Απομακρύνονται σταδιακά από τα τραπεζικά καταστήματα οι πελάτες της Τράπεζας Κύπρου και επιλέγουν τα εναλλακτικά ηλεκτρονικά δίκτυα και γενικά το ψηφιακό περιβάλλον για τις συναλλαγές τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στις οικονομικές καταστάσεις του πρώτου τριμήνου 2022, φαίνεται ότι όλο και περισσότερο γίνονται… digital oι πελάτες της Τράπεζας Κύπρου, ενισχύοντας την ψηφιακή μεταμόρφωση του συγκροτήματος.

Όπως σημειώνει η τράπεζα «η υιοθέτηση των ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών από τους πελάτες συνέχισε να αυξάνεται και να κερδίζει δυναμική το πρώτο τρίμηνο του 2022 και μετέπειτα. Στα τέλη Απριλίου 2022, το 92,5% του αριθμού των συναλλαγών που αφορούν καταθέσεις, αναλήψεις μετρητών και μεταφορές εντός και εκτός τράπεζας, πραγματοποιήθηκαν μέσω των ψηφιακών καναλιών (αύξηση κατά  περίπου 26,1% από 66,4% τον Σεπτέμβριο 2017, όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα ψηφιακής μεταμόρφωσης). Επιπλέον, το 79,6% των ιδιωτών πελατών επιλέγουν ψηφιακά κανάλια για την εκτέλεση των συναλλαγών τους (αύξηση κατά 19,4% από 60,2% τον Σεπτέμβριο 2017)».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Aπεργία στην Ελληνική στις 31/5 αποφάσισε η ΕΤΥΚ

Στα τέλη Απριλίου 2022, σημειώνει η Τράπεζα Κύπρου, «οι ενεργοί χρήστες της τραπεζικής εφαρμογής για κινητά και οι ενεργοί χρήστες QuickPay αυξήθηκαν κατά 22,3% και 40% αντίστοιχα, κατά τους τελευταίους 12 μήνες. Ο υψηλότερος αριθμός χρηστών QuickPay μέχρι στιγμής καταγράφηκε τον Απρίλιο 2022, με 138 χιλιάδες ενεργούς χρήστες. Αντίστοιχα, ο υψηλότερος αριθμός πληρωμών QuickPay μέχρι στιγμής καταγράφηκε τον Απρίλιο του 2022 με 402 χιλιάδες συναλλαγές. Ταυτόχρονα, νέες  δυνατότητες, όπως η διαχείριση λογαριασμών πάγιων καταθέσεων, καθώς και η κατάθεση επιταγών μέσω του BoC Mobile app και το άνοιγμα νέων δανειοδοτικών προϊόντων, εξ ολοκλήρου μέσω των ψηφιακών καναλιών του συγκροτήματος, θα είναι σύντομα διαθέσιμα στους πελάτες».

Κατά το α’ τρίμηνο του 2022, η τράπεζα συνέχισε να επενδύει στις ψηφιακές της υπηρεσίες, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα, σημειώνεται. «Η  δυνατότητα ψηφιακού ανοίγματος πελάτη/ψηφιακής ενσωμάτωσης (Digital OnBoarding) έχει βελτιωθεί για καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών του IBU (International Business Unit), μέσω μιας νέας διαδικασίας και προσθήκης τεσσάρων νέων χωρών. Τέλος, μέσω του ψηφιακού ανοίγματος πελάτη προσφέρεται και το προϊόν της τράπεζας που απευθύνεται σε νέους πελάτες ηλικίας 18 έως 25».

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της τράπεζας, σημειώνεται στις οικονομικές καταστάσεις, «εστιάζει στην ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών και προϊόντων που βελτιώνουν την εμπειρία των πελατών, τον εξορθολογισμό των εσωτερικών διαδικασιών και την εισαγωγή νέων τρόπων εργασίας για τη βελτίωση του περιβάλλοντος εργασίας».

Το συγκρότημα «στοχεύει να εισαγάγει την πλατφόρμα ψηφιακής οικονομίας (Jinius), ώστε να δημιουργήσει νέες πηγές εισοδημάτων μεσοπρόθεσμα, αξιοποιώντας το ισχυρό μερίδιο αγοράς της τράπεζας, την τεχνογνωσία και την ψηφιακή της υποδομή. Η πλατφόρμα έχει ως στόχο να φέρει κοντά όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, να συνδέσει τις επιχειρήσεις μεταξύ τους και με τους καταναλωτές και να δημιουργήσει ευκαιρίες τόσο στον τραπεζικό όσο και στον ευρύτερο τομέα υπηρεσιών. Η πλατφόρμα αυτή, αναμένεται να επιτρέψει στην τράπεζα να ενισχύσει τη σχέση της με τους υφιστάμενους πελάτες της, να προσελκύσει νέους πελάτες και να βελτιστοποιήσει τα λειτουργικά της έξοδα».