Διαψεύδουν κατηγορηματικά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας οι δικηγόροι της Μονής του Οσίου Αββακούμ, κάνοντας λόγο για χαλκευμένα στοιχεία, προϊόν εγκληματικής συμπεριφοράς, τα οποία παρουσιάστηκαν ενώπιον του Μητροπολίτη Ησαϊα.

Εξάλλου, σημειώνουν ότι στην Μονή δεν καταγράφεται καμία οικονομική κακοδιαχείριση και ουδέν σκάνδαλο χαρακτηρίζει τη λειτουργία της από το 2020 μέχρι και σήμερα.

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Εκ μέρους του Ηγούμενου και των Μοναχών της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ Φτερικουδίου ανακοινώνονται τα εξής σε σχέση με δημοσιεύματα των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, αναφορικά με δήθεν οικονομικά σκάνδαλα που φέρονται να τελέστηκαν από δύο ιερωμένους της Ιεράς Μονής:

Διαψεύδονται κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα αυτά. Ουδεμία οικονομική κακοδιαχείριση και ουδέν σκάνδαλο χαρακτήριζε και χαρακτηρίζει τη λειτουργία της Ιεράς Μονής από την ίδρυσή της το 2020 έως σήμερα. Ουδεμία έγκυρη παραδοχή παραπτωμάτων έχει γίνει από τους ιερωμένους της Ιεράς Μονής.

Τα στοιχεία τα οποία παρουσιάστηκαν στον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής είναι χαλκευμένα και προϊόν εγκληματικής συμπεριφοράς (παράνομη καταγραφή, επεξεργασία και χρήση οπτικοακουστικού υλικού).

Από της ιδρύσεώς της η Ιερά Μονή, με μόνη οικονομική βοήθεια τις οικειοθελείς εισφορές των πιστών και με τις άοκνες δράσεις των μοναχών της, κατάφερε να εξωραϊσει και αναδείξει τον χώρο του τάφου του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι που ήταν ερειπωμένος και εγκαταλειμμένος, να ανακαινίσει τον ομώνυμο Ιερό Ναό, να κατασκευάσει Αρχονταρίκι, Αίθουσα Εκθέσεων, Γραφεία και κελιά Μοναχών, να διαμορφώσει τον περιβάλλοντα χώρο με πλακοστρώσεις, χώρο στάθμευσης και δεντροφυτεύσεις και να δρομολογήσει την κατασκευή Ιερού Ναού προς τιμήν του Αγίου Πορφυρίου με ολοκλήρωση των αναγκαίων εκσκαφών και θεμελιώσεων.

Όλα τα ανωτέρω είναι ορατά στους χιλιάδες επισκέπτες της Ιεράς Μονής. Η Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ από της ιδρύσεώς της αποτελεί πνευματικό φάρο και τόπο γαλήνης και ψυχικής ανάτασης για τους ορθόδοξους Χριστιανούς της Κύπρου.

Οι δικηγόροι της Ιεράς Μονής

Ανδριάνα Κλαϊδή

Νικόλαος Κουλούρης