«Η ακρίβεια μας τσάκισε, απορώ πόσο ακόμα θα αντέξει ο κόσμος», «αυξάνονται συνεχώς οι τιμές των προϊόντων και δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε», αυτά είναι τα λόγια των καταναλωτών, οι οποίοι περιέγραψαν στο philenews, πως βιώνουν τις αυξήσεις στις τιμές των αγαθών. Όπως ανέφεραν, παρατηρούν πολύ καλά τις τιμές των προϊόντων στα ράφια των υπεραγορών, πριν προχωρήσουν στις αγορές τους.

Σύμφωνα μάλιστα με υπεύθυνο υπεραγοράς, ο κόσμος δεν αγοράζει πλέον την ίδια ποσότητα αγαθών, όπως πριν, καθώς πολλοί είναι αυτοί, οι οποίοι προμηθεύονται μόνο τα απαραίτητα. «Οι πολίτες παραπονιούνται για τις αυξήσεις των προϊόντων και αυτό είναι λογικό, αντιλαμβανόμαστε πως ο κόσμος δυσκολεύεται», σημείωσε ακολούθως.

Όπως επεσήμανε οι ανατιμήσεις καταγράφονται σε όλα τα προϊόντα, με αυτές να παρατηρούνται κυρίως στο κρεοπωλείο, τυροκομείο και μανάβικο. «Πολλά φρούτα είναι εισαγόμενα, επίσης αρκετά  ξεπερνούν την τιμή των 4-5 ευρώ το κιλό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Μιλώντας στο philenews ο Εκτελεστικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών, Ανδρέας Χατζηαδάμου, ανέφερε πως τον Ιούνιο παρατηρήθηκε μείωση στις αυξήσεις των προϊόντων που προμηθεύονται οι υπεραγορές, «αλλά δεν παύει να είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση».

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Χατζηαδάμου, “η αισχροκέρδεια από μερικές υπεραγορές, είναι ένα φαινόμενο το οποίο δυστυχώς παρατηρείται”. Ως εκ τούτου έστειλε το μήνυμα πως δεν θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις, τονίζοντας πως είναι βασικό να σκέφτονται τον καταναλωτή, ο οποίος αυτή την περίοδο βρίσκεται σε «ευάλωτη θέση».

Σε πολλά βασικά προϊόντα, σημείωσε ο κ. Χαζτηαδάμου, έχουν καταγραφεί αυξήσεις 10-15% αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που η αύξηση αγγίζει το 20%.

Καταλήγοντας τόνισε πως, η λειτουργία του ανταγωνισμού των υπεραγορών στην Κύπρο κατάφερε να απορροφήσει τις αλόγιστες αυξήσεις στα προϊόντα.