Ο απόηχος της συμπερίληψης του Μάριου Πελεκάνου στο ψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ για τις ευρωεκλογές, συνεχίζεται. Μετά την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος της ακροδεξιάς της υποψηφιότητας του μέχρι πρόσφατα αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ και την έντονη αντίδραση της Πινδάρου, οι δύο πλευρές τοποθετήθηκαν χθες εκ νέου, με αφορμή δηλώσεις που έγιναν στον περιθώριο της μαθητικής παρέλασης στη Λευκωσία από την πρόεδρο του ΔΗΣΥ και τον εκπρόσωπο τύπου του ΕΛΑΜ.

Αννίτα Δημητρίου και Γεάδης Γεάδη τοποθετήθηκαν επί του θέματος με την πρώτη να αναδεικνύει τις πολιτικές διαφορές του κόμματος της με το ΕΛΑΜ επιχειρώντας να κλείσει την στρόφιγγα τυχόν διαρροών από τον ΔΗΣΥ, και τον δεύτερο να παραπέμπει στην κάλπη και στην κρίση του λαού.

«Δεν υπάρχει καμία πολιτική ταύτιση με το ΕΛΑΜ», δήλωσε η Αννίτα Δημητρίου, ερωτηθείσα αν υπάρχουν θέσεις του ΔΗΣΥ που έχουν απήχηση στο ΕΛΑΜ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, η κ. Δημητρίου σχολίασε, με αφορμή την προσχώρηση του Μάριου Πελεκάνου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ, ότι ο καθένας κρίνεται από τις επιλογές του.

Σε ερώτηση ποια είναι η κατάσταση στον ΔΗΣΥ μετά την αποχώρηση του τέως Αντιπροέδρου του κόμματος και τη συμπερίληψή του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ, η κ. Δημητρίου είπε ο καθένας κρίνεται από τις επιλογές του.

«Και ο κόσμος», είπε, «έχει κρίση και ο Δημοκρατικός Συναγερμός παρόλες τις δυσκολίες εδράζεται σε αρχές και αξίες που θα τον προστατεύσουν και θα τον βοηθήσουν για να παραμείνει πρωταγωνιστική δύναμη του τόπου και αυτό γιατί ο τόπος χρειάζεται έναν δυνατό ΔΗΣΥ για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που υπάρχουν».

Απαντώντας σε ερώτηση αν θέσεις του ΔΗΣΥ έχουν απήχηση και στο ΕΛΑΜ, η κ. Δημητρίου είπε ότι οι διαφορές είναι πολιτικές και όχι προσωπικές.

«Και καμία σχέση έχει ο ΔΗΣΥ και το ΕΛΑΜ και καμία πολιτική ταύτιση. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο», κατέληξε.

Μια τοποθέτηση με την οποία η πρόεδρος του ΔΗΣΥ, θέλησε να δώσει απάντηση από την μια σε αναφορές που θέλουν να ταυτίζουν την Πινδάρου με το ΕΛΑΜ και από την άλλη να στείλει και το μήνυμα στους συναγερμικούς πώς ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν έχει καμία ταύτιση με το ΕΛΑΜ. Υπάρχει πάντως μία έντονη συζήτηση για τις διαρροές που φαίνεται να έχει ο ΔΗΣΥ προς το ΕΛΑΜ, όπως τουλάχιστον αυτές καταγράφονται δημοσκοπικά.

Πάνω σε αυτή τη δυναμική που φαίνεται να καταγράφει το ΕΛΑΜ στηρίζεται ουσιαστικά και η δήλωση του Γεάδη Γεάδη, ο οποίος επικαλέστηκε την λαϊκή βούληση. «Ο λαός θα κρίνει και στις 9 Ιουνίου θα στείλει τα κατάλληλα μηνύματα και στους επικριτές και σε όσους στηρίζουν αυτή την προσπάθεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΕΛΑΜ, κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις για την περίληψη του τέως αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ Μάριου Πελεκάνου στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

«Ο λαός είναι εκεί, θα κρίνει και στις 9 Ιουνίου θα στείλει τα κατάλληλα μηνύματα και στους επικριτές αλλά και σε όσους στηρίζουν αυτή την προσπάθεια», ανέφερε ο κ. Γεάδη απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ερωτηθείς αν η συμμετοχή του κ. Πελεκάνου στο ψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ το ενισχύει ή όχι, ο κ. Γεάδης απάντησε λέγοντας ότι κάθε κίνηση που γίνεται στο ψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ, θεωρούμε ότι είναι κατάλληλη για να ενισχύσει το ψηφοδέλτιο της παράταξης.

Απαντώντας σε ερώτηση πώς θα αισθάνονται αν εκλεγεί ο Μάριος Πελεκάνος ή ο Παύλος Ιωάννου, ο κ. Γεάδης είπε ότι το θέμα αυτό δεν έχει να κάνει με πρόσωπα, προσθέτοντας ότι «εμείς κάνουμε επιλογές ποιος μπορεί να προσφέρει κατάλληλα στην πατρίδα μας».

«Απ’ εκεί και πέρα ο αγώνας που γίνεται είναι συλλογικός, όπως άλλωστε αγώνα κάνουμε ως ΕΛΑΜ και είναι αυτό που μας ανεβάζει στη συνείδηση του κόσμου, ότι πάνω από τα προσωπικά συμφέροντα βάζουμε το συμφέρον αυτό που προσπαθούμε να προάγουμε ως παράταξη και για αυτό ενισχύεται το ΕΛΑΜ σε καθημερινή βάση», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι, απομένει ακόμα ένα όνομα για να συμπληρωθεί η εξάδα του ψηφοδελτίου του ΕΛΑΜ για τις ευρωεκλογές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανακοίνωση του τελευταίου ονόματος θα γίνει σήμερα ή το αργότερο εντός της εβδομάδας και θα αφορά γυναίκα, η οποία θεωρείται του χώρου του ΕΛΑΜ.