικών υπηρεσιών», καταλήγει ο ΠΔΣ.

ΠΑΣΥΔΙΞΕ

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΑΣΥΔΙΞΕ) εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Ο Σύνδεσμος εξάρει το έργο που η εκλιπούσα έχει επιτελέσει και τονίζει με έμφαση το δυσαναπλήρωτο κενό που δημιουργείται με το θάνατο της.

Ο Πρόεδρος τα μέλη του ΔΣ και όλα τα μέλη του Συνδέσμου εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Παγκύπρια Ομοσπονδία Ιδιωτικών Γραφείων Εξευρέσεως Εργασίας 

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Ιδιωτικών Γραφείων Εξευρέσεως Εργασίας εκφράζει τη βαθιά θλίψη για τον χαμό της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Η συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε άψογη με αποτύπωμα την προσπάθεια της πάντοτε να δημιουργεί γέφυρες και να επιλύει σημαντικά εργασιακά ζητήματα, προβλήματα του κλάδου, χωρίς να αδιαφορήσει ποτέ και χειρίζοντας τα πάντοτε με βέλτιστο τρόπο.

Με δυσαναπλήρωτο κενό λοιπόν, την αποχαιρετούμε και εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας προς τους οικείους της.

Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης & Οικοδομών

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης & Οικοδομών εκφράζουν τη θλίψη τους για την απώλεια της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Σε όλη τη διάρκεια της πορείας της, η ίδια λειτούργησε με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και το καλό του τόπου. Η συνεργασία του Συνδέσμου μαζί της, υπήρξε υποδειγματική και ωφέλιμη για τις επιχειρήσεις και τους χιλιάδες εργαζομένους του κλάδου μας.

Εκ μέρους όλων των μελών του Συνδέσμου, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τα οικεία της πρόσωπα.